Gå til sidens hovedinnhold

5 ting som gjør hjemmet ditt mer fransk

Du kan enkelt skape følelsen av å bo i Paris - selv om du bor i Oslo eller Toten.

La oss se nærmere på en typisk parisisk leilighet: klassisk, elegant 1800-talls haussmansk bygning med høye tak, høye vinduer, utskårne lister, marmorpeiser, stavparket og balkonger i smijern. Muligens med musikk fra Édith Piaf i bakgrunnen.

Du bor kanskje ikke i en storslått leilighet med eldgamle og vakre detaljer. Det er heller ikke nystekte croissanter eller makroner rundt hvert gatehjørne der du bor. Men, hva så?

Her er fem ting parisere elsker å ha i sine hjem. Følg noen av disse tipsene, så du kan nyte en deilig fransk touch i ditt eget domicile.

Vi henter inspirasjon fra Frankrike fordi Nettavisen og Amedia har sikret seg eksklusive rettigheter til den franske eliteserien Ligue 1.
Se superstjerner som Messi, Neymar og Mbappe på Direktesport.no med abonnement på Nettavisen Pluss!

Gullspeil - Miroir d'or

Ja, parisere elsker å se seg selv i speilet. Men de elsker også å ha det som dekór. Et speil med antikk finsh slik at speilet ser gamelt ut. Dette gullspeilet kan du ha hengende eller stående.

Her finner du det

Lysekrone - Lustre

Selv om noen fremdeles forbinder lysekroner med luksus, finnes det mange budsjettvennlige varianter.

En skinnende lysekrone gir automatisk en elegant vri i ditt hjem. En lysekrone er som en vase midt på et bord - øynene dras mot den.

Se flere lysekroner her

Kunst - De l'art

Paris og kunst går ett i ett. Nå er det kunstplakater fra franske Henri Matisse som gjelder. Særlig "Blue Abstract Woman" er å se hos mange influencere i Paris.

Her finner du flere kunstplakter

Byste - Tu voudrais

En byste er et vakkert blikkfang og representerer evig skjønnhet og feminitet.

Det er ingen tilfeldighet at bysten av dronningen i det gamle Egypt, Kleopatra, er populær. Hun var nettopp blendende vakker og en skamløs forførerinne.

Her finner du den

Blomster - Fleurs

Kommer du til Paris kan du lett bli forelsket i de små blomsterbutikkene langs gatene. Parisere leker ikke blomster.

Prøv å tenke utenfor boksen når du skal dekorere med planter. Blomsterpotter på gulvet, fargerike vannkanner eller la blomstene tørke.

Her finner du blomster - få det levert helt hjem!