Gjennom sommeren har debatten rundt de såkalte «liggelistene» florert i mediene, etter at NRK-serien «Mobilflørt» har avslørt at det finnes et hav av forskjellige liggelister hos både kvinner og menn.

«Mobilflørt» er en serie hvor unge single settes opp på en blind-date hvor de får snoke i hverandres mobil, og det er her flere har funnet listene i notatene på hverandre telefon.

Les også: Fansen bet seg merke i en liten detalj på superstjernens bilde: - Jeg kan ikke tro det

Mens noen bare har en rekke med navn over tidligere seksuelle partnere, har andre gått for en detaljert rangering av sexøkten og partner, og folket ser ut til å være splittet over hva som er greit og ikke med de forskjellige listene.

Spørsmålet har variert på om liggelister er med på å fjerne skammen rundt antall sexpartnere hos kvinner versus menn, om det kan bidra til mer åpenhet rundt sex hos begge kjønn, om man får et bedre forhold til egen seksualitet og ikke minst: Er det greit å dele den med venner?

Les også: Alt skal ikke deles. «Liggelister» er en av dem

– Det skal være likt for gutter og jenter

Sexolog og influenser Iselin Guttormsen sier til Nettavisen at hun mener det absolutt er greit å ha liggeliste, både for kvinner og menn.

– Veldig mange gutter og menn har hatt den såkalte «black book» hvor de har skrevet ned alle damene de har ligget med, også har det blitt en sånn skryteblokk. Mens nå har jenter begynt å gjøre det samme, og da er det plutselig «slutshaming» på høyt nivå, sier hun og fortsetter:

– Da ser vi dette tydelige skillet av urettferdig behandling at når en gutt har mye sex så blir han hyllet og får status, mens en kvinne blir sett ned på. Det er selvfølgelig dritteit, syntes jeg.

Guttormsen understreker også at liggelister kanskje ikke er så dumt, uavhengig av hva man måtte mene, på grunn av Norges høye antall i smitte med kjønnssykdommer.

– Så rævva som vi nordmenn er til å bruke kondom når vi har sex, og så mye kjønnssykdommer som florerer der ute, og plikten man har til å si ifra til alle tidligere seksualpartnere, så er det kanskje litt greit å ha litt kontroll på hvem man har ligget med, sier hun og legger til:

– Ha den lista med sexpartnere.

Les også: Eminems datter hylles etter navnebytte: – Kall meg Stevie

Guttormsen fortsetter med å si at man derimot kanskje ikke skal rope høyt om hvor mange navn som står på den lista, før hun avbryter seg selv og endrer mening:

– Vet du hva? Kjør! Det skal hvertfall være likt for gutter og jenter, det er det viktigste.

Selv har hun imidlertid aldri hatt noen liggeliste.

– Men jeg husker alle. Jeg har bare ti fingre og ti tær, så jeg har kontroll, avslutter hun med et smil.

Les også: Kourtney Kardashian overrasker med ny sveis

Fikk hets i sosiale medier

Det som kanskje har skapt mest engasjement er at kvinner med flere seksuelle partnere blir hetset i sosiale medier for antallet.

Celine Stadtler er en av «Mobilflørt»-deltakerne som fikk sin liste delt i serien, og hun fortalte til P3 tidligere i sommer at hun hadde fått flere negative kommentarer etter at et klipp fra serien ble delt i sosiale medier.

«Hun er for the streets. 37 er lissom 300 i guttelista» og «Word. 37 er ganske grovt, spesielt i den alderen», er bare et par av kommentarene. Også noen av hennes egne guttevenner kunne mene at kvinner ikke skulle ha for mange seksualpartnere.

– Hvorfor i helvete har det noe å si? Jeg er en like bra person om jeg har pult 100 eller 10. Vi er i 2021. Vi skal ikke bli dømt fordi man har ligget med mange, sa hun til P3.