Gå til sidens hovedinnhold

8 stripete gensere: Plagget du alltid bør ha i klesskapet

Stripete genser er både klassisk og chic. Men kan du den franske historien bak det tidløse plagget?

Det var selveste Coco Chanel som fikk stripene inn i motebildet verden over. Først var det franske løk-selgere som brukte stripete gensere, før striper ble en del av den offisielle uniformen for den franske marinen i 1858.

Og det var fra lokale sjømenn da Chanel var på ferie at hun la merke til stilen, og etterhvert lanserte «Navy Style».

Vi er i fransk modus for tiden fordi Nettavisen og Amedia har sikret seg de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball frem til og med sesongen 2023/24.

Sendingene ser du med et abonnement med Nettavisen Pluss.

Den lille sorte og striper

Den ikoniske moteskaperen Chanel er best kjent for den lille sorte, og parfymen Chanel No. 5. Og selvsagt for å ha sagt: «I don’t do fashion. I am fashion.».

Men stripene kan hun også ta mye av æren for. Hun fikk den maritime stilen inn i motebildet, og utover 1940-tallet kunne man se striper på blant andre John Wayne, Pablo Picasso og Birgitte Bardot.

Og nå: Nå bør alle ha minst én stripete genser i garderoben.

8 stripete gensere i høst

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan kle deg som den franske kvinnen, og nå henter vi inspirasjon fra fransk moteskaper til å oppgradere garderoben med striper.

1. Strikket genser med vide ermer. Denne vil vi bo i fram til vinteren er over! Kan aldri få nok av høyhalset genser, som i tillegg er oversized i passformen.

2. Strikket genser i ullblanding. Denne har du i hele vinter, og også neste sommer - når du sitter ute på kveldstid med venner til sent på natt. Stilren og stilsikker.

3. Klassisk hvit og blåstripete genser fra & Other Stories. Langermet i bomull. Denne har du til alt, og i mange år.

4. Strikket vest fra Gina Tricot. Høy krage, med glidelås på toppen. Passer til både jobb og fritid, gjerne med en tynn svart genser under.

5. Edyn Poplin Shirt fra Weekday. En enkel og fin skjorte til jobb, eller dager hvor du ikke ønsker kle deg i noe tettsittende eller varmt.

6. Tynn genser fra Holzweiler. Ikke de klassiske blå og hvite stripene, men denne passer for både han og henne. Kvalitetsgenser fra Holzweiler som du finner på Høyer.

7. Zip detail Sweatshirt fra Arket. Den svenske kleskjeden er kjent for sin gode kvalitet og tidløse fasonger. Og de har selvsagt mye striper.

8. Jersey Polo Shirt. Denne falt vi pladask for. Et litt annerledes snitt, zip, men likevel med sitt klassisk mønster.

Gode kjøp du gjør nå: