Helt siden begynnelsen av oktober har vi testet alle kalendere som vi mener bør testes, og nå har vi laget en egen oversikt over kalenderne for barn.

Slik gjorde vi testen

Noen av kalenderne har vi fått av butikker, mens andre har vi kjøpt. Første runde av testen ble gjennomført den 6. oktober. Da åpnet vi alle lukene, sjekket innholdet og kvaliteten på kalenderen og har gitt vår vurdering. I testen var vi 7 personer og kalenderne mot barn er i tillegg testet av innleide eksperter. Kalenderne har fått en karakter fra 1-10 der 10 er best. Rekkefølgen er sortert fra best til dårligst.

Se bildene: Her er Blindeforbundets valpekalender 2021

Årets vinner: LEGO City julekalender 2020

Pris: 250
Fått av Norli

Pluss: Veldig fine sett, morsom julestemning, mye å leke med
Minus: Noen sett er litt små

Dette er klassiske LEGO, om du vil. Her får du noen tyver, politi og nisse. Veldig vanlige ting, som også betyr at det meste er ganske enkelt å bygge og at det er ting det er fint å leke med over tid.

Av de tre LEGO-kalenderne var det denne som ble best likt av både liten og to litt større jenter som testet. Pluss for kvinnelig tyv var ett av poengene som ble dratt fram, og settene var også morsomme. Spesielt de små bilene. Togsettet (mini) har blitt fast inventar i flere leker.

Karakter: 8,9

Her finner du kalenderen

God nummer 2: Peppa gris julekalender

Pris: 499 kroner

Fått av Norli

Pluss: Hele figurer og leker i hver luke, god kvalitet
Minus: Ganske dyr

Hvis du tenker at en barnekalender bør koste 10 kroner og ha vond sjokolade er ikke dette kalenderen for deg. Mener du derimot at en kalender bør ha kvalitetsleker, og ha morsomme ting hver dag så er dette valget.

En veldig god kalender med særdeles fine figurer i god kvalitet. Koster nesten 500 kroner, men er faktisk verdt det. Lekene er gode, og det er mye moro å ha med dette. Liker barnet Peppa gris er dette rett og slett en vinner.

Karakter: 8,7

Her finner du kalenderen

Bronsevinner: Stjernestøv fra NRK

Pris: 199

Fra: Vår egen nettbutikk

Pluss: Mange spennende aktiviteter, gøy å følge kalenderen på TV

Minus: Noe er litt avansert for de minste, pappinnholdet bakerst faller litt ut.

Her er det julestemning fra første øyekast. Testen er foretatt før kalenderen begynner på TV, men det er tydelig at den kommer til å bli veldig gjenkjennelig for de som følger kalenderen når den tid kommer. På forsiden har kalenderen luker med bilder, i sammen stil som NRK-kalenderne vi husker fra vi selv var små. Denne er derimot mye mer enn bare det, da selve kalenderen også er en aktivitetsbok med ulike aktiviteter for hver dag.

Dag én får barna en stjernehimmelplakat, og hver dag får man lov til å klistre et nytt stjernebilde på plakaten. Barna lærer også om stjernebildene, og får gjøre fine aktiviteter som familien kan samles rundt. Med litt hjelp kan også de mindre barna være med.

Alt i alt er det mye magi samlet på 24 sider, i en kalender som garantert vil gi mye glede for de som følger Stjernestøv på NRK.

Karakter: 8,6

Du finner kalenderen her.

Paw patrol - en vinner for Paw Patrol-fans

Pris: 499

Fått av: Norli

Pluss: Mange hunder av god kvalitet, morsomt tilbehør.

Minus: Noen av lukene falt av da vi åpnet kalenderen, så innholdet vistes. Litt vanskelig å få ut lekene.

Denne ble testet av jente på 5 og gutt på 2,5, og falt i smak hos begge. Lekene var av god kvalitet, og du fikk mye morsomt tilbehør i tillegg til Paw Patrol-gjengen. Det eneste som var litt negativt var at du ikke kunne lukke lukene igjen, selv om det oppfordres til å ha kalenderen stående fremme, så den ble fort litt stygg. Det var også en fugl som ikke kunne stå, men ellers helt topp med masse fine leker.

Karakter: 8,5

Du finner den her.

LEGO Friends julekalender 2020

Pris: 300
Fått av Norli

Pluss: Veldig fin julestemning, fine byggesett
Minus: Målrettet mot ett kjønn

LEGO Friends er kanskje det danske byggesettsvaret på Barbie, men med en variant av de klassiske figurene vi kjenner fra LEGO. Denne kalenderen har veldig fine byggesett som er akkurat passe vanskelige på en julekalendermorgen.

Noen vil kanskje reagere på at denne kalenderen kun er rettet mot jenter, men det er nok det som vil sørge for at den også blir godt mottatt. Ekstra pluss for en veldig kul alevefigur. Til slutt blir dette et fint julesett, som også kan pynte på jenterommet eller i stua.

Karakter: 8,1

Her finner du den

Forskerfabrikkens adventskalender

Pris: 1499 kroner
Fått av Forskerfabrikken

Pluss: Både morsom og lærerik

Minus: Litt dyr, men likevel verdt prisen.

De to testerne var Sara (11) og Frida (11). Sammen med far på 48 ble hele kalenderen åpnet, og alle prosjektene gjennomført.

Hele kalenderen kommer i en sekk, som ligner på en gymsekk. Denne sekken inneholder 24 poser som alle har nummer.

Det er mange forskjellige typer av luker. Noen er ganske avanserte eksperimenter over tid, mens andre er mer tankevirksomhet eller lærdom. Variasjonen er stor, og av de 24 lukene vi testet var det bare ett eller to våre testpersoner ikke synes var gøy. Det er over snittet for andre typer av kalendere.

Her kan du lese hele anmeldelsen av kalenderen

Våre testpersoner lander på en karakter 8/10, og sier det var den beste kalenderen de har fått til nå i sitt liv. Sitater:
- Omtrent dobbelt så bra som den gangen du og mamma prøvde å lage en egen
- Veldig bra, men ville hatt mer slim for å få toppkarakter
- Supermorsomt, og lærerikt. Gleder meg til å gjøre mer av dette.

Her får du tak i den

FIFA 365 Adrenalyn XL 2021 julekalender


Pris: 349 kroner
Fått av Norli

Pluss: Veldig stor kalender, mange kort
Minus: Veldig stor kalender, noen kort er bare pynt

Denne massive kalenderen er gigantisk, og har mange fotballkort fra Adrenalyn-spillet. I noen luker er det bare ett kort, i andre er det pakker.

Noen av kortene du får er såkalt limited edition, og er bare i denne kalenderen. Alt i alt en kalender den som elsker disse fotballkortene vil like godt, for noen av kortene du får her er virkelig verdt å ha.

Karakter: 7,6

Du finner den i bokhandelen

Pixar Cars Mini - en julekalender-vinner til barn

Pris: 349 kroner
Fått av Celis.no

Pluss: Biler (Cars!), god kvalitet
Minus: Litt vanskelig for små å vente med å bygge alt

Dette er et byggesett som lager en liten racingbane med flagg, ekstraustyr og noen biler i metall. For de minste kan det være litt vanskelig å vente, men kvaliteten er god.

Verdt pengene å kjøpe mot mye annet for barn som bare blir ødelagt med en gang.

Her finner du kalenderen

Karakter: 7,5

Yoga og mindfulness adventskalender

Pris: 349 kroner

Fått av: barneyoga.no

Pluss: Kan brukes om igjen, fine illustrasjoner.

Minus: Kunne hatt større skrift og mindre tekst slik at barn lettere kunne lest selv?

Denne kalenderen er vakkert illustrert med 24 yogaøvelser. I følge nettsiden passer kalenderen for barn 3-12 år og kan fint deles med søsken.

Kalenderen er liten og står av seg selv. De ulike øvelsene og posisjonene bør tilpasses barnets alder og kapasitet. Kalenderen er et godt alternativ til de klassiske pakkekalenderne. Stort pluss at den kan gjenbrukes.

Karakter: 7,3

Revell RC kalender - julekalenderen med trøkk

Pris: 549 kroner
Denne kalenderen har vi kjøpt hos computersalg

Pluss: Du bygger en radiostyrt bil med fin kvalitet
Minus: Kun en del hver dag, litt lett å bli utålmodig

Dette var en liten utfordring for oss, som du kan se av videoen vår. Her får du deler til en radiostyrt bil hver dag i advent. På innsiden av kalenderen, som er veldig stor, får du instruksjonene.

Vi var godt fornøyd med denne kalenderen, men det er nok litt lett for de små (og store) å bli utålmodige for å åpne hele kalenderen før tiden. Uansett en annerledes og kul kalender vi anbefaler

Karakter: 7,2

Her finner du den

LOL Suprise OOTD - for den som er opptatt av klær

Fått av: Norli

Pris: 449

Pluss: Ordentlig dukke, mange antrekk

Minus: Noe dristig start-antrekk på dukka, litt klønete kalender

Denne falt virkelig i smak hos testeren, en jente på 5 år. Hun elsket dukka du får i luke én. Mor var ikke like begeistret for det noe dristige undertøyet dukka ankom i, men heldigvis var noen av antrekkene som fulgte med mer uskyldige. Konseptet her er nemlig at du får et nytt plagg til dukka hver dag. Vi er litt usikre på om det er like spennende å få én ting hver dag som for testeren som åpnet alle lukene samtidig, ettersom noe av tilbehøret er veldig smått, men hennes dom var i alle fall: "Nydelig".

Karakter: 7

Du finner den her.

LEGO Star Wars julekalender 2020

Pris: 469 kroner

Fått av Celis

Pluss: Veledig mange kule byggesett, bra for Star Wars-fans
Minus: Manglet kappen på Darth Vader, koster mye, koden er til et spill som er utsatt

Årets skuffelse fra LEGO er Star Wars. Ikke det at det ikke er kule byggesett, men de er til dels veldig vanskelige å bygge basert på instruksjonene på innsiden. At kappen til jule-Darth Vader manglet kan være en tilfeldighet i vår test, men den gjorde nå det.

I tillegg er koden du får i lukene til et spill som er utsatt (dessverre). Når prisen er så mye høyere enn den er for de andre LEGO-kalenderne kan denne nesten ikke anbefales å kjøpe til andre enn de virkelig store Star Wars-fansene der ute.

Karakter: 6,7

Her finner du den

Keep Calma Llama - for den som vil være ren til jul

Pris: 249
Fått av Coolstuff

Pluss: Lav pris, gode lukter
Minus: Vanskelig å åpne lukene, mye såpe for en måned

Selv om denne har en kjempesøt look med bilde av en lama iført julepynt, er den skuffende vanskelig å åpne. Bak hver luke får du en badebombe eller såpe i ulike former og farger.

Litt kjedelig at det er flere like produkter. Det som trekker opp er lukten av badebombene, og det at man gleder seg til å ta seg et bad og stresse ned i julestria. Dog kommer nok barna til å glede seg til badebombene mest.

Karakter: 6,4

Her finner du kalenderen

Hatchimals julekalender - fin for fansen

Pris: 399 kroner
Fått av Norli

Pluss: Mange morsomme luker, en fin overraskelse
Minus: Noen luker var ganske kjedelige

Dette er en kalender som klarer både å skuffe, overraske og underholde samtidig. Enkelte av lukene er ganske kjedelige, men noen er veldig morsomme.

Det som likevel trekker mest ned er at det er veldig puslete å få til alle lukene, noe som kan bety veldig mye jobb for foreldrene. Likevel: Fans av Hatchimals vil ikke bli skuffet.

Karakter: 5,8

Her finner du kalenderen

Technic sminkekalender - for unge sminkefans i juletiden

Pris: 299 kroner
Kalenderen har vi fått av Coolstuff

Pluss: Fint utvalg og varierende innhold, godt design
Minus: Kanskje ikke produkter som appellerer til den mest sofistikerte der ute

Dette er en fin kalender for den som vil ha litt enkle sminkeprodukter i jule-og festfarger. Passer nok best til de som er mindre avanserte i sminkeverdenen, men som ønsker seg en sminkekalender som ikke koster alt for mye. Produktene er gode, men i mindre utgaver. Du får ganske mye i forhold til prisen.

Karakter: 5,6

Her finner du kalenderen

H&M Beauty Countdown - fin for unge

Pris: 299

Pluss: Lav pris, fin boks
Minus: Vanskelig å få ut produktene, ikke for voksne

En veldig enkel sminkekalender som passer utmerket for ungdom, eller de i tidlig tenår. Kan ikke måle seg med kalenderne fra de større leverandørene, men er også rimelig på pris.

Dette ble ingen testvinner, men er et fint valg for den som vil ha en enkel sminkekalender for de litt yngre.

Karakter: 5,4

Her finner du kalenderen

Miss Cutie Pie - en julekalender som er søt, men...

Pris: 249,-
Fått av Coolstuff

Ganske søt omslag, men skuffende når man åpner den og forventer noe bedre kvalitet. Her får du 24 luker med neglelakk, øyenskygge, leppestift og noen ekstra ting som hårspenne og strikk. Denne sminkekalenderen er ikke for voksne, men for barneskole/tenåringsjenta som vil utforske med litt fargerik sminke.

Produktene er i ganske små format. Minus er at du får flere av det samme produktet. Et pluss er den lille boksen med neglepynt (i form av frukt og bær) som den lille berta kommer til å elske.

Karakter: 5,2

Her finner du den

Pepperkake adventskalender

Pris: 489

Fått av Celis

Pluss: Søt kalender utenpå

Minus: Dårlig kvalitet på produktene, vanskelig å få ut uten å ødelegge emballasjen. Mye likt.

Pepperkake adventskalender er overraskende nok en kalender full av velværeprodukter, ikke pepperkaker. Noen av produktene lukter pepperkake, eller det står i alle fall det, men ellers er det ikke mye som minner om pepperkaker i denne.

Produktene var litt kjedelige, og det er mye av det samme. Noen av produktene falt ut av emballasjen sin, siden de var festet med litt lim til lukene. Alt for dyr med tanke på innholdet, det enste vi kan tenke oss er at den kanskje kan falle i smak hos barn - så lenge dere har badekar hjemme.

Karakter: 3

Du finner den her.