Gå til sidens hovedinnhold

Best i test: Her er 11 smarte robotstøvsugere

Her er «Sinnasnekkerens» råd til valg av robotstøvsuger. Og vi har plukket ut de som er blitt best i test.

Hvorfor velge robotstøvsuger? Svaret er så enkelt som at du slipper å tenke på å støvsuge, sier Otto Robsahm. Han er kjent fra TV som «Sinnasnekker´n», og tjenesten TeamOtto.no.

Den erfarne håndverkeren har fire barn og smarthjem, og robotstøvsuger er derfor en selvfølge i hjemmet - både når det gjelder vedlikehold, og for å bruke mindre tid på rengjøring.

– Jeg er ikke glad i å vaske. Med robotstøvsuger får jeg mer tid til familien, og prosjekter jeg brenner for, sier Robsahm.

Her finner du stor oversikt over ulike merker og robotstøvsugere. Og her er en oversiktlig guide for deg som bor i hus, leilighet, eller ønsker en rimeligere støvsuger:

BESTE ROBOTSTØVSUGER FOR HUS

NEATSVOR X600 PRO er blant testvinnerne i år. Robotstøvsugeren har både mopp og vask - så du kan altså stille den inn til å støvsuge og vaske hele huset!

Batterilevetiden er på 120-180 minutter, og den lader deretter automatisk.

Du styrer husarbeidet via en app, som er kompatibel med Google Home. Og er du ikke hjemme kan du da følge med via telefonen og sjekke når det er skinnende rent - eller hvor lenge det er igjen.

Neatsvor X600 PRO ble kåret til best i test 2021 av Tekguiden. Den fikk spesielt pluss for overlegen sugekraft og app-funksjon. «Spesielt når vi testet støvsuging av hundehår merket vi at den kraftige sugekapasiteten på 6000 PA gjorde en merkbar forskjell sammenliknet med mange av de andre modellene», heter det i testen.

ROBOROCK S6 MAXV er blitt kåret til best i test av tek.no, med ordene «den beste robotstøvsugeren vi noen gang har testet». Og akkurat nå finner du den på tilbud her.

Robotstøvsugeren har to kameraer (og nattsyn) for å unngå hindre, den har våtmopping og dekker mer enn 250 kvadratmeter.

Støvsugeren takler tepper og dørterskler på opptil to centimeter. Fordelen ved å velge denne til et hus er at robotstøvsugeren lader seg selv, og starter igjen der den avsluttet rengjøringen sist. Du kan styre støvsugeren via mobilapp (Android og iOS).

ROBROCK S5 MAX har mange av de samme funksjonene som nevnte robotstøvsuger over, men er rimeligere. Blant forskjellen er at den dekker noe mindre flater, og har litt kortere batteritid. Men den både støvsuger, koster og mopper - og styres selvsagt også via app.

Her kan du lese mer og finne Robrock S5 Max.

IROBOT ROOMBA I7150 er kjent for svært gode rengjøringsresultater, men ligger i en høyere prisklasse.

Fordelen med denne er kraftig sugeevne, så den passer bra for familier med dyr eller allergi. Det som er ekstra luksus er at den kan tømme seg selv i en ekstern støvbeholder, slik at du over lengre tid slipper å tenke på å støvsuge. Har ellers de fleste tekniske egenskapene du bør forvente av en robotstøvsuger.


Sinnasnekker´ns beste tips når du kjøper robotstøvsuger:

Generelt mener Robsahm at folk bør automatisere huset sitt så mye som mulig. Da kan mye av det tekniske i huset styre seg selv - som robotstøvsugeren som går om natten, eller når familien ikke er hjemme.

- Mine beste tips når du velger robotstøvsuger er selvsagt å sjekke at den rengjør godt, deretter bør den være stillegående, styres via app, både tømme og lade seg selv, og komme til på de fleste steder og over dørterskler.ROBOTSTØVSUGER FOR LEILIGHET

iROBOT ROOMBA 694 er en enklere versjon av iRobot-familien, ved at den for eksempel har en kortere driftstid. Du trenger kanskje ikke like mange timer med robotstøvsuger hvis du ikke har så stor plass?

Støvsugeren lover likevel å fjerne både små og store støvkorn, både på tepper og hardere gulv. Roboten unngår trapper og andre hindre/gjenstander, og rengjør langs lister.

CLEVERIO T-800 kartlegger rommene i sanntid, og øker sugekraften automatisk på tepper. Styres også vi app, eller med fjernkontroll hvis du ønsker.

- Veldig fornøyd med denne robotstøvsugeren, heter det fra en person som har anmeldt robotstøvsugeren hos Kjell & Company. Vedkommende gir pluss for høy sugekraft, våtmopping og at den rengjør godt.

CLEANMATE S100 havnet blant toppen i svenske Aftonbladet i 2019. Avisen testet 12 ulike robotstøvsugere, og denne fikk høyest poengsum hos söta bror.

Dette er Cleanmates mest innovative robotstøvsuger, men likevel ikke blant de dyreste på markedet. En smart robotstøvsuger for deg som bor i leilighet, og også fungere godt i hus.

Her kan du lese mer og finne robotstøvsugeren.

ROBROCK E4 er praktisk for både små og store hjem. Den har god batteritid, kommer fint over dørterskler og fikser de alle gulv og de fleste tepper. Et godt alternativ for deg som vil ha en god robotstøvsuger, men ikke opptatt av den aller mest avanserte teknologien.

RIMELIGE ROBOTSTØVSUGERE

De mest avanserte robotstøvsugerne koster selvsagt en del - fordi de har flere smartfunksjoner og svært gode rengjøringsevner.

Men hvis du ikke er ute etter timevis med batteritid, har store overflater og kan tømme maskinen selv, finnes det noen rimeligere alternativer. Funksjonen er likevel den samme, du kan ligge på sofaen å se HBO, mens det støvsuges.

NEDIS har en støvbeholder på 0,3 liter og du slipper pose. Robotstøvsugeren har en batteritid på 90 minutter.

VILEDA VR201 PET PRO ligger lavere i pris, men er likevel ikke blant de aller billigste. Reklamerer for å være god på dyrehår og har en driftstid på 1,5 time.

SMART ROBOTSTØVSUGER er den rimeligste varianten vi har funnet, og også den enkleste versjonen. Batteridrevet og skifter automatisk retning når den støter på hindringer. Brukstiden skal være på 80 minutter.

Gode kjøp du gjør nå: