Gå til sidens hovedinnhold

Sharon Osbourne om tidligere arbeidsgiver: – NBC kan kysse meg i ræva

Sharon Osbourne går kraftig ut mot gammel arbeidsgiver om forskjellsbehandling etter rasismeanklager og beskrivelser av et giftig miljø.

Det stormer rundt familieprogrammet «Americas Got Talent» om dagen.

I forrige uke ble det kjent at dommerne Gabrielle Union og Julianne Hough var blitt sagt opp etter kun én sesong i programmet. Dermed blir de ikke å se i den femtende sesongen.

– Så mange tårer, så mye takknemlighet. TAKK! Akkurat når du føler deg bortkommen, ute av kurs og alene... så fikk dere meg opp fra bakken. Smigret og takknemlig for alltid, twitret Gabrielle Union etter den tøffe beskjeden.

Det var bare starten, for i kjølvannet av sparkingen, har Variety meldt at kulturen i «America's Got Talent» er giftig.

Omtaler programmet som en gutteklubb

Nå kommer Sharon Osbourne, som var dommer i programmet i fem sesonger, med sterke skildringer av miljøet bak scenen.

– Det er en gutteklubb. Guttene tar vare på hverandre og kvinnene blir ikke betalt like mye som mennene, sier Osbourne ifølge bladet People.

Osbourne påpekte blant annet at hun hadde allerede vært dommer noen sesonger da Simon Cowell og komiker Howie Mandel ble hennes med-dommere.

– Simon står i gjeld til showet og den tiden jeg var der. Da programmet fikk 16 eller 14 millioner seere, så var ikke Simon der, sier hun.

People har også sitert anonyme kilder på at Simon Cowell har styringen og at programmet sjelden sier nei til hans forslag.

– Det er sant at «AGT» er en gutteklubb. Simon eier showet og så lenge han er der vil han fortsette å gjøre det. Alt går gjennom han og han har påvirket en del folk på feil vis.

Les også: Ny forskning: Hvis du vil oppdra sunne og friske barn, ikke gjør denne feilen

Fikk ikke privatfly: – Kan kysse meg i ræva

Osbourne beskrev også fordeler hun mener hun gikk glipp av fordi hun var kvinne i programmet.

– De hentet inn Howie. Han fikk sitt eget fly. Jeg elsker Howie og er ikke bitter på at noen tjener det de tjener. Men når min gamle rumpe hadde vært der og spilt inn showet fikk jeg en American Airlines-billett og han fikk et privatfly, forteller hun og fortsetter:

– Jeg får det fordi jeg er meg og jeg er ikke i klubben og jeg er ikke en av gutta... NBC kan kysse meg i ræva, tordnet Osbourne.

– Så ut som møkkete gamle menn

Videre påpekte hun at det ikke var selve programmet hun hadde noe mot, men at det var selskapet NBC som sørget for det var dårlig stemning.

Hun har også noen tanker om Cowells program X Factor i Storbritannia. Der satt L.A. Reid, Demi Lovato, Britney Spears og Simon Cowell.

– Disse gutta så ut som to «high rollers» i Vegas som hadde plukket opp et par barn. De så ut som møkkete, gamle menn ved siden av disse to små jentene, fortsatte Osbourne.

Rasismeanklager

Det har også versert rykter om at programmet tar lett på fremmedfiendtlige kommentarer. Union skal ifølge Variety's kilder blant annet ha meldt ifra om det hun oppfattet som et rasistisk utsagn.

Det skjedde da Jay Leno skulle spille inn et innslag til programmet han skulle være gjestedommer i. Tilstede på innspillingen var blant annet Hough og Union.

Jay Leno skal ha kommentert et maleri hvor «America's Got Talent»-dommer Simon Cowell poserer med sine to hunder. Da Leno ser dette, titter han inn i kamera og sier at «hundene ser ut som noe de kunne servert på en koreansk restaurant».

Les også: Disse oppgavene forventes det at 15-åringer skal klare – klarer du?

Flere mente kommentaren var upassende, fordi den underbygger en falsk stereotopisk beskrivelse av at asiatere spiser hunder.

Gabrielle Union skal deretter ha bedt produsentene å klage inn spøken til HR-avdelingen til NBC. Variety skriver at kilder skal ha overhørt Union si at produksjonen måtte forstå at denne spøken kunne fornærme ansatte og programmets publikum. Det har senere kommet frem at klagen aldri ble fremmet for HR-avdelingen.

Les også: Celina Midelfart har vært om bord i Jeffrey Epsteins privatfly flere ganger - nå ønsker FBI å snakke med henne

Leno om Union: – Hun er en flott jente

Leno har siden kommentert episoden på denne måten:

– Jeg elsker Gabrielle Union. Hun er en flott jente. Jeg nøt virkelig å jobbe med henne. Hun er veldig god.

Det er Simon Cowells underholdningsselskap Syco jobber blant annet med «America's Got Talent» for NBC.

Syco har, sammen med NBC og produksjonsselskapet Fremantle Media kommentert anklagende i forbindelse med sparkingen på denne måten:

– Vi fortsetter vårt arbeid med å sørge for en arbeidsplass som har respekt for alle ansatte, og vi tar alle spørsmål om arbeidskultur på alvor. Vi jobber med Ms. Union gjennom hennes representanter for å høre mer om hennes bekymring, og følgende vil vi gjøre de nødvendige stegene.

Gabrielle Union lot seg neppe imponere av dette. Etter «beklagelsen» dukket opp, videredelte hun en oppskrift på hvordan man skal si beklager.

Les også

Ny forskning: Hvis du vil oppdra sunne og friske barn, ikke gjør denne feilen

Les også

Er rød eller brun julebrus-is best?

Les også

PISA-undersøkelsen: Hver fjerde gutt ligger under kritisk grense for å kunne delta i jobb og videre utdanning

Kommentarer til denne saken