Tirsdag 11. oktober publiserte Nettavisen en kommentar fra Baard Fiksdal (60) med tittelen «Jeg har ikke hatt sex på over 500 dager». Skribenten tar for seg hvor ofte den eldre norske befolkningen har sex.

Les også: Jeg har rundet 60 år, så jeg skriver i søkefeltet: «Hvor ofte har de over 60 sex?»

Etter at innlegget ble delt på Nettavisens Facebook-konto, strømmet det flere meninger inn i kommentarfeltet. Det førte til en humoristisk video på TikTok hvor kommentarene leses opp med ulike dialekter.

TikTok-videoen nådde fort viralstatus, og i skrivende stund har videoen over 230.000 visninger. Det hadde neppe Fiksdal sett for seg da han skrev kommentaren.

– Jeg har åpenbart truffet et publikum som jeg vanligvis ikke treffer, sier Fiksdal til Nettavisen.

Visste ikke hva TikTok var

Det er brukeren «Simen» som står bak videoen som ble lagt ut sist helg. I tillegg til godt over 200.000 videovisninger, har videoen også fått over 17.000 likerklikk.

For noen dager siden visste 60-åringen knapt hva TikTok var for noe. Men etter at en yngre kollega fortalte om all oppmerksomheten videoen har fått de siste dagene, måtte han se det med egne øyne.

– Jeg har aldri åpnet TikTok før, så dette var en veldig morsom start.

Les også: Leah Isadora Behn åpner opp på TikTok: – Vært en tung reise

I løpet av sin karriere har Fiksdal aldri opplevd lignende. Han ble mildt sagt overrasket over den overveldende responsen som har kommet i kjølvannet av hans kommentar.

Han overraskes mest over spennvidden av publikumet som videoen og kommentarens innhold har truffet. Fiksdal hadde aldri trodd at han skulle gå viral på TikTok, og hvert fall ikke at hans stoff skulle nå den yngre generasjonen.

– Når venner av barna mine får med seg dette på sosiale medier, så viser det at jeg har fått et gjennomslag som jeg vanligvis ikke får. Det er veldig artig, sier Fiksdal.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra TikTok-brukeren, foreløpig uten hell.

– Ligger en alvorlig tone i bunn

Som nevnt har TikTok-brukeren parodiert et utvalg av kommentarer fra Facebook, og bruker ulike dialekter for å understreke humoren. Det har vist seg å slå an på den populære videodelingstjenesten, også hos Fiksdal.

– Jeg føler meg litt beæret av at folk har lyst til å gjøre dette, og det var en morsom idé. Jeg skjønner godt at folk vil dele det videre, sier han.

Les også: Fikk sjokk da han leste overskriften om seg selv: – Var helt sykt

Siden videoen så dagens lys i helgen, har skribenten fått mange positive tilbakemeldinger. Han tror at en av grunnene for videoens popularitet er at folk sjelden leser om temaet Fiksdal nylig skrev om.

Til tross for humoren i videoen, mener han det er viktig å huske at det ligger en alvorlig tone i bunn.

– Man kan godt være morsom og satirisk, men det er også en alvorlig side ved temaene jeg tar opp, sier skribenten.