Komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) har fått påvist kreft, forteller hun til Se og Hør.

Det var mens «Farmen kjendis», som Rehman selv deltok i, gikk på TV 2 at Rehman havnet på akutten med det hun trodde var omgangssyke eller magesår. Det viste seg derimot å være noe helt annet – bukspyttkjertelkreft med spredning.

Les også: Pia Tjelta skulle ta en selfie med superstjernen, så skjedde det uventede

Etter å ha fått diagnosen ble Shabana Rehman innlagt på Akershus universitetssykehus for behandling, og vurderer nå immunterapi ved en klinikk i Tyskland grunnet store smerter. Hun legger ikke skjul på at situasjonen er alvorlig.

– Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022, sier hun ærlig.

Nettavisen har vært i kontakt med Rehman, som ikke har noe ytterligere å tilføye til saken.

Livsstilsendring

Rehman har tidligere overfor Dagbladet fortalt at hun har slitt med sykdom hele livet. Hun har blant annet slitt med både overvekt, diabetes type 2 og stoffskifte, sa hun i fjor.

Les også: Brudd for David Eriksen og kjæresten

Da hunden hennes gikk bort for to år siden valgte hun imidlertid å praktisk talt løpe fra sorgen, noe som ble starten på en ny livsstil. Samtidig begynte hun å periodisk faste, og fikk kontroll på blodsukkeret. Hun begynte å trene, spiste regelmessig og fikk et helt annet fokus på hjemmelaget mat.

Et halvt år senere, i august 2020, var hun frisk, sa hun:

– Jeg tok tak, gikk ned 25 kilo og la om livsstilen helt. Jeg har på en måte «spist meg frisk» og medisinfri fra diabetes.

Men nå er hun syk igjen, denne gangen med kreft.

Til Se og Hør påpeker hun imidlertid at livsstilsendringen har gitt henne et bedre utgangspunkt for kreftbehandlingen.

– Legene sier at jeg må bare fortsette å leve slik jeg har gjort med helsereisen min de to siste årene. Uten disse sunne grepene, ville situasjonen min nå vært enda verre. Jeg har ingen tilleggssykdommer nå, alt er på en måte klart for behandling. Men det er svært alvorlig, sier hun til ukebladet.

Får støtte på Instagram

Etter at kreftnyheten ble kjent tirsdag morgen, har Rehman også delt et innlegg på Instagram.

«Cancer cannot cripple love, it cannot shatter hope, it cannot conquer the spirit», skriver hun til et bilde av seg selv.

Les også: Kongehuseksperter reagerer etter prins Harry-utsagn: – Må beskyttes mot ham

Under innlegget renner det i skrivende stund inn støttekommentarer fra både kjente og ukjente, der flere har lagt igjen hjerter og varme, gode tanker i kommentarfeltet.