For noen år siden var det ikke mange valg hvis du ville kjøpe julekalender. Du kunne kjøpe sjokoladekalendere, og det var kanskje kommet Flax-kalendere og noen få kalendere med plastikkleker som ble ødelagt fortere enn du kunne stave hele alfabetet.

Så forandret det hele seg veldig fort. Det kom noen særdeles suksessfulle kalendere fra Lego, kalendere med sminke og skjønnhetsprodukter og avanserte sjokoladekalendere. I 2019 testet vi en mengde kalendere, med en vinner som ble utsolgt. Vi gjentar testen i år, og kårer best i test i tillegg til å ha noen favoritter utenfor konkurranse. Det kommer vi tilbake til.

Se bildene: Her er Blindeforbundets valpekalender 2021

Slik gjorde vi testen

Vi har sjekket hva som finnes av adventskalendere på markedet, og valgte ut de kalenderne vi mente burde være med i testen. Noen av kalenderne har vi fått av butikker, mens andre har vi kjøpt. Første runde av testen ble gjennomført den 6. oktober. Da åpnet vi alle lukene, sjekket innholdet og kvaliteten på kalenderen og har gitt vår vurdering. I testen var vi 7 personer, mens enkelte kalendere er i tillegg testet av innleide eksperter (dette gjelder spesielt kalenderne rettet mot barn).

Om karakterene

På de fleste kalenderne har 7 personer gitt karakter. Disse er gitt fra 1 til 10, og karakteren du ser er gjennomsnittet hvor 10 er best.

Kalenderne som stilte utenfor konkurranse

Lurer du på hvorfor? Scroll deg helt ned i denne saken (eller les hele). Dette er kalenderne som var så gode (bokstavelig talt), at vi tok sterke grep.

1. Summerbird Chiffoniere (utsolgt

2. Lindt sjokoladekalender (utsolgt)

3. Haupt Lakris

4. Summerbird adventskalender (utsolgt)

5. Sverre Sætre julekalender (utsolgt)

Her er topp 13 i testen

Scroll deg nedover i saken for å lese vurderingene. Dette er topplisten for kalenderne som har voksne som målgruppe. Vi har også en egen liste med best i test av barnekalendere.

1. Asos 24 dager - 9,7 best i test (utsolgt)

2. Lakrids - 9 best å spise

3. Lyko Hey Man - 8,7 - best for menn (utsolgt)

4. Rituals hus - 8,6 (utsolgt)

5. Lyko Luxury! Sparkling Wishes - 8,5 (utsolgt)

6. Glossybox adventskalender - 8,4 (utsolgt)

7. Asos mann 12 dager - 8,3 (utsolgt)

8. Rituals by - 8,2 (utsolgt)

9. Lancome - 8,0 (utsolgt)

10. Forskerfabrikken - 8,0

11. Bodyshop - 7,8

12. Linda Johansen - 7,8 (utsolgt)

13. Nytelse - 7,7 best for 18+ (utsolgt)

(NB! Vi tester fortløpende nye kalendere så denne rangeringen kan bli oppdatert)

Chili-Klaus-julekalender

Pris: 599 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Sjokolade med chilismak av varierende styrke
Minus: Ikke veldig mye mer enn det

Adventskalenderen fra Claus Pilgaard, dansken som er blitt verdenskjent ved å lage videoer der han spiser sterke chilier sammen med kjendiser, har vært en av de mest kjente kalenderne i Norge de siste årene, og i 2019 ble den utsolgt før 1. desember. Kalenderen har også en luke for nyttårsaften, så det er totalt 25 luker med sjokoladekuler, karameller og vingummi med chilistyrke. Produktene er gradert etter styrke med en «Wind Force Scale» der 1 er mildest og 15 er sterkest.


Innholdet i lukene med lavest gradering er såpass milde at de fleste bør klare å spise dem uten store problemer, men de sterkeste er ikke for sarte smaksløker. Jeg testet blant annet «apocalypse», som er den aller sterkeste biten i kalenderen. Kulen kjennes ikke veldig sterk ut helt i starten, men snart begynner det å brenne såpass kraftig at jeg angret på at jeg ikke hadde yoghurt eller melk tilgjengelig. Etter et par minutter er imidlertid det verste over, og man kan stolt proklamere at man har overlevd dommedag. Jeg har imidlertid hatt enda sterkere chiliopplevelser tidligere, og slikt sett var det litt skuffende at styrkegraden ikke gikk enda høyere.

For de som liker godteri med chilismak, er dette en ypperlig kalender, men den er nok relativt uspiselig for folk som bestiller mild styrkegrad på indisk restaurant.

Karakter: 6,8

Her finner du kalenderen

Lyko Hey Man - best for menn (utsolgt)

Pris: 699

Kjøpt på Lyko

Pluss: Alle produktene er i større størrelser, fint pakket inn, infoskriv i hver pose
Minus: Ikke alle produktene vil passe alle, litt rar bag

Du skal ikke skue etter eller annet på et eller annet. Bagen dette kom i ga ingen luksusfølelse, men da vi åpnet den var det 24 fine poser. Inne i posene var det virkelig gode produkter. Ikke alle var topp, men alt har sin gode målgruppe. Enkelte var også i særklasse meget bra.

Dette er en vinnerkalender for menn, og som mange menn vil elske å få. Mange produkter menn ikke vil tenke på å kjøpe selv, men som vil passe som en hånd i en hanske.

Du får mye for pengene her, og det er en fin kalender med stor variasjon. Der kalenderen fra Asos er for 12 dager får du her 24 hele dager med gode produkter. Klart anbefalt.

Karakter: 8,7

Her finner du kalenderen

Lyko Luxury! Sparkling Wishes (utsolgt)

Pris: 999 kroner

Kjøpt hos Lyko

Pluss: Mye for pengene og en lapp med info om produktene fulgte med hver pose

Minus: Noen av produktene var ikke luxury

Kalenderen ser litt kjip ut når du får bagen, men inni er det 24 poser med gaver. Inni hver gave er det et eget infoskriv som forteller hva det er og hva produktet gjør. Vi likte kalenderen veldig godt, og føler at man får mye for pengene. Det er med flere dyre hudpleiemerker, og en av kremene var verdt 850 kr alene.

Noen av produktene var for store for posene, men da var de fint innpakket i papir i tillegg. Det er med hovedsakelig hudpleie, men også noen sminkeprodukter. Denne anbefales virkelig.

Karakter: 8,5/10

Her finner du kalenderen

Peppa gris julekalender - best for barn

Pris: 499 kroner

Fått av Norli

Pluss: Hele figurer og leker i hver luke, god kvalitet
Minus: Ganske dyr

Hvis du tenker at en barnekalender bør koste 10 kroner og ha vond sjokolade er ikke dette kalenderen for deg. Mener du derimot at en kalender bør ha kvalitetsleker, og ha morsomme ting hver dag så er dette valget.

