*Nettavisen.*

5 tips for å skrive en god CV

Reklame
Female candidate interview with HR managers in office Back view of female candidate apply for position, interview in modern office, recruiters consider applicant candidature, reading resume, HR managers look through employee cv. Hiring concept

Med en profesjonell CV og jobbsøknad vil arbeidsgiveren få et godt inntrykk av deg allerede før du stiller til jobbintervju.

En velskrevet CV øker sjansene for at du blir innkalt til jobbintervju. Her er rådene du trenger.

11.02.20 13:40

CV-en din kan være helt avgjørende for om arbeidsgiveren legger merke til søknaden din i bunken av jobbsøkere.

Det er ingen fasit når det kommer til CV og jobbsøknader, men du kan gjøre flere grep som gjør at CV-en din fremstår som god og seriøs, og som vil føre til at arbeidsgiveren får et fordelaktig inntrykk av deg som jobbsøker og person.

Daglig leder i CVGuru.no, Simen Gundersen, er ekspert på jobbsøknader og utforming av CV-er. Selskapet hans skreddersyr CV-en og søknaden din slik at den blir profesjonell og skiller seg ut i mengden av andre CV-er og søknader som står mellom deg og jobben du vil ha.

Les mer om CVGuru og få hjelp til å skrive en god CV og jobbsøknad

Fem råd for CV og jobbsøknad

Her er Gundersens fem beste råd for CV-er, basert på hva han ser fungerer best for kundene hos CVGuru:

1. Fatt deg i korthet
Den harde sannheten når det gjelder CV-en din er at arbeidsgiver bruker lite tid på den.

Det er litt trist å tenke på at det dokumentet du har brukt timesvis på å utforme, ikke blir gitt den oppmerksomheten det fortjener. Slik er det dessverre ofte. Når en stilling utlyses, får arbeidsgiver gjerne hundrevis av søknader. Veldig få tar seg tid til å bruke lang tid på å gå gjennom alle.

Derfor er det viktig at CV-din er oversiktlig. En skarp CV er oversiktlig, fordi god oversikt legger til rette for at arbeidsgiver kan danne seg et godt inntrykk av deg på kort tid.

En CV bør på grunn av dette som oftest holdes under to sider (og en søknad ca. en halv A4-side).

2. Ansvar må spesifiseres

Det er vanlig å føre opp i CV-en at man har hatt budsjettansvar, personalansvar, bestillingsansvar m.m. Ansvar er flott! Det viser at du har hatt klare mål å forholde deg til.

Har du jobbet i samme stilling lenge og hatt en form for ansvar, er det ansvaret du har blitt tildelt, en indikasjon på at du har gjort en god jobb og at arbeidsgiver har vært fornøyd med deg. Det kan være en verdifull erfaring å ta med seg videre når man søker ny jobb.

Men. Og det er et stort men her. Budsjettansvar sier i seg selv veldig lite. Det samme gjelder personalansvar. Hvor stort var budsjettet? Var du leder for mange ansatte? Hva innebar ansvaret? Budsjettets og personalets størrelse har mye å si.

Still deg selv noen spørsmål for å reflektere over hva ansvaret egentlig sier om deg. Er budsjettansvaret noe du er stolt av? Og ikke minst - nådde du budsjett? Dersom svaret er ja - skriv inn budsjettansvar i CV-en din. Pass bare på at du spesifiserer. Å tallfeste og å være konkret løfter CV-en din flere hakk, fordi det hjelper mottakeren med å forstå hva du har erfaring med.

Ved å heve presisjonsnivået noen hakk kan du gå fra å ha en middelmådig CV til å få en virkelig imponerende og skarp CV på kort tid.

3. Dra nytte av en god mal

Alle arbeidsgivere forventer at CV-en (og søknaden) din skal følge en eller annen form for mal. Årsaken er at en god mal gjør det mye lettere å kikke raskt over innholdet, uten å måtte lete sporadisk over papirene etter dine nøkkelkvalifikasjoner.

En mal gjør det dessuten også enklere for deg å strukturere innholdet på egen hånd, og du kan sette søkelys på det viktigste: kvalifikasjonene som skal lande deg jobben.

På CVGuru-bloggen finner du 5 gode (og gratis) maler du kan laste ned og bruke som du ønsker.

4. Bruk omvendt kronologisk rekkefølge

Den omvendte kronologiske rekkefølgen er i alle tilfeller et ufravikelig prinsipp. Vil du ha en profesjonell og oversiktlig CV? Da må det du har gjort sist stå først, og din eldste erfaring må stå sist.

Fokus må hele tiden være på hva som kan være interessant for arbeidsgiver å vite om deg. En leser bør ikke måtte pløye gjennom en hel A4-side for å finne ut hva du holder på med nå.

5. Adresser det du tror en arbeidsgiver som leser papirene dine, vil lure på

Har du for eksempel et hull i CV-en? Forsøk å adresser det.

Et hull er ikke nødvendigvis så ille - ting skjer. Bare pass på at arbeidsgiveren - etter å ha lest gjennom CV-en og søknaden din - ikke sitter igjen med spørsmål. Da risikerer du at de trekker en negativ konklusjon på egen hånd.

Avslutningsvis er det greit å huske at en CV og søknad ikke nødvendigvis er det som sikrer deg jobben du ønsker. Ja, det å ha en god CV og søknad er viktig, men ikke glem at det “kun” er et verktøy du bruker for å vise en arbeidsgiver hvem du er og hva du har å bidra med.

CV-en fra CVGuru kan du redigere slik du ønsker, og du kan lagre den til neste gang du skal søke på jobb.

Trenger du hjelp med CV-en og jobbsøknaden?

Hos CVGuru står et et team med journalister, hodejegere, forfattere og skriveentusiaster klart til til å hjelpe deg med å skrive en CV og jobbsøknad som er skreddersydd profilen din og jobbene du ønsker å søke på.

- Vi har rask levering, flere tusen fornøyde kunder og fornøydgaranti. Målet vårt er å få nordmenn ut i jobb, forteller daglig leder Simen Gundersen.

CV-en du mottar, kan du enkelt redigere selv. Dersom du skulle miste en jobb eller ønsker å søke på en ny og bedre jobb i tiden fremover, kan du bare gjenbruke samme CV-dokument.

Les mer om CVGuru og få hjelp til å skrive en god CV og jobbsøknad

Her er tilbakemelding fra to av CVGurus mange fornøyde kunder:

Tok kontakt med CVGuru uten de helt store forventninger. Hadde utgangspunkt i dårlig tid og en eksisterende altfor omstendelig CV på engelsk. Etter en relativt kort samtale på telefon og oversendelse av mer eller mindre forståelige dokumenter, mottok jeg en kortfattet og ryddig CV, med en tydelig rød tråd. Mindre justeringer ble raskt utbedret av en meget hyggelig og kunnskapsrik konsulent. Dette ble en oppgave jeg gladelig betalte meg ut av, og vil absolutt anbefale andre i min situasjon. Hjertelig takk, CVGuru☺️

Tori Melkild

Kjempefornøyd med resultatet for CV og søknad 😀 Resultatet var over all forventning. Vil anbefale CVGuru på det sterkeste 😀

Nina Brendalsmo

Her kan du lese tilbakemeldinger fra mer enn 100 andre CVGuru-kunder

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag