*Nettavisen.*

Alfa-guide: Dette er fjellstøvlene du velger

Reklame

Foto: Getty Images

Har du høye krav til kvalitet, funksjon og komfort på fjellskoene du velger? Nå får du de populære Alfa-støvlene på salg.

25.03.20 12:40

I over 80 år har Alfa forent gode norske turtradisjoner med innovativ produktutvikling. For deg betyr det komfortable føtter – hele veien. Alfa produserer tursko for kvalitetsbevisste friluftsentusiaster i alle aldre.

I tillegg har de i en årrekke vært leverandør av fottøy til profesjonelle brukere i politiet, Forsvaret og andre yrkesgrupper med høye krav til fottøyets funksjon, komfort og kvalitet.

Milrab.no har laget en liste over de beste og mest populære Alfa-skoene. Samtlige modeller er på tilbudet på butikkens store vårsalg nå i mars.

Se også: Dette er klærne og utstyret kjendisene bruker i Kompani Lauritzen

1. Alfa Berg - satt ned med 43 %

Klikk på bildet for å forstørre.  

 

En robust støvel med universell passform. Oljet nubuck og GORE-TEX membran gjør Berg Advance GTX vanntette og pustende, og bidrar til komfortable føtter hele dagen.

Den myke toppkanten og Memoryfoam i ankelpartiet øker komforten ytterligere, mens gummikalosjering på tå og hæl øker skoens levetid. Snøresystemet med doble låsekroker forenkler individuell tilpasning. Den lette EVA mellomsålen gir stabilitet, mens yttersålen Vibram Grip AMG sørger for godt grep.

Les mer og bestill her!

2. Alfa Tind - satt ned med 52 %

Klikk på bildet for å forstørre.  

En meget solid støvel med god passform. Overdelen i nubuck og GORE-TEX membran gjør Tind Advance GTX vanntett og pustende. Sikrer meget god komfort med lange dager ute i marka.

Her finner du Alfa Tind til herre

Her finner du Alfa Tind til dame

3. Alfa Varde - satt ned med 39 %

Klikk på bildet for å forstørre.  

En lett terrengsko med tett passform. Det vedlikeholdsfrie yttermaterialet AlfaAir trenger ikke annet vedlikehold enn kun å skylles av. Kombinert med GORE-TEX Surround System, som puster 360° rundt foten, er disse skoene svært pustende og vanntette for høy komfort hele dagen.

Grunnet dette pustende systemet hvor vann kan penetrere luftekanalene vil man ved aktivitet i vått terreng kunne oppleve en kald følelse, da vann omslutter foten. Takket være GORE-TEX membranen blir man allikevel ikke fuktig på føttene. Den lette EVA mellomsålen er støtdempende, og yttersålen Vibram Grip A/P/S er myk uten at det går på kompromiss med grep og torsjonsstabilitet i tørt og vått terreng.

Les mer og bestill her!

3. Alfa Orre

Klikk på bildet for å forstørre.

En lett, halvhøy fjellstøvel som gir ekstra ankelstøtte for bruk i fjell og lavland. Sålen er spesialtilpasset nordiske forhold og sikrer stabilitet i de mest utfordrende terreng, med et godt grep på fuktig underlag.

Her finner du Alfa Orre til herre

Her finner du Alfa Orre til dame

Orre A/P/S GTX har vedlikeholdsfritt og pustende Alfa Air yttermateriale og GORE-TEX membran som kombinerer vanntetthet og pusteevne slik at føttene alltid føles behagelige. Den nyutviklede, grovmønstrede yttersålen er myk, men har likevel god torsjonsstivhet. Sålen er spesialtilpasset nordiske forhold og sikrer stabilitet i de mest utfordrende terreng, med et godt grep på fuktig underlag. Ultralett EVA mellomsåle gir lav vekt og gode støtdempende egenskaper.

4. Alfa Bukk -satt ned med 35 %

Klikk på bildet for å forstørre.

Alfa Bukk A/P/S GTX har en revolusjonerende gummiblanding som gir godt feste på både våte og tørre underlag. Den er perfekt for jakt og turer i variert terreng.

Les mer og bestill her!

5. Alfa Kvist -sat ned med 15 %

Klikk på bildet for å forstørre.

Kvist Advance er en komfortabel sko i Ripstop-tekstil med slitesterk kalosjering. GORE-TEX Vision har svært gode pusteegenskaper og holder føttene tørre selv på regnværsdager. Mellomsålen i EVA sørger for støtdempingen, mens den myke Vibram yttersålen spesialutviklet for nordiske forhold, sikrer godt grep og vridningsstabilitet både på fjellet og i marka.

Les mer og bestill her!

6. Alfa Knaus -satt ned med 18 %

Klikk på bildet for å forstørre.

Knaus Advance har Ripstop-tekstil med forsterkede partier, som sikrer lav vekt uten å gå på kompromiss med slitestyrken. GORE-TEX® Vision har svært gode pusteegnskaper.

Les mer og bestill her!

7. Alfa M/77 Perform - satt ned med 32 %

Klikk på bildet for å forstørre.

Alfa M/77 Perform er forsvarets egen støvel og er designet for å tåle mye bruk, samt tøft terreng. Den er perfekt for lange turer i fjell og skog, som jakt eller lengre utflukter.

Overdelen og skaftet er i kraftig, slitesterkt lær (2,8-3,0 mm). Ved godt vedlikehold er støvelen meget vannavvisende. Uten fôr og polstring innvendig tørker den hurtig. Kombinasjonssnøring med kroker og D-ringer. Forsvarets slitesterke og stabile yttersåle i lett PU, med feste for ”Nato-binding”. M77 ble utviklet i samarbeid med Det norske forsvaret allerede i 1976. Dette er en støvel som blir bedre og bedre jo mer du bruker den.

Les mer og bestill her!

Crispi Valdres GTX

Klikk på bildet for å forstørre.  

Vi tar også med en bestselger fra Crispi som du får til en fin pris nå. Crispi Valdres er en stabil og solid støvel med god passform som passer til variert terreng. Den er laget i glatt lær som vil forme seg etter foten jo mer du bruker den, samtidig som den har ekstra forsterkninger i gummi på utsatte steder. Membranen i Gore-Tex gjør at skoen har gode pusteegenskaper til tross for at den tåler vær og våte forhold.

Les mer om Crispi Valdres og bestill her!

Noen brukeranmeldelser på Alfa fra Milrabs kunder;

Har brukt disse skoene i en veldig krevende førstegangstjeneste. De er veldig behagelige, godt grep på glatt underlag, robust, relativt lettvekt, og gir aldri opp. I sivilt daglig bruk, om du tar vare på skoene med jevnlig puss og vedlikehold, kan disse vare i tiår. Kommer garantert til å kjøpe nye når mine til slutt gir opp, nå som jeg bruker dem i det sivile, etter militærtjenesten.

___________

Har hatt mine i snart 10 år og det er fortsatt ikke slitt ut. Beste høst-vintersko jeg noensinne har hatt. Kjøper definitivt nye når de en gang blir ødelagt, men med kjærlig puss og stell holder de i enda 10 år til. Hadde ett par før nåværende par, og gummien på sålene tørket inn og det dannet seg sprekker i fordi de ble lagret i et for varmt rom over lengre tid.

_____________

Sko av god kvalitet som trengs litt tid for å gåes inn. Vil anbefale å bestille en str mindre enn vanlig. Jeg bruker str 42,5 til vanlig og 41 passer nå perfekt med en ullsokk. Skoen utvider seg etter litt bruk.

______________

Fabelaktige sko - ikkje minst på glatta. Eg har nettopp kjøpt mitt andre par, men læret er knallhardt og har gjeve meg gnagsår. Er det noko om har tips til oppmjuking av nye sko?

___________________

Kjempegode tursko! Kan brukes til nesten all aktivitet. Kjapp levering.

Se alle produkte som er på salg hos Milrab nå

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag