Gå til sidens hovedinnhold

Best i test: 6 elektriske tannbørster som holder tannlegen borte

Det er ingen hemmelighet at tennene blir renere av elektriske tannbørster. Her er de beste.

En elektrisk tannbørste har mange fordeler en manuell tannbørste ikke har. Du er sikker på å pusse lenge nok, du kommer til flere steder og resultatet blir rett og slett bedre.

Vi har samlet noen elektriske tannbørster som er de beste i markedet nå. Disse har vunnet best i test, utført av eksperter i blant annet tek.no, best-i-test.nu, klikk.no og prisjakt.no.

1. Oral-B Pro 2 2000

Denne elektriske tannbørsten vant best i test av best-i-test.nu i 2021. Oral-B Pro hjelper deg med å pusse tennene slik tannlegen din anbefaler. En svært effektiv og kraftig tannbørste til utmerket pris, skriver ekspertene bak kåringen. Håndtaket er behagelig og en varsellampe blinker hvis du pusser for hardt.

Den profesjonelle timeren hjelper deg med å pusse i to minutter og varsler deg om å bytte område hvert 30. sekund.

Du fjerner 100 % mer plakk enn vanlig tannbørste og får sunnere tannkjøtt.

Her finner du den

2. Oral-B iO Series 9s

Denne har kanskje en dyrere prislapp, men er en mer avansert tannbørste med flere funksjoner og med ekstra pent design. Den gjenkjenner pusteteknikken din og gir deg 100 % sunnere tannkjøtt på en uke.

Ekspertene i best-i-test.nu skriver at appen gir en god støtte og guider deg gjennom alle deler av munnen og alle sider av tennene.

Nettavisen har også testet denne med ganske bra resultat som du kan lese mer om her.

Her finner du den

3. Oclean X Pro Elite

En testvinner kåret av anbefaler.com når det gjelder pris.

Dette er en av de 100 mest populære produktene i kategorien elektriske tannbørster med en gjennomsnittelig vurdering på 3.8 av 5 hos Prisjakt.

Den har en kraftig batteri på 35 timer med hurtig lading på 3.5 timer. Andre gode funksjoner er trådløs lading, veggfeste, touch-skjerm, egendefinerte børsteprogrammer og 84. 000 børstebevegelser.

Motoren er nesten lydløs som gjør tannpussingen behageligere. Du får i tillegg resultatet av tannpussingen på berøringsskjermen. Dette hjelper deg med å finne riktig pusserutinene for akkurat dine tenner.

Her finner du den

4. Philips DiamondClean 9000

Denne har vunnet flere best i test- kåringer, deriblant 6 av 6 hos klikk.no, samt testvinner hos tek.no og Aftonbladet. Felles for alle er at den utmerker seg spesielt for pusseevnen sin, brukervennligheten og holdbarheten.

Klikk.no mener at den er best til å fjerne plakk, mens tek.no mener det er det nærmeste du kommer profesjonell tannrens.

Her finner du den

5. Oral B Genius 9000

En testvinner hos klikk.no i 2018, men som fortsatt er like populær. Oral B Genius er en oppladbar tannbørste som aldri vil overse noen områder.

En tannlegeinspirert børstehode gir deg langvarig, kraftig ytelse og en skikkelig rengjøring av tennene. Med Position Detection Technology kombinerer den bevegelsessensorer med ansiktsgjenkjenningsprogramvare som veileder deg mens du pusser, slik at du ikke overser noe område.

Den er programmert med seks moduser for målrettet handling (Pro Clean, Daily Clean, Sensitive, Tongue Cleaning, Whitening og Gum Care), og har en trykksensor som oppdager når du overbørster for å beskytte tannkjøttet.

Her finner du den

6. Beconfident Sonic Whitening

Vil du ha en elektrisk tannbørste om både rengjører og gir hvitere tenner, er denne et godt valg. Sonic Whitening har 38 000 vibrasjoner per minutt, så den fjerner plakk der den vanlige tannbørsten ikke når. Et annet godt salgsargument er at den hjelper deg med å pusse tennene hvitere, ifølge best-i-test.nu.

Beconfident Sonic Whitening Toothbrush har en innebygd timer på 2 minutter. Hvert 30. sekund vibrerer den for å minne deg på at det er på tide å bytte sonen i munnen, og etter 2 minutter slår den seg av.

Her finner du den

Les også

3 ørepropper som sitter godt fast, har knallgod lyd og tåler slitasje

Les også

Wake-up light - og ni andre produkter som vil gjøre hverdagen enklere for deg

Les også

Best i test: Her er 10 smarte robotstøvsugere