Gå til sidens hovedinnhold

Best i test påskeegg 2021

Her er de beste påskeeggene du kan få tak i til påsken 2021.

For noen år siden var det ikke så veldig mange påskeegg å få tak i. Vanligvis gikk man på butikken og kjøpte flere kilo med smågodt for å fylle i egne egg. Men nå har det begynt å forandre seg. Flere og flere påskeegg kan kjøpes ferdige, i flere prisklasser.

Slik gjorde vi testen

Vi har sjekket hvilke påskeegg som finnes på markedet, og valgt ut de vi mente burde være med i testen. Noen har vi fått, mens andre har vi kjøpt. Siden de fleste av oss har hjemmekontor, så ble testen gjennomført hjemme. Det ble lagt vekt på utseende, smak og pris. Både store og små har vært med på testen. Karakteren er gitt fra 1 til 10, og karakteren du ser er gjennomsnittet hvor 10 er best.

Påskeegg som stilte utenfor konkurranse

Egg Royale

Pris: 449 kroner

Fått av Coolstuff

Pluss: Mye og ferskt godteri.
Minus: Det uinnpakkede godteriet var ikke så godt.

Flott innpakning og veldig stort beger. Her har du noe for enhver smak til både store og små. Et stort halvt egg med 1,5 kg godteri som muligens holder hele påsken. Mange kjente varianter som Dumle, Mars, Bounty og storfavoritten Riesen (vi savner å fylle opp søtskuffen med Riesen-karameller etter en tur over grensen).

Vi hadde med fire små testerne i aldersgruppen 1-8 år som viste seg å være lovende kritikere. De kjente klassikerne var en innertier hos samtlige, mens det uinnpakkede godteriet imponerte lite.

Karakter: 7,8/10

Her finner du Egg Royale

Fabergé

Pris: 329 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Meget dekorativt egg som kan brukes påske etter påske
Minus: Trøflene inneholder palmeolje

Metallegget i Fabergé-stiler inneholder en mengde biter av to ulike typer; kakaotrøfler og gianduia (minner om nougat).

Ettersom dette er det mest solgte påskeegget hos Coolstuff, valgte vi å utvide testpanelet til seks personer. Hjemme hos Tobias (9), Johanne (12), Christina (44) og Thomas (46) kom trøflene best ut. Tobias klinte til med toppkarakter 10, mens de andre nøyde seg med 8. Christina kunne nok ha gitt en nier (mye på grunn av det delikate egget) dersom trøflene ikke hadde inneholdt palmeolje.

Johanne hadde ikke sansen for gianduia-bitene og ga terningkast 5, mens de tre andre i familien var mer positive og trillet en samlet åtter.

Eggets to andre testpersoner, Margret (26) og Ingvild (35), likte utseendet på egget svært godt, og karakteren ender derfor på 8,5 totalt sett.

Karakter: 8,5

Her finner du Fabergé

Lakrids by Johan Bülow Ægg Twisted Crispy Caramel

Pris: 295 kroner
Fått av Lunehjem

Pluss: Ekstremt god smak, superfint egg
Minus: Blir fort tom

Dette egget kan vi ikke anbefale. Fordi du kommer til å spise det opp fortere enn du tror. Det er mye lakris, så hvis du skal på stranden denne sommeren må du unngå dette. Helt utrolig god smak, og veldig fint egg. Denne kommer det til å bli kamp om innad i familien.

Karakter: 9,1/10

Her finner du Twisted Crispy Caramel

Lakrids by Johan Bülow Ægg Twisted Banana

Pris: 295 kroner
Fått av Lunehjem

Pluss: Sjokkerende god smak, veldig fint egg, morsom åpning under
Minus: Du klarer ikke bare å spise 1

Det var stor skepsis til denne, bananlakris? Litt som to kjipe biter i Twist slått sammen? Vel, det viste seg at det var feil. Ekstremt balansert og god smak, og veldig mye i egget!

Karakter: 8,5/10

Her finner du Twisted Banana

Kaffebrenneriets påskeegg

Pris: 149 kroner
Kjøpt hos Kaffebrenneriet

Pluss: Eggene ser helt fantastiske ut og er også flott pynt
Minus: Smakte litt julekalender til 10 kroner

Eggene ligger i en søt eggekartong, og selve eggene ser rett og slett helt amazing ut. Testpanelet som bestod av to personer, der den ene er over gjennomsnittet glad i sjokolade, gledet seg enormt mye til å hive innpå. Vi knuste egget slik som det skal, med en hammer. Inni lå det to små sjokolader. Dessverre viste det seg at eggene ser bedre ut enn de smaker. Det er mulig at vi i panelet har blitt bortskjemt gjennom testperioden, men denne nådde rett og slett ikke opp.

Karakter: 5,7

Fås kjøpt hos Kaffebrenneriet.

Lasse Åberg

Pris: 149 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Fint retrodesign
Minus: Kjedelig sjokolade

I denne testen fikk vi to påskeegg med ulik print, men innholdet var det samme. Ved første øyekast ser vi at eggene fra Lasse Åberg har kjempesøtt design. Man får raskt en retro-påskefølelse fargevalget og søte print av pingvin på det ene og kylling på det andre.

