11 ting du trenger for å beholde brunfargen utover høsten

Reklame
Foto: GettyImages

Foto: GettyImages

Slik opprettholder, beholder og styrker du brunfargen din utover høsten. Se våre tips og triks her!

05.08.19 15:02

Skulle du ønske den varme sommergløden du har opparbeidet gjennom sommeren varte hele året? Det er kanskje ikke mulig, men her er triksene for å få den til å vare lengst mulig.

For de rimligste skjønnhetsproduktene bør du sjekke BliVakker sitt sommersalg her!

For å få den dype langvarige brunfargen bør du egentlig forberede deg hele året rundt. Huden skiftes ut hele tiden, og du vil gjerne fange opp solstrålene på nyest mulig hud, derfor er skrubben en viktig del av sommergløden.

Skrubb

Å skrubbe huden kan føre til en jevnere hudoverflate og hurtigere utskiftning av hudcellene. Det fins to hovedkategorier i skrubbtype, kornet eller syret. Skrubb som inneholder syre gir veldig effektivt fuktighet til huden og holder på den lenge. En skrubb med korn fjerner døde hudceller og gjør huden klar for ny brunfarge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne syreskrubben fra Pixi bidrar til den ultimate mykhetsfølelsen, og trekker til seg maksimal fuktighet. Kjøp den her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Enzymskrubben fra Emma S. brukes i ansiktet hele året. Den fornyer huden i ansiktet med lett prikkende følelse. Kremen bør brukes om kvelden siden den kan gi ansiktet en litt uønsket rødhet omtrent i 10 minutter i etterkant. Her får du tak i produktet.

En kornet skrubb kan du bruke hele året. Den kan brukes 1-2 ganger i uken hele året, men kanskje ikke rett etter soling. Derimot bør du sørge for at huden er nyskrubbet før du får sol på huden, så du soler de nyeste hudcellene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne flasken fra Grown Alchemist kan stå i dusjen hele året rundt for en glatt hud med sommerglød. Kjøp den her.

Fuktighet

Er du flink til å tilføre huden din fuktighet vil du garantert få en jevnere og mer langvarig brunfarge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Smør deg med en fuktighetsgivende body lotion til enhver tid og unngå at hudcellene som faktisk har fått sol blir tørre og detter av. Kjøp denne fra Biotherm her.

Klikk på bildet for å forstørre.

En fuktighetsgivende ansiktskrem er også et must. Ansiktet blir eksponert for sol hele tiden, og må derfor konstant få tilført fuktighet. Det er kanskje det siste stedet du ønsker tørr og grå hud. Denne kremen fra Biotherm er gir huden et fuktig boost samtidig som den litt faktor som kan beskytte huden hele året, og gjøre den klar for sommeren. Sjekk det ut her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det kan være lurt å unngå såper i dusjen hvis du hvil beholde brunfargen, den kan nemlig ha som effekt å tørke ut huden. En olje i dusjen etter soling er helt optimalt, den renser huden, men gir også fuktighet. Denne inneholder også vitamin B5. Kjøp dusjoljen her.

Beskyttelse

Det er lurt å smøre seg med solkrem, selv om det kan forlenge solingsprosessen noe. UV-strålene fra solen som øker pigmentproduksjonen skader nemlig også huden og fremskynder aldringsprosessen. Likevel må man finne ut hvilken faktor som passer huden sin best, noen blir fortere brent enn andre og noen blir ikke brent i det hele tatt.

Til en viss grad vil huden gjerne kunne absorbere solstrålene, for å ta opp vitaminene i UV-strålene, og faktisk øke produksjonen av et hormon som gjør deg gladere. Man må derfor heller ikke bruke for høy faktor. Med faktor 30 får du tilstrekkelig vitamin og melanin-produksjon, og beskytter huden samtidig.

Bruker du solkrem vil melaninproduksjonen skje litt saktere, men mer kontrollert. Da vil brunfargen også vare lenger. Det kan være lurt å bruke forskjellig solkrem på ansikt og kropp, akkurat som du bruker forskjellig fuktighetskrem til ansikt og kropp. I ansiktet ønsker vi gjerne en mindre oljete krem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Solkremen fra Biotherm kan du kjøpe her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her får du tak i solkremen til ansiktet fra Clinique.

Selvbruning

Har du ikke rukket å sole deg så mye som du ønsker i sommer? Det er ikke noe problem, du kan bruke selvbruning og oppnå en naturlig brunfarge med disse produktene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne oljen virker over natten, og gir deg en gyllen naturlig glød om morgenen. Bruk den flere ganger i uken for optimal brunfarge. Kjøp den her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Er du ute etter en litt hurtigere løsning kan du bruke denne selvbruningskremen fra Clarins. Trykk her for å kjøpe den. For å unngå ujevnheter bør du påføre den med denne børsten fra Kicks.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her får du tak i børsten.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.