Forrige uke ble det kjent at komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) har fått påvist bukspyttkjertelkreft med spredning.

Etter at hun fikk påvist diagnosen fortalte hun åpenhjertig i et intervju med Se og Hør at hun vurderer immunterapi ved en klinikk i Tyskland grunnet store smerter.

Les også: Shabana Rehman deler kreftbeskjed

– Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022, fortalte hun den gang.

Får pengestøtte

Svært mange har gitt Rehman støtte etter at hun gikk ut med den tunge beskjeden. Nå har det også blitt opprettet en Spleis, med navnet «Støtt Shabanas kamp mot kreften». Kampanjen er opprettet av en av Rehmans barndomsvenninner og er laget for å gå til kreftbehandling i utlandet.

I skrivende stund har i underkant av 928 personer bidratt og over 300.000 kroner er samlet inn.

Spleis-innsamlingen er startet av Rehmans barndomsvenninne, Arti Sharma Lopes, og tirsdag delte hun spleisen sammen med et lengre Instagram-innlegg, der hun oppfordrer andre til å bidra.

Rehman republiserte venninnes innlegg , som beskriver mer detaljert hva kreftbehandlingen går ut på.

Les også: VGTV avslutter samarbeidet med Bernt Hulsker

– Det er overveldende

Overfor Nettavisen forteller Rehman at hun setter pris på all kjærligheten hun har mottatt den siste uken.

– Det er overveldende og jeg kjenner en takknemlighet i dypet av mitt hjerte over all kjærligheten som strømmer inn, sier hun til Nettavisen og fortsetter:

– Denne uken ble cellegift behandlingen avsluttet og onkologene har sagt at de ikke har mer å tilby meg i Norge annet enn smertelindring. Derfor har det vært et ønske å se etter supplerende behandlinger andre steder.

Til slutt forteller hun at er takknemlig for all varmen og støtten som kommer gjennom spleisen som barndomsvenninnen har opprettet.