En veldig god kalender med særdeles fine figurer i god kvalitet. Koster nesten 500 kroner, men er faktisk verdt det. Lekene er gode, og det er mye moro å ha med dette. Liker barnet Peppa gris er dette rett og slett en vinner.

Karakter: 8,7

Her finner du kalenderen

Get Boring Stuff Done - testens verste, men...

Pris: 129 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Relativt rimelig, morsomt å skrape
Minus: Ganskje kjipt å ha som kalender, ikke morsom nok

Dette er en kalender hvor du skal skrape hver luke, litt som en slags julekalender fra Flax. Under hver luke er det en ting du bør ha gjort før jul.

Som kalender for deg selv er dette noe du egentlig kan unngå, lag heller en todo-liste. Selve skrapingen er litt kjip også, og ikke alt som står under lukene er morsomt nok eller riktig nok.

Derimot kan det være en fin ting å gi om du har en partner eller en slektning som kanskje er litt dårligere til å gjøre det den skal. Det er i hvert fall en påminnelse om at det er lurt å vaske til jul.

Karakter: 1,7

Her finner du den

LOL Suprise OOTD - for den som er opptatt av klær

Fått av: Norli (utsolgt)

Her finner du hos annen leverandør

Pris: 449

Pluss: Ordentlig dukke, mange antrekk

Minus: Unødvendig dristig start-antrekk på dukka, litt klønete kalender

Denne falt virkelig i smak hos testeren, en jente på 5 år. Hun elsket dukka du får i luke én. Mor var ikke akkurat like begeistret for det noe dristige undertøyet dukka ankom i, men heldigvis var noen av antrekkene som fulgte med mer uskyldige. Konseptet her er nemlig at du får et nytt plagg til dukka hver dag. Vi er litt usikre på om det er like spennende å få én ting hver dag som for testeren som åpnet alle lukene samtidig, ettersom noe av tilbehøret er veldig smått, men hennes dom var i alle fall: "Nydelig".

Karakter: 7

Du finner den her

Keep Calma Llama - for den som vil være ren til jul

Pris: 249
Fått av Coolstuff

Pluss: Lav pris, gode lukter
Minus: Vanskelig å åpne lukene, mye såpe for en måned

Selv om denne har en kjempesøt look med bilde av en lama iført julepynt, er den skuffende vanskelig å åpne. Bak hver luke får du en badebombe eller såpe i ulike former og farger.

Litt kjedelig at det er flere like produkter. Det som trekker opp er lukten av badebombene, og det at man gleder seg til å ta seg et bad og stresse ned i julestria. Dog kommer nok barna til å glede seg til badebombene mest.

Karakter: 6,4

Her finner du kalenderen

Karamelleriet 2020 White Christmas Julekalender (utsolgt)

Pris: 399 kroner
Fått av Bakeren og kokken (utsolgt)

Pluss: Fin kalender og to karameller i hver luke.
Minus: Litt vanskelig å åpne lukene.

Karamelleriet er rett og slett et lite, dansk karamelleri som håndlager karameller og fudge. Dette kommer nok ikke som noe sjokk, men kalenderen er fylt med 48 biter karamell, gjemt i en flott kalender. Det var litt vanskelig å åpne lukene pent, men et stort pluss er at inni luken står det hvilken smak karamellen har.

De smakte nydelig, og som vi kunne se var det 22 forskjellige smaker. Denne er klart anbefalt for karamell-elskeren!

Karakter: 7,6/10

Her finner du den

Pukka adventskalender

Pris: 199 kroner
Fått av Celis.no

Pluss: Fin innpakning, søte beskjeder under hver luke.
Minus: At man ser hvilken te som er i lukene.

Første inntrykk av kalenderen var: Wow! Når man åpner esken forventer man ikke den fine remsen som kommer ut. Den er dekorativ og kan henges opp. Et pluss er at det følger med en liten tråd til å henge opp kalenderen.

Denne kalenderen passer til tedrikkere som ikke er redd for å prøve nye smaker. En bonus er også de søte tekstene under hver tepose. Panelet syns prisen var passende.

Karakter: 7,5

Her finner du den

Olivenlunden 1830 julekalender

Pris: 599 kroner
Kjøpt på Olivenlunden

Pluss: Stilren kalender med mye godt
Minus: Enkelte luker har bare noen små godtegreier, kun prøvestørrelser

Dette er litt både og siden du får veldig mange gode ting, men alt er i prøvestørrelser. Det betyr at du kan få smakt mye godt, men du får ikke virkelig mye av noe.

I praksis er dette 24 prøver, eller mer riktig 18 og noe prøver og litt godteri. Noe fint hver dag, og selvfølgelig smaker det fortreffelig. Samtidig er det kanskje bedre å kjøpe noen fullverdige produkter?

Karakter: 6,1

Hatchimals julekalender - fin for fansen

Pris: 399 kroner
Fått av Norli

Pluss: Mange morsomme luker, en fin overraskelse
Minus: Noen luker var ganske kjedelige

Dette er en kalender som klarer både å skuffe, overraske og underholde samtidig. Enkelte av lukene er ganske kjedelige, men noen er veldig morsomme.

Det som likevel trekker mest ned er at det er veldig puslete å få til alle lukene, noe som kan bety veldig mye jobb for foreldrene. Likevel: Fans av Hatchimals vil ikke bli skuffet.

Karakter: 5,8

Her finner du kalenderen

Forskerfabrikkens adventskalender

Pris: 1499 kroner
Fått av Forskerfabrikken

Pluss: Både morsom og lærerik
Minus: Litt dyr, men likevel verdt prisen.

De to testerne var Sara (11) og Frida (11). Sammen med far på 48 ble hele kalenderen åpnet, og alle prosjektene gjennomført.

Hele kalenderen kommer i en sekk, som ligner på en gymsekk. Denne sekken inneholder 24 poser som alle har nummer.

Det er mange forskjellige typer av luker. Noen er ganske avanserte eksperimenter over tid, mens andre er mer tankevirksomhet eller lærdom. Variasjonen er stor, og av de 24 lukene vi testet var det bare ett eller to våre testpersoner ikke synes var gøy. Det er over snittet for andre typer av kalendere.

Her kan du lese hele anmeldelsen av kalenderen

Våre testpersoner lander på en karakter 8/10, og sier det var den beste kalenderen de har fått til nå i sitt liv. Sitater:
- Omtrent dobbelt så bra som den gangen du og mamma prøvde å lage en egen
- Veldig bra, men ville hatt mer slim for å få toppkarakter
- Supermorsomt, og lærerikt. Gleder meg til å gjøre mer av dette.

Her får du tak i den

Benefit

Pris: 768,50
Kjøpt på Kicks

Pluss: Morsom fasong, flere gode produkter.
Minus: Veldig vanskelig å få ut produktene i noen av lukene, bare 12 luker. Litt mange produkter av samme type.

Benefit har kommet med en kalender med 12 miniutgaver av deres bestselgende sminkeprodukter. Selve kalenderen er søt og annerledes i fasongen, og kan foldes sammen om du foretrekker at den tar mindre plass når det ikke er tid for å åpne luker. Vi hadde nok forventet litt mer for prisen, spesielt med tanke på at det bare er 12 produkter, men er du fan av Benefit vil du nok like denne sjarmerende kalenderen. Den får også pluss for at flere av produktene er så gode at de har blitt nye favoritter i ettertid!

Karakter: 6,5

Her finner du kalenderen

Kicks 24 days of Beauty

Pris: 549 kroner
Kjøpt på Kicks.no

Pluss: Føles som man får mange produkter for prisen.
Minus: Noen av produktene var vanskelige å få ut av kalenderen.

Produktene virker å gi god verdi til prisen. Her er det produktene som trekker opp, og innpakningen som trekker ned. Noen av produktene sitter veldig hardt fast og er vanskelige å få ut. Produktene er varierte og de passer fint for jenter som liker skjønnhet og pynt.

Våre yngre konsulenter mente det var mye likt som i fjor, men bra og fine ting.

Karakter: 7,4

Her finner du kalenderen.

Asos Face and Body 24 - testens store vinner (utsolgt)

Pris: 1179 kroner
Kjøpt på Asos.com (utsolgt)

Pluss: Fullverdige produkter med stor variasjon, høy kvalitet, vakker boks
Minus: Boksen, papiret rundt, var litt revet da vi fikk det

Den praktiske og stilrene boksen alt kommer i er den deilige starten, den store variasjonen en herlig oppfølger og verdien du sitter igjen med selve kakepynten.

Testens store vinner var denne kalenderen fra Asos som virkelig gir deg det du fortjener. En herlig blanding av produkter, vakkert innpakket og mange produkter du har bruk for.

Karakter: 9,7

Her finner du kalenderen

Glossybox adventskalender (utsolgt)

Pris: 999 kroner
Fått av Glossybox (utsolgt)

Pluss: Stor og fin kalender. Føles luksuriøs. Luke nummer 24 var ekstra stor.
Minus: Noen litt mindre produkter

Glossybox er en kalender vi hadde store forventninger til på forhånd, da den er fylt med produkter fra mange forskjellige merker og har en verdi på over 5500 kr. Det er en stor og fin kalender, virkelig gjennomført, og det følger også med et lite informasjonshefte om alle produktene. Viktig å ikke åpne denne på forhånd, da du får vite innholdet i kalenderen.

Vi brukte ca. 5 minutter på å lete etter nummer 1, men den lå under nummer 24. Da vi begynte å åpne, ble vi først litt skuffet. Etter å ha åpnet hele kalenderen og sett gjennom innholdet endret heldigvis skuffelsen seg. Selv om noen av produktene var små, hadde de en høy verdi. Vi kan avsløre at den ene tingen i seg selv koster ca. 1000 kroner. Og det er 1000 kroner som dekker nesten hele kalenderen. Et virkelig godt kjøp for den som setter pris på sminke og hudpleie.

Karakter: 8,4

Her finner du kalenderen

Molton Brown adventskalender

Pris: 1999 kroner
Kjøpt hos Gents

Pluss: Mange forskjellige produkter med forskjellige lukter. Stor og fin kalender.
Minus: Kun noen få fullstørrelse-produkter

En vakker og luksuriøst designet kalender, der de 24 gavene er individuelt pakket inn i esker. Det var veldig bra innhold, men mange små travel size produkter som trekker litt ned. Produktene har det typisk lekre designet fra Molton Brown.

For den vanlige mannen i gata vil nok kalenderen føles litt overpriset, men for den store Molton Brown-entusiasten vil den være verdt det, og vi synes at man får testet en del produkter. Det er svært stor splid i testpanelet hvorvidt denne er verdt pengene og hvilken karakter den skal få. Vi blir til slutt enige.

Karakter: 6,4

Her finner du den

Makeup Mekka

Pris: 599 kroner
Fått av Makeupmekka.no

Pluss: Gode produkter til prisen, ser ut som en "hjemmelaget" kalender, som gjør at den er ekstra spennende.
Minus: At man må sette den sammen selv.

Kalenderen har en á 2 345 kroner, og koster 599 kroner. Det er gode produkter, og det føles som om at man får mye igjen for pengene.

Det som trekker ned er at man må sette sammen kalenderen selv. Det er ypperlig dersom man bestiller den som gave til noen og dermed har anledning til å sette et personlig preg på kalenderen. Derfor er dette en kalender som egner seg perfekt som gave!

Lekre farger på produktene og god kvalitet. Passer en skjønnhetsinteressert kvinne. Et stort pluss at produktene er full size og cruelty free.

Karakter: 7,7

Her finner du den

LEGO Friends julekalender 2020

Pris: 300
Fått av Norli (utsolgt)
Her finner du den også

Pluss: Veldig fin julestemning, fine byggesett
Minus: Målrettet mot ett kjønn

LEGO Friends er kanskje det danske byggesettsvaret på Barbie, men med en variant av de klassiske figurene vi kjenner fra LEGO. Denne kalenderen har veldig fine byggesett som er akkurat passe vanskelige på en julekalendermorgen.

Noen vil kanskje reagere på at denne kalenderen kun er rettet mot jenter, men det er nok det som vil sørge for at den også blir godt mottatt. Ekstra pluss for en veldig kul alvefigur. Til slutt blir dette et fint julesett, som også kan pynte på jenterommet eller i stua.

Karakter: 8,1

Her finner du den

Linda Johansens julekalender (utsolgt)

Pris: 2499

Fått av: Lindajohansen.no (utsolgt)

Pluss: Mange store og fine produkter, som føles eksklusive

Minus: Ampullene var veldig vanskelig å få ut av kalenderen, ikke så pene luker etter åpning.

Linda Johansens julekalender består av 24 beautyprodukter fra hennes egen serie. Du får alt fra serum og masker, til sminke som lipliner og highlighter. Produktene ser ut til å være av god kvalitet, og i kalenderen er mye av stor størrelse. Kalenderen oppgis å ha en verdi på 5423.

Noen av dagene er det kun en ampull bak luka, og akkurat disse lukene er litt kjedeligere enn de andre med tanke på at ampullen bare er til en dags bruk. Et par andre produkter er også litt mindre spennende enn resten, men alt i alt en god kalender for beautyentusiasten. Er du ute etter å virkelig få testet Linda Johansens produkter, er dette en bra mulighet.

Karakter: 7,8

Du finner den her.

LEGO Star Wars julekalender 2020

Pris: 469 kroner
Fått av Celis
Her finner du den også

Pluss: Veledig mange kule byggesett, bra for Star Wars-fans
Minus: Manglet kappen på Darth Vader, koster mye, koden er til et spill som er utsatt

Årets skuffelse fra LEGO er Star Wars. Ikke det at det ikke er kule byggesett, men de er til dels veldig vanskelige å bygge basert på instruksjonene på innsiden. At kappen til jule-Darth Vader manglet kan være en tilfeldighet i vår test, men den gjorde nå det.

I tillegg er koden du får i lukene til et spill som er utsatt (dessverre). Når prisen er så mye høyere enn den er for de andre LEGO-kalenderne kan denne nesten ikke anbefales å kjøpe til andre enn de virkelig store Star Wars-fansene der ute.

Karakter: 6,7

Her finner du den

LEGO City julekalender 2020

Pris: 250
Fått av Norli

Pluss: Veldig fine sett, morsom julestemning, mye å leke med
Minus: Noen sett er litt små

Dette er klassiske LEGO, om du vil. Her får du noen tyver, politi og nisse. Veldig vanlige ting, som også betyr at det meste er ganske enkelt å bygge og at det er ting det er fint å leke med over tid.

Av de tre LEGO-kalenderne var det denne som ble best likt av både liten og to litt større jenter som testet. Pluss for kvinnelig tyv var ett av poengene som ble dratt fram, og settene var også morsomme. Spesielt de små bilene. Togsettet (mini) har blitt fast inventar i flere leker.

Karakter: 8,9

Her finner du kalenderen

FIFA 365 Adrenalyn XL 2021 julekalender


Pris: 349 kroner
Fått av Norli

Pluss: Veldig stor kalender, mange kort
Minus: Veldig stor kalender, noen kort er bare pynt

Denne massive kalenderen er gigantisk, og har mange fotballkort fra Adrenalyn-spillet. I noen luker er det bare ett kort, i andre er det pakker.

Noen av kortene du får er såkalt limited edition, og er bare i denne kalenderen. Alt i alt en kalender den som elsker disse fotballkortene vil like godt, for noen av kortene du får her er virkelig verdt å ha.

Karakter: 7,6

Du finner den i bokhandelen

H&M Beauty Countdown - fin for unge (utsolgt)

Pris: 299

Pluss: Lav pris, fin boks
Minus: Vanskelig å få ut produktene, ikke for voksne

En veldig enkel sminkekalender som passer utmerket for ungdom, eller de i tidlig tenår. Kan ikke måle seg med kalenderne fra de større leverandørene, men er også rimelig på pris.

Dette ble ingen testvinner, men er et fint valg for den som vil ha en enkel sminkekalender for de litt yngre.

Karakter: 5,4

Her finner du kalenderen

Bodyshop - en super kalender med mye innhold

Pris: 1998 kroner
Fått av Bodyshop

Pluss: Stor kalender med fullverdige produkter, kult design
Minus: Dyr

Dette er en mastadont av en kalender: Den tar plass. Samtidig, innholdet er fullverdige produkter som mange elsker. Du får rett og slett det du betaler for.

Er det en ting som trekker ned er det dårlig samvittighet-tekstene på hver boks. Selvfølgelig skal man tenke på andre ting i jula, men noen av tekstene var kanskje litt vel mye ettertanke på hvorfor man har brukt nesten to tusen kroner på en adventskalender.

Karakter: 7,8

Her finner du Body Shops kalendere

Lancôme - en stor kalender med mange produkter (utsolgt)

Pris: 1699
Kjøpt hos Kicks (utsolgt)

Her finner du den også (utsolgt)

Pluss: Mange ganske store produkter, samt noen fullstørrelse. Pen kalender, lett å åpne.
Minus: Tar mye plass, noen av produktene var veldig små.

Kalenderen fra Lancôme inneholder 24 av de mest populære sminke- og hudproduktene til merket. Kalenderen er pen å se på, vi likte spesielt godt det glitrende Eiffeltårnet i midten av den utslåtte kalederen. Det er verdt å merke seg at du må sette av mye plass til denne, så for deg med lite plass er det ikke den mest praktiske kalenderen.

Det var god variasjon av produktene, selv om det kanskje var litt vel mange kremer. Allikevel en fin miks av hudprodukter, sminke og parfyme. Kalenderen koster litt, men du får såpass mye fint at den er verdt prisen.

Karakter: 8,0

Her finner du kalenderen

Biotherm - for fans (utsolgt)

Pris: 750 kroner
KjøptKicks (utsolgt)

Her finner du den også (på tilbud 11.11)

Pluss: Perfekt for den som liker merket, fint design
Minus: Kun prøver

Denne kalenderen var litt vanskelig å åpne, og produktene var litt kjedelig. Liker du Biotherm vil du finne det du liker her, men dette var ikke en stor favoritt hos våre testere.

Karakter: 6,3

Her finner du kalenderen

Pixar Cars Mini - en julekalender-vinner til barn

Pris: 349 kroner
Fått av Celis.no

Pluss: Biler (Cars!), god kvalitet
Minus: Litt vanskelig for små å vente med å bygge alt

Dette er et byggesett som lager en liten racingbane med flagg, ekstraustyr og noen biler i metall. For de minste kan det være litt vanskelig å vente, men kvaliteten er god.

Verdt pengene å kjøpe mot mye annet for barn som bare blir ødelagt med en gang.

Her finner du kalenderen

Karakter: 7,5

Yoga og mindfulness adventskalender

Pris: 349 kroner

Fått av: barneyoga.no

Pluss: Kan brukes om igjen, fine illustrasjoner.

Minus: Kunne hatt større skrift og mindre tekst slik at barn lettere kunne lest selv?

Denne kalenderen er vakkert illustrert med 24 yogaøvelser. I følge nettsiden passer kalenderen for barn 3-12 år og kan fint deles med søsken.

Kalenderen er liten og står av seg selv. De ulike øvelsene og posisjonene bør tilpasses barnets alder og kapasitet. Kalenderen er et godt alternativ til de klassiske pakkekalenderne. Stort pluss at den kan gjenbrukes.

Karakter: 7,3

Milka sjokoladekalender - deilig julekalender

Pris: 98 kroner
Kjøpt på Normal

Pluss: Fine figurer, god sjokolade
Minus: Samme sjokolade i alle hull

Liker du Milka-sjokoladen med fyll (hvitt fyll) så vil du elske denne kalenderen som har veldig fine sjokoladefigurer i de forskjellige lukene. Kalenderen er også generelt pen å se på.

Her får du mye god sjokolade for en ganske lav pris, og dette er et godt kjøp. Sammenlignet med luksus-sjokoladekalenderne er denne sjokoladen enklere, men den er god. Selv om det er det samme i hver luke. Bare med forskjellig design.

Karakter: 7,1

Yves Saint Laurent - testens dyreste julekalender

Pris: 2800

Kjøpt på Kicks (nå utsolgt, men annen leverandør har på tilbud)

Pluss: Ser rålekker ut, eksklusiv følelse, lett å åpne
Minus: Veldig dyr, mange like produkter, mye smått.

Kalenderen fra Yves Saint Laurent er en skikkelig premiumkalender, i alle fall med tanke på prisen. Denne koster hele 2800 kr, og for den prisen forventet vi mye. Kalenderen inneholder 24 produkter, hvorav 3 premiumprodukter og resten miniatyrer. Miniatyrene var veldig små, og mye var likt. Det var for eksempel hele 5 mini-leppestifter, med forskjellige ganske sterke farger.

Vil du gi en kalender som ser eksklusiv ut, eller skal kjøpe en gave til noen som er stor fan av alt som er Yves Saint Laurent, så kan sikkert denne være fin. Men ellers ville vi heller kjøpt en annen av skjønnhetskalenderne.

Karakter: 6,4

Her finner du kalenderen

Paw patrol - en vinner for Paw Patrol-fans

Pris: 499

Fått av: Norli

Pluss: Mange hunder av god kvalitet, morsomt tilbehør.

Minus: Noen av lukene falt av da vi åpnet kalenderen, så innholdet vistes. Litt vanskelig å få ut lekene.

Denne ble testet av jente på 5 og gutt på 2,5, og falt i smak hos begge. Lekene var av god kvalitet, og du fikk mye morsomt tilbehør i tillegg til Paw Patrol-gjengen. Det eneste som var litt negativt var at du ikke kunne lukke lukene igjen, selv om det oppfordres til å ha kalenderen stående fremme, så den ble fort litt stygg. Det var også en fugl som ikke kunne stå, men ellers helt topp med masse fine leker.

Karakter: 8,5

Du finner den her.

Popcorn Shed Jingle bell pop - for popcornfans (utsolgt)

Pris: 249

Fått av Coolstuff (utsolgt)

Pluss: Du får popkorn hver dag.
Minus: Litt rare smaker, blir kjedelig i lengden

Jingle bell pop er en popkornkalender, hvor du rett og slett får miniposer med popkorn hver dag. Popkornet kommer med 6 forskjellige smaker, og du kan lese dagens smak bakpå posen.

Denne er for deg som elsker popkorn, og som synes det er gøy å prøve forskjellige popkornsmaker. Vi som testet var for det meste enige om at det ble litt kjedelig, og at vi heller vil poppe eget popkorn. Men morsom som gave til popkornelskeren.

Karakter: 4,4

Her finner du kalenderen

Nytelse - en julekalender kun for voksne (utsolgt)

Pris: 1790

Fått av Nytelse.no (utsolgt)

Pluss: Noen eksklusive premiumprodukter, stort spenn i utvalget
Minus: Litt kjip innpakning (men dette er vel ikke en kalender du har på stua uansett)

Den erotiske kalenderen fra Nytelse skal ha en verdi på over 6000 kr, og inneholder alt fra små vibratorer og glidemiddel til premiumproduktene We-vibe og Womanizer. Det var stort spenn i produktene, og det at du får med de to bestselgerne er et stort pluss. Nytelse har fokusert mer på selve produktene enn på innpakningen, og det er en fordel med tanke på å få valuta for pengene.

Noen av produktene var kanskje litt vel spesielle for mange, slik som den ene tingen vi slettes ikke skjønte hva var før vi fikk hjelp, men alt i alt et godt utvalg av erotiske produkter. Du vil få forklaring på hvert produkt på hjemmesidene til Nytelse. For noen av produktene er det viktig, mens for enkelte andre er det ganske åpenbart hva det er (slik som massasjeolje og glidemiddel). Verdt pengene.

Karakter: 7,7

Her finner du kalenderen

ASOS Face + Body 12 Days Advent Calendar - halve moroa (utsolgt)

Pris: 549 kroner*
Kjøpt på Asos.com (utsolgt)

Pluss: Kjente merker og store produkter.
Minus: Kun 12 dager. Innpakningen var litt ødelagt når vi fikk den.

Kalenderen til ASOS med 12 produkter var overraskende bra. Den var fint innpakket i en boks, det man hver dag tar ut en pakke og åpner. Boksen som følger med kan brukes til oppbevaring når du har åpnet alle gavene.

Kalenderen inneholdt ti full størrelse-produkter og to reisestørrelser. Det var med flere svært kjente merker som gjør at vi synes prisen er god. Produkter fra både NARS og The Ordinary.

Karakter: 7,5

Her finner du kalenderen

Amorelie luxury erotisk julekalender - julekos

Pris: 3 299,-
Fått av Coolstuff

Pluss: Kvalitetsprodukter med høy verdi
Minus: Høy pris

Verdien på denne kalenderen er 8800 kroner, og det er mange leketøy her som vibrerer, bruker batterier (medfølger) og kan lades opp (medfølger). I tillegg til mer pynt, pisk og annet.

Testpanelet som vi har latt teste denne over 24 dager (kommer i egen sak) var fornøyd, men enkelte luker var skuffende da det var på tysk (blant annet en lydbokgreie). Det trekker litt ned i en ellers veldig fin kalender med produkter som virket meget godt.

Her finner du kalenderen

Karakter: 7,4

Kiehl's - en vakker julekalender (utsolgt)

Pris: 1000 kroner

Kalenderen er kjøpt på Kicks.no. (utsolgt)
Her finner du den også (utsolgt)

Pluss: Luksuriøs innpakning og gode hudpleieprodukter. Kjempefint utvalg og varierende innhold med 3 produkter i vanlig størrelse.
Minus: Vi kunne ønske oss et produkt til i vanlig størrelse.

Kiehl's Limited Edition er en vakker julekalender som inneholder 24 små overraskelser. Her får du noen av Kiehl's mest populære hudpleieprodukter, blant annet ansiktsrens, serum, fuktighetskrem og hårpleie. Dette er en vinner av en adventskalender med meget godt design og veldig bra innhold.

Innpakningen er designet av den anerkjente artisten Maïté Franchi. Det er 3 produkter i vanlig størrelse som fort utgjør verdien av halve kalenderen. Kalenderen passer fint til kvinnen som har gode hudpleierutiner og ønsker å oppdage nye favoritter. Denne kalenderen likte vi veldig godt.

Karakter: 7,4

Her finner du kalenderen (utsolgt)

Lumene - julekalender med nordisk preg

Pris: 899 kroner
Kjøpt på Kicks (utsolgt)

Annen leverandør har her på tilbud 11.11

Pluss: Stor og fin kalender, med god kvalitet.
Minus: Litt vanskelig å se tallene på kalenderen.

Lumene er et finsk merke som spesialiserer seg på å lage produkter for nordisk klima. Kalenderen var stor og fin, og føltes eksklusiv. Det var veldig mange interessante produkter og noen av de i full størrelse.

Produkter både for ansikt, hender og sminke. Perfekt for den som er opptatt av hudpleie og kvalitet.

Karakter: 7,3

Her finner du kalenderen

Rituals deluxe kalender - en liten juleby (utsolgt)

Pris: 980 kroner
Kjøpt på Rituals.com

Pluss: Inneholder en hel installasjon som pynter opp stua inkludert lys samt store produkter.
Minus: Litt vanskelig å montere kalenderen.

Vi brukte veldig lang tid på å skjønne hvordan denne kalenderen skulle monteres. I tillegg klarte vi å teste gamle batterier to ganger, så vi fikk aldri testet med lyset på da det var for sent da vi fant det ut. Men utenom det, er dette en kjempefin kalender som absolutt anbefales.

På hver gave står det hva den inneholder (som du ser etter at den er åpnet), og det er ganske store produkter. Også noen produkter for menn. Både duftlys, duftpinner, parfyme, håndkrem, bodylotion og mer. Ting du faktisk har bruk for.

Karakter: 8,2

Så vidt vi vet kan denne kun kjøpes hos Rituals

Yves Rocher - en rimelig julekalender (utsolgt)

Pris: 499

Kalenderen er fått av Yves Rocher. (utsolgt)

Pluss: Fint utvalg og varierende innhold, godt design. Tommel opp for at innpakningen er resirkulerbar og gjenbrukbar.
Minus: De fleste hudpleieprodukter er i reisestørrelse.

Dette er en fin julekalender som har et godt utvalg av produkter inne hud-og kroppspleie, samt sminke og parfyme. Passer nok best til de som er mindre avanserte i hudpleieverden, men som ønsker seg en kosmetikkalender som ikke koster alt for mye.

Produktene har en verdi av 1340 kroner, så dette er godt kjøp. Kalenderen av laget av resirkulerbart materiale og kan fint brukes igjen året etter.

Her finner du kalenderen

Karakter: 7,0

Clinique - for julekalenderfans av merket (utsolgt)

Pris: 795 kroner
Kjøpt på Kicks (utsolgt)

Pluss: Mange forskjellige typer produkter så du får testet hva du liker.
Minus: Litt små størrelser. Har ofte de samme produktene hvert år.

Kalenderen fra Clinique har 24 luker og hvert produkt er pakket inn i en liten eske. Den inneholder mange av Cliniques bestselgere, og har både sminke, hudpleie og en parfyme. Vi ble likevel litt skuffet da den inneholder mange små produkter.

Du får likevel testet mange forskjellige produkter, slik at du kan finne nye favoritter. Passer perfekt til den som er opptatt av hudpleie, og som kanskje ikke har kjøpt denne før.

Karakter: 6,9

Her finner du kalenderen

Rituals of advent (hus) - et godt julealternativ (utsolgt)

Pris: 650 kroner
Kjøpt hos Kicks (utsolgt)

Her finner du den også (utsolgt)

Pluss: Fin pris, mange gode produkter
Minus: Kun Rituals-produkter

En favoritt som seilet opp som en av de beste julekalendere i 2019. Den kommer i den klassiske, røde forpakningen som er perfekt til jul. Mange av produktene er klassikere fra Rituals, men disse er så gode at det går helt greit. Nøkkelordet er velvære og spa.

Lukene er enkle å åpne, og du får store, nyttige produkter bak hver luke. Det gjemmer seg også en liten tekst bak hver luke, som gjør opplevelsen flere hakk bedre.

Karakter: 8,6

Her finner du kalenderen

Man Stuff - kun for den som har lite på badet (utsolgt)

Pris: 399 kroner
Fått av Coolstuff (utsolgt)

Pluss: Stor kalender, variasjon i produkter
Minus: Litt lav kvalitet på produktene

Adventskalender med skjønnhets- og hygieneprodukter som såpe, sjampo og barberkrem for menn. Lukene er litt vriene å få opp, og det er fort gjort å rive med seg mer papp enn skal. Er man ikke nøye med åpningen, vil kalenderen fort se stygg ut. Innholdet er parfymert med mannlig duft, men lukten er nokså nøytral og såpass lite fremtredende – noe som gjør at den ikke blir irriterende.

Produktene, spesielt kremene, fremstår som litt skvipete og billige. Den lave prisen tilsier også at dette ikke er en luksuskalender med kvalitetsprodukter. Kalenderen passer for menn som trenger å fylle opp baderomsskapet med diverse produkter, men som samtidig ikke er spesielt opptatt av dyre merker eller toppkvalitet.

Karakter: 3,5

Her finner du kalenderen

English Tea Shop - for den som elsker te

Pris: 249 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Lav pris, te, fin utforming
Minus: Bare te

Du får ikke noe enklere enn dette. Kalenderen inneholder 24 herlige luker med økologiske teposer i 12 ulike smaker. Ikke mer komplisert enn det.

Den perfekte kalenderen for den som liker å nyte en kopp te hver morgen, og er åpen for å utforske nye smaker som granateple, hibiskus og ingefær med tranebær.

Karakter: 7,5

Her finner du kalenderen

Lakrids adventskalender 2020 by Johan Bülow

Pris: 495 kroner
Kalenderen er fått av Hviit.no.

Pluss: 48 lekre og deilige lakrisluker. På julaften venter det en stor overraskelse med hele 4 pakker med varierte smaker. Bedre blir det ikke!
Minus: Ikke noe nevneverdig.

Dette er adventskalenderen for deg som elsker lakris og som verdsetter gode smaksopplevelser. Du nyter 24 dager med sprø overraskelser og søte herligheter når du teller ned til julaften. Det er to kuler bak hver luke - dobbelt glede, eller for å dele.

I siste luken får du en superavslutning med hele fire pakker som skaper ekstra julestemning. Kalenderen var nok en gang laget av et bærekraftig materiale. Dette er adventskalenderen som virkelig ikke skuffer.

Karakter: 9

Her finner du kalenderen

Kondomeriet julekalender

Pris: 1 299 kroner
Fått av Kondomeriet

Pluss: Stilig og smakfullt design på kalenderen. Diskré nok til å stå plassert i stua. Mye variasjon i produktene.
Minus: Flere av produktene føltes litt billige, og har nok ikke lang holdbarhet.

Denne kalenderen er i hovedsak anbefalt unge folk eller de som ikke har så mye erfaring med sexleketøy, men som synes det er gøy å prøve ut litt nye ting. Kanskje finner man noe nytt man liker, og som man dermed kan investere i. Om du derimot har mye erfaring fra før, og har prøvd litt forskjellig, kan nok sexleketøyene som er inkludert i denne kalenderen bli litt for billige, lette, og lite kraftfulle. Det var fire vibratorerer i kalenderen av varierende kvalitet, men to av dem overrasker med både fint design, og en kraftig vibrering.

De fleste leketøyene i kalenderen vil fungere både for et heterofilt par, og et likekjønnet lesbisk par. Er man derimot to menn, vil nok ikke denne kalenderen være det beste valget. Bondageproduktene i kalenderen er dessverre i dårlig kvalitet, og laget av blonder. Om man kjøper denne kalenderen på grunn av bondageproduktene ville vi styrt unna. Ellers finner man også en del andre overraskelser som massasjeolje og diverse, som både lukter og føles bra. Alt i alt en helt ok kalender, og med tanke på at prisen er såpass lav får man valuta for pengene.

Om man derimot er ute etter leketøy av ordentlig kvalitet, ville jeg investert litt mer penger for et produkt jeg vet passer meg og min partner. Men, for nye par som ønsker å gjøre noe litt morsomt og nytt i forholdet, er den sikkert en innertier!

