*Nettavisen.*

Årets beste adventskalendere med spiselig innhold

Reklame
julekalender

Foto: coolstuff.no

De klassiske adventskalenderne hadde alltid gode sjokolader. Nå er de enda bedre.

16.10.20 15:01

Vi fortjener å kose oss. En mørk tid som teller ned til julaften kan ha en opptur hver eneste dag. Likevel er det nå langt fra de enkle sjokoladekalenderne du kanskje hadde før til luksusen du nå kan nyte hver dag fram mot selveste julaften.

Vi har samlet de adventskalenderne med det beste spiselige.

Klikk på bildet for å forstørre. juletre

Sverre Sætres juletre blir utsolgt hvert år.

1. Sverre Sætre Konditori - Eksklusiv 48-biters adventskalender

På vei til jobben går alltid noen av oss innom en lokal kaffesjappe for å få en dagens svarte kaffe. På disken der står det ofte sjokolade fra konditoriet til Sverre Sætre. De gangene selvkontrollen er sånn passelig påslått kjøper vi med oss en bit, og det angrer vi oss aldri på.

Sverre Sætre vet hvordan de lager virkelig god sjokolade, og det er kanskje derfor den populære julekalenderen blir utsolgt hvert eneste år.

Konfekten håndlages, og det er et særdeles begrenset utvalg av denne kalenderen. Denne ekslusive utgaven har 48 biter slik at du kan kose deg ekstra mye hver dag. Vi sier bare: NAM! (Og, ja, vi har tatt den inn i vår egen nettbutikk. Litt for deg. Mye for at vi selv skal sikre oss at vi får tak i en av disse virkelig godbitene).

Vil du ha årest beste kalender med spiselig innhold bør du være rask. Den koster 995 kroner, men er verdt hver eneste lille krone.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. Sverre Sætre Konditori

2. Sverre Sætre Konditori liten

Selv om denne er liten så betyr det ikke at den er noe dårligere. En eventyrlig adventskalender som tar deg med på en reise hver eneste dag.

Her er det litt mindre biter, men like god sjokolade. For deg med litt mer selvkontroll enn oss. Denne er også i et begrenset opplag!

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. summerbird

3. Summerbird

Årets luksusjulekalender fra Summerbird - fylt med 10 ulike sjokoladevarianter fordelt på 48 pakker (2 sjokolader per luke). Denne himmelske sjokoladen er favoritten til sjefen vår, som sant eller ikke sier at omtrent 5 prosent av hans kroppsvekt skyldes sommerfuglene herfra.

Uansett sannheten i det er vi enige i at dette smaker rett og slett himmelsk. Luksus er bare fornavnet, og da vår sjef sa vi måtte ta denne inn i nettbutikken vår sa vi raskt ja. For deg som vil ha det virkelig gode er dette et supert valg.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. Summerbird liten

4. Summerbird liten

Denne er fylt med unike sjokolader, og inneholder 12 ulike varianter fordelt på 24 luker. En litt mindre utgave av de samme gode sjokoladene du finner over.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. lakris

5. Haupt lakrits adventskalender

Her får du 24 ulike smaker av sjokolade og lakris - med minst to biter i hver luke. Haupt lakris er laget i Sverige på en liten fabrikk utenfor Stockholm.

Den lille fabrikken startet etter en tur til Island, og inspirasjonen fra landet hvor man virkelig kan nyte sin lakris står som en påle. Dette er klassiske biter blandet med nye, store smaksopplevelser. Det er ikke mange kalendere hvor du får 24 forskjellige lakrissmaker!

Her får du tak i den

Klikk på bildet for å forstørre. Lindt Teddy

6. Lindt Teddy Adventskalender

Den klassiske adventskalenderen til Lindt er fylt med velsmakende sjokolade fra 1. - 24. desember. Tar julekosen til nye høyder! Passer også perfekt å gi bort i gave til noen du er glad i.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. lakris

7. Lakrids by Bülow

En klassiker som ble fjorårets storselger, og som i år kun kommer i en versjon. Fjorårets versjon var i to utgaver, men i år er det bare en mindre.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. jingle balls

8. Chili-klaus

Denne kalenderen ble utsolgt i 2019, og da vi testet den ble det virkelig saker i redaksjonen vår. En kalender hvor de fleste bilene er bare litt sterke, men... (se videoen under, og kjøp kalenderen om du er tøff nok).

Sjekk den her

Klikk på bildet for å forstørre. lakrisfabrikken

9. Lakrisfabrikken

Kul kalender med veldig god lakris. Denne kommer til å bli utsolgt! Hver luke inneholder 30 gram lakris, totalt 720 gram - med klassisk lakris. En vinner.

Sjekk den her

Klikk på bildet for å forstørre. julekalender

10. Julekalender med vingummi

Dette er en luksuskalender som har strålende spiselig innhold av vingummi. Denne ble utsolgt i 2019, og er en kalender som både store og små synes er god. Riktignok vil vi beskrive innholdet som premium vingummi (gummigodt, om du vil).

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. jingle pop

11. Popcorn

For deg som elsker gourmetpopcorn. I denne kalenderen skjuler det seg en pose med favorittgodteriet ditt bak hver eneste luke. Vi kjøpte denne i fjor, og angret ikke et poppende sekund.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. HAribo

12. Haribo

Velsmakende godteri fra Haribo bak hver luke - en klassiker som selger år etter år.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. julekalender heroes

13. Cadbury Heroes

Her får du klassiske, engelske sjokolader du vanligvis ikke finner i Norge. Siden det ikke blir tur ut av landet i år er dette kanskje en liten drøm om England?

Her får du tak i den

Klikk på bildet for å forstørre. marmelade kalender

14. Luksuriøs marmeladejulekalender

Unn deg god frokost rett fra kalenderen. Denne marmeladekalenderen er fra franske Confitures a l'Ancienne, og inneholder tolv ulike marmelader bak de 24 lukene. Paddington hadde elsket den!

Her finner du den

15. Simply Chocolate julekalender for to

Du trenger ikke å fortelle at kalenderen er for to. Og at det er noen ekstra luker. Herlig sjokolade, og MYE! En innertier.

Her finner du den

16. Jelly Belly Jelly Beans-julekalender (utsolgt)

Tidløs klassiker - gelebønner fra Jelly Belly! Her skjuler det seg 24 ulike godteribønner med smaker som blåbær, jordbæris og smørpopcorn. Nam!

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. sjokoladekalender

17. Simply Chocolate Mega-sjokoladekalender

Sjokoladeelskeren kommer til å dåne når h*n ser denne! Her bys det på store sjokoladebiter hver dag. Altså, sjokolader. Ikke biter. Slik det alltid burde være. Synes nå vi. Kan vi få denne også?

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. Kalender med musli

18. MyMuesli müsli-kalender

Få en god start på dagen med økologisk müsli - hver dag i desember frem til julaften! De kommer i ulike smaker som eple, kanel og vanilje. Hvis du har kjøpt litt mange av sjokoladekalenderne over kan jo denne bøte på samvittigheten.

Her finner du den

Klikk på bildet for å forstørre. BAcon julekalender

19. The Snaffling Pig Baconsvor-julekalender

Denne kalenderen fra The Snaffling Pig er fylt med deilige, sprø baconsvor i deilige smaker som Low & Slow BBQ og Marvellous Maple. Perfekt adventskalender for voksne som liker sprø snacks.

Her får du tak i den

Klikk på bildet for å forstørre. baileys julekalender

20. Baileys-julekalender

En kalender for voksne hvor det skjuler seg melkesjokoladetrøfler med mykt Baileys-fyll i ulike smaker.

Her finner du den

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.