– Det er fortsatt flere gode dager enn dårlige. Jeg har livsgnist, jeg har motivasjon, er omringet av kjærlighet og har lyst til å møte hver dag. Og det har jeg, og det er jeg takknemlig for, forteller Shabana Rehman (46) i «Lindmo».

46-åringen er gjest i denne ukens episode av NRK-programmet, der hun også kan dele en god nyhet som følge av immunterapien hun har gjennomgått i Tyskland den siste tiden. Foreløpig kan det nemlig se ut til at den har effekt.

– Hva det betyr holder vi fortsatt på å analysere, men det er absolutt en god nyhet at den har stoppet kreftutviklingen og den ikke finner levende kreftsvulst. Så det er det vi forholder oss til nå, sier Rehman til programleder Anne Lindmo (52).

Hør Rehman fortelle om resultatene i videoen under:

Samlet inn penger til behandling

Det var i januar i år at Rehman fikk beskjed om at hun hadde kreft i bukspyttkjertelen – med spredning.

Tre måneder senere fikk komikeren og samfunnsdebattanten beskjed om at norsk helsevesen kun ville gi henne smertelindrende behandling videre, og Rehman begynte å se etter andre muligheter. Da dukket blant annet muligheten for immunbehandling i Tyskland opp – men det viste seg å være en svært kostbar behandling.

Les også: Shabana Rehman takker det norske folk

Rehman fikk imidlertid muligheten til å gjennomføre immunterapien i Tyskland, takket være en spleis opprettet av en god venninne. Spleisen ble opprettet en uke etter at 46-åringens kreftdiagnose ble offentlig kjent i april, og det tok ikke lange tiden før støttebidragene rant inn på kontoen.

1,2 millioner kroner ble samlet inn, og det var ingen tvil om at Rehman var takknemlig.

«Gjennom spleisen åpnet en kjærlighetsportal hvor det strømmet inn varme fra venner og bekjente og resten av landet. Det er vanskelig å sette ord på takknemligheten jeg føler», var blant det Rehman skrev på Instagram i ettertid.

Siden har hun vært flere runder i Tyskland, der behandlingene som nevnt tilsynelatende har hatt en effekt.

Oppdaterer følgerne sine

Rehman har helt siden kreftdiagnosen ble kjent delt oppdateringer om helsetilstanden med følgerne sine – både gjennom sosiale medier og i kommentarer hos Nettavisen.

I juni delte hun den første kommentaren, der hun blant annet fortalte åpenhjertig om dagen da hun fikk påvist kreft.

«Jeg var alene på akutten da, og måtte bruke et døgn på å fatte hva dette betyr, før jeg klarte å gjøre noe jeg måtte med stor sorg: Jeg måtte dele informasjonen med min elskede familie», skrev 46-åringen fra sykehussengen i Tyskland da.

Siden har hun både fortalt om oppholdet i Tyskland og delt ærlig hvordan det har opplevdes å være kreftpasient i Norge.