Karakter: 6,9

Her finner du kalenderen

Baileys-julekalender - en søt en til kaffen i advent (utsolgt)

Pris: 299 kroner
Fått av Coolstuff (utsolgt)

Pluss: Liker du Baileys liker du denne
Minus: Liker du ikke Baileys liker du ikke denne

Kalenderen inneholder alkoholfrie melkesjokoladetrøfler med mykt Baileys-fyll i forskjellige smaker. Lukene er ganske enkle å få opp, og alle de ulike sjokoladebitene har en gjenkjennelig Baileys-smak. Prisen er fin, og sjokoladebitene er perfekte hvis man vil unne seg noe godt til kaffen. Bitene kan nok være i overkant søte for enkelte ganer, men det er jo også en mye av poenget med Baileys-drikken.

Dette er ingen kalender for folk som ikke liker Baileys, men for mange Baileys-entusiaster er den nok en innertier. Denne testpersonen er relativt glad i både Baileys og sjokolader som smelter i munnen, og hadde gitt toppkarakter dersom smaken var litt mindre søt. Testpanelet delte seg veldig på denne, med utgangspunkt i hvor godt man liker Baileys.

Karakter: 5,9

Her finner du den

Asos 12 days Grooming - en vinner til mannfolk (utsolgt)

Pris: 549 kroner
Kjøpt på Asos.com (utsolgt)

Pluss: Fullversjon av produktene, høy variasjon i merker, fin innpakning i esken
Minus: Emballasjen på utsiden var ødelagt da vi fikk den, kun 12 dager så halvparten av moroa

Asos har en kalender for menn med 8 fullversjoner av produkter, og 12 reisestørrelser, de sier de selv har valgt ut. Her får du dusjsåpe, barberhøvel, krem for ansiktet til menn og en del annet av til dels veldig gode merker. At det kun er 12 dager gjør det litt kjedeligere enn en fullverdig kalender, men det betyr også at det kan brukes også utenom advent.

Prisen på 549 kroner er kanskje litt høy for 12 dager, men det er mange store produkter. Juvelen er en barberkrem som normalt koster nærmere 200 kroner, samt en ansiktsvask som koster rundt 250 kroner. Disse to er såpass gode at nesten resten blir en bonus.

Karakter: 8,3

Her finner du den

Simply Chocolate sjokoladekalender for to - god sjokolade (utsolgt)

Pris: 899 kroner
Fått av Coolstuff (utsolgt)

Pluss: Perfekt til å dele, ekstra luker!
Minus: Dansk sjokolade og en del uvante smaker

Denne kalenderen er perfekt å dele med den du bor sammen med ettersom det er to sjokoladebiter i hver luke. Kalenderen har også seks ekstra luker, slik at man pakker ut til sammen 60 biter. Kalenderen inneholder sjokoladebiter av melkesjokolade, mørk sjokolade og hvit sjokolade med smak av blant annet bringebær, appelsin, peanøtter og marsipan.

Det er en dansk produsent som står bak kalenderen, og i Danmark selges den sammen med sjokoladedelikatessene hos anerkjente Magasin. Smaken er ganske «dansk» og ikke helt slik vi er vant med fra norske produsenter. Det trekker karakteren litt ned for mange. Dersom du er glad i dansk sjokolade, er nok dette noe av det beste du kan få av sjokoladekalendere.

Karakter: 6,8

Her finner du kalenderen

Technic sminkekalender - for unge sminkefans i juletiden

Pris: 299 kroner
Kalenderen har vi fått av Coolstuff

Pluss: Fint utvalg og varierende innhold, godt design
Minus: Kanskje ikke produkter som appellerer til den mest sofistikerte der ute

Dette er en fin kalender for den som vil ha litt enkle sminkeprodukter i jule-og festfarger. Passer nok best til de som er mindre avanserte i sminkeverdenen, men som ønsker seg en sminkekalender som ikke koster alt for mye. Produktene er gode, men i mindre utgaver. Du får ganske mye i forhold til prisen.

Karakter: 5,6

Her finner du kalenderen

Juletre duftlys adventskalender (utsolgt)

Pris: 239 kroner

Fått av Celis (utsolgt)

Pluss: Lysene lukter godt

Minus: Litt små duftlys

I denne adventskalenderen får du akkurat det du tror du får. Du får 24 dager med nye telys. For de fleste kan denne kalenderen kanskje være litt kjedelig, men hvis du er over gjennomsnittet opptatt av duftlys så er denne midt i blinken. Duftlysene lukter veldig godt, men vi er litt i tvil om dette er en kalender vi ville kjøpt til noen.

Karakter: 6/10

Her finner du den

Revell RC kalender - julekalenderen med trøkk

Pris: 549 kroner
Denne kalenderen har vi kjøpt hos computersalg

Pluss: Du bygger en radiostyrt bil med fin kvalitet
Minus: Kun en del hver dag, litt lett å bli utålmodig

Dette var en liten utfordring for oss, som du kan se av videoen vår. Her får du deler til en radiostyrt bil hver dag i advent. På innsiden av kalenderen, som er veldig stor, får du instruksjonene.

Vi var godt fornøyd med denne kalenderen, men det er nok litt lett for de små (og store) å bli utålmodige for å åpne hele kalenderen før tiden. Uansett en annerledes og kul kalender vi anbefaler

Karakter: 7,2

Her finner du den

Pepperkake adventskalender

Pris: 489

Fått avCelis

Pluss: Søt kalender utenpå

Minus: Dårlig kvalitet på produktene, vanskelig å få ut uten å ødelegge emballasjen. Mye likt.

Pepperkake adventskalender er overraskende nok en kalender full av velværeprodukter, ikke pepperkaker. Noen av produktene lukter pepperkake, eller det står i alle fall det, men ellers er det ikke mye som minner om pepperkaker i denne.

Produktene var litt kjedelige, og det er mye av det samme. Noen av produktene falt ut av emballasjen sin, siden de var festet med litt lim til lukene. Alt for dyr med tanke på innholdet, det enste vi kan tenke oss er at den kanskje kan falle i smak hos barn - så lenge dere har badekar hjemme.

Karakter: 3

Du finner den her.

Miss Cutie Pie - en julekalender som er søt, men...

Pris: 249,-
Fått av Coolstuff

Ganske søt omslag, men skuffende når man åpner den og forventer noe bedre kvalitet. Her får du 24 luker med neglelakk, øyenskygge, leppestift og noen ekstra ting som hårspenne og strikk. Denne sminkekalenderen er ikke for voksne, men for barneskole/tenåringsjenta som vil utforske med litt fargerik sminke.

Produktene er i ganske små format. Minus er at du får flere av det samme produktet. Et pluss er den lille boksen med neglepynt (i form av frukt og bær) som den lille berta kommer til å elske.

Karakter: 5,2

Her finner du den

Body collection vintage adventskalender

Pris: 379

Fått av Celis

Pluss: Søt stømpe som du kan bruke til julestrømpe, milde produkter uten sterk parfymering.

Minus: Mye likt, litt kjedelig innpakning uten numre.

Dette er en litt annereldes kalender, ettersom alle pakkene ligger i en strømpe, uten nummer. Det var veldig mye likt her, men produktene har en mild og nøytral duft. Fin som gave til bestemor eller andre som liker det litt klassisk.

Karakter: 5

Du finner den her.

Adventsmagi julekalender

Fått av: Cemo

Pluss: Søte bilder med dagens sitat, ganske god sjokolade

Minus: Litt vanskelig å få tak i bildene/sitatkortene uten å ødelegge de, blir litt "mye"

Adventsmagi fra Cemo gir deg et motiverende sitat og en liten godbit hver dag. Sitatene kan være litt klisjéfulle, men for noen er det sikkert en ekstra fin start på dagen med et motivasjonssitat. Det er i alle fall ingen tvil om at sitatene er laget for å gi en god følelse, og sammen med de fine malte bildene av Björg Thorhallsdottir (på andre siden av sitatkortet) blir det en koselig start på dagen - om enn noe ensformig. Sjokoladen og lakrisen er for det meste god, og lett å like.

Karakter: 6/10

Du finner den her.

Utenfor karakterer - julekalendere i vår egen butikk

Vi i Nettavisen har en egen nettbutikk. Der har vi tatt inn kalendere som vi mener er de beste sjokoladekalenderne. En av disse tok vi inn etter denne testen.

Vi gjengir våre vurderinger av kalenderne under, men de gis ingen karakter.

Summerbird Christmas Chiffoniere

Pris: 699 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: God kvalitet på boksen og fint design, passelig størrelse på kalenderen, 2 biter hver dag, nydelig sjokolade
Minus: Kun 10 forskjellige varianter av sjokolade

Da vi begynte å tenke på å ta inn sjokoladekalendere i vår nettbutikk sa sjefen i avdelingen at den vi skulle ta inn var Summerbird. Denne kalenderen har 48 biter, 2 hver dag, og har veldig god sjokolade. Veldig, veldig god. Dette er det mange kaller voksensjokolade, men ikke av den typen med ubestemmelig alkoholaktig fyll. Her får du marsipan, trøffel og herlig hvit sjokolade. Absolutt en vinner hos alle i testpanelet, og en klar anbefaling med hjertet. Selv om vi altså selger den selv.

Her finner du den

PS! Den mindre utgaven har vi også:

Summerbird adventskalender

Pris: 349 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: Veldig gode sjokolader
Minus: Kalenderen er i seg selv ikke i samme kvalitet som den større utgaven, mangler sommerfuglene

Dette er lillebroren til den kjente Summerbird kalenderen (i størrelse og mengde sjokolade). I hver luke skjuler det seg en veldig god sjokoladebit og du kan smake på 12 forskjellige varianter av som er laget kun på naturlige ingredienser og de beste råvarene.

Dette er trolig en av de aller beste kalenderne for deg som vil ha noe spiselig av høy kvalitet. En super gave til alle uansett alder som liker de virkelig gode konfektbitene!

Her finner du den

Stjernestøv fra NRK

Pris: 199

Fra: Vår egen nettbutikk

Pluss: Mange spennende aktiviteter, gøy å følge kalenderen på TV

Minus: Noe er litt avansert for de minste, pappinnholdet bakerst faller litt ut.

Her er det julestemning fra første øyekast. Testen er foretatt før kalenderen begynner på TV, men det er tydelig at den kommer til å bli veldig gjenkjennelig for de som følger kalenderen når den tid kommer. På forsiden har kalenderen luker med bilder, i sammen stil som NRK-kalenderne vi husker fra vi selv var små. Denne er derimot mye mer enn bare det, da selve kalenderen også er en aktivitetsbok med ulike aktiviteter for hver dag.

Dag én får barna en stjernehimmelplakat, og hver dag får man lov til å klistre et nytt stjernebilde på plakaten. Barna lærer også om stjernebildene, og får gjøre fine aktiviteter som familien kan samles rundt. Med litt hjelp kan også de mindre barna være med.

Alt i alt er det mye magi samlet på 24 sider, i en kalender som garantert vil gi mye glede for de som følger Stjernestøv på NRK.

Du finner kalenderen her.

Haupt Lakris

Pris: 450 kroner

Fra vår egen nettbutikk

Pluss: Veldig fin boks, god lakris
Minus: Det er to lag, noe vi fant ut litt sent

Denne kalenderen tok vi inn i vår butikk fordi vi har mange hos oss, og i våre familier, som elsker lakris. Vi har testet Lakrids-kalenderen før, og vet den er god. Da fikk vi denne anbefalt.

Med hånda på hjertet kan vi si at dette var en veldig positiv opplevelse. God lakris, variert utvalg i en fin eske. Et ordentlig godt kjøp. Så godt at vi valgte å ta det inn i vår butikk.

Her finner du kalenderen

Sverre Sætre juletre (utsolgt)

Pris: 995 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: Helt utrolig god sjokolade, vakkert juletre
Minus: Koster en del

Dette er luksuskalenderen for den som vil ha noe vakkert, og som vil ha den beste sjokoladen. En absolutt innertier av en kalender hvor sjokoladene var farlig gode. Selve juletreet er særdeles vakkert, og pakkene som har sjokolade som henges på treet veldig fine. To biter i hver gave.

Selv om prisen er høy føler vi den er verdt hver krone. Dette er sjokoladehåndverk på sitt aller beste. En ren tier, om vi hadde gitt karakter. Det gjør vi da ikke, men...

Sverre Sætre kalender (utsolgt)

Pris: 495 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: Veldig god sjokolade
Minus: Bare 1 bit i hver luke

Dette er en den samme kalenderen, samme sjokoladen, som over. Her er det bare 1 bit i hver luke, og den er ikke utformet like luksuriøst. Sjokoladen, derimot, er like mye luksus.

Lindt sjokoladekalender (utsolgt)

Pris: 229 kroner
Fra vår egen nettbutikk (utsolgt)

Pluss: Veldig god sjokolade
Minus: Dessverre bare miniutgaver av de deilige kulene

Hvert eneste år har vi i avdelingen som har ansvaret for Nettavisens nettbutikk kjøpt Lindt-kalenderen for å ha på jobben. Eller mer riktig, sjefen vår har kjøpt den til oss for å kose oss med i nedtellingen til jul. I høst, da vi nok en gang ønsket oss det samme viste det seg at den lokale Lindt-butikken i Oslo var borte.

Gode råd var heldigvis ikke alt for dyre siden vi hadde åpnet vår egen nettbutikk. Der hadde vi allerede tatt inn sjefens favorittsjokolade, Summerbird, og deres kalender - og da fant vi ut at vi kunne ta inn sjokoladekalenderen som er litt mer vanlig sjokolade-aktig (denne liker store og små like godt).

Kalenderen har de gode Lindor-kulene i miniutgaver, bamser pakket inn i gull og de klassiske minisjokoladene. Høy, høy kvalitet på sjokolade og mange klasser over de vanlige sjokoladekalenderne. Så om barna har vært ekstra snille så fortjener man dette, eventuelt om de voksne er snille nok.

Her finner du kalenderen