Lasse Åberg er fylt med sjokolade - en mørk og en lys variant. Begge smaker klassisk sjokolade med hasselnøttkrem. Litt skuffende at det var kjedelig sjokolade - skulle gjerne vært litt flere smaker. Dog er dette påskeegget perfekt for voksne som elsker sjokolade. Et mer "voksent" egg med litt nostalgi i seg.

Karakter: 7,5

Her finner du Lasse Åberg

Freia Påskeegg

Pris: 55,90 kroner
Kjøpt på Meny

Pluss: Deilig melkekremfyll
Minus: De to små skjeene er borte

Vi hadde på forhånd hørt rykter om at de oransje plastskjeene var borte, så vi måtte frem med en teskje. Det viste seg at vanlige teskjeer egentlig er litt for store for disse eggene, så det var vanskelig å spise det inni uten at det ble ødelagt egg og masse søl. Eggene i seg selv er veldig gode, men også veldig mektige.

Karakter: 8,5/10

Fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.

Egg Copenhagen

Pris: 249 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Mange forskjellige biter, en del klassikere
Minus: Bare et halvt egg, og ikke alle bitene fungerer

Morsom innpakning med sløyfe og slik, men bare et halvt egg slik at det blir jo litt halve moroa sånn sett. Fin som skål, men ikke som egg. En del kjente merker er blandet med noen kjipere karamellvarianter. Vi hadde ikke smakt Zaini før, som ligner litt på Lindt-eggene, og det bekjentskapet var godt. Alt i alt et fint egg som får pluss for at alt er innpakket "i disse tider."

Karakter: 7,9/10

Her finner du Egg Copenhagen

Ferrero Rocher

Pris: 74,90 kroner
Kjøpt hos Meny

Pluss: Fin innpakning og god smak
Minus: Litt vanskelig å ta av emballasjen på egget

Her får du akkurat hva du forventer. Deilig Ferrero Rocher-sjokolade. Utenpå er det et skall av sjokolade med hasselnøtter og inni får du to små sjokolader i vanlig størrelse. Perfekt påskeegg for en person som ikke vil ha så mye.

Karakter: 8,2

Kinderegg Maxi

Pris: 179 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Veldig gøy leke, mye sjokolade
Minus: Bare en leke, blir tom for sjokolade

Denne er testet av Jonas (4 1/2 år): Veldig god, altså. Er akkurat som vanlig slik egg, bare større. Skikkelig moro at Blinken og Woody var med inne i egget. Bra leke, ble ikke ødelagt som de andre ofte er. Var vanskelig å få opp den tingen med leken, så der måtte pappa ordne.

Karakter: 8,5/10 (oversatt fra: NAM!)

Her finner du Kinderegg Maxi

Baileys Salted Caramel

Pris: 199 kroner

Fått av Coolstuff

Pluss: En innertier for Baileys-fans, men kan også spises av personer som avskyr drikken.
Minus: Passer best for voksne.

De fire trøflene er fylt med et flytende innhold som smaker ganske likt som likøren Baileys, mens selve egget har en renere sjokoladesmak som kombineres med salt karamell. Begge deler falt i smak hos testerne Christina og Thomas. Førstnevnte er ikke spesielt glad i Baileys, men hun ble positivt overrasket og gir trøflene terningkast 8 - samme score som det Thomas endte opp med.

Christina ble enda mer imponert over egget, og der ble det terningkast 10 med kommentaren "den var skikkelig god". Thomas koste seg også med egget, men han nøyer seg med en åtter.

Samlet karakter: 8,5/10

Her finner du Baileys Salted Caramel

Baileys Strawberries & Cream

Pris: 199 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: God sjokolade
Minus: Litt vanskelig å ta ut av plastikken. Var redd for å ødelegge egget.

Veldig søt pakning i rosa - perfekt å gi bort til din kjære, særlig om hun/han liker Baileys. Egget kommer med fire små sjokoladehjerter fylt med Baileys-karamell. Selve egget er i hvit sjokolade og jordbærbiter. Vi hadde håpet på en overraskelse inni egget - var det noen tørkede jordbær, flere sjokladehjerter eller konfetti? Men det var helt tomt! Sjokoladen var kjempegod.

Karakter: 7,3

Her finner du Baileys Strawberries & Cream

Simply Chocolate No Bunny No Cry

Pris: 299 kroner
Fått av Coolstuff

Pluss: Friske og spennende smaker. Kun naturlige råvarer.
Minus: Kun seks ulike smaker.

Da vi testet Simply Cholocates julekalender, var vi mektig imponert over kvaliteten og de spennende smakene. «No bunny no cry» er heller ingen unntak. Her får du en fin eske med 24 håndlagde konfektbiter som gir vann i munnen. Denne kan du absolutt dele med din partner, men det er også lov å spise opp alt selv.

Karakter: 9,0 /10

Her finner du Simply Chocolate

Gullegg fra Anthon Berg

Pris: 280 kroner
Kjøpt på Dropsen på Sandvika storsenter

Pluss: Fugleegg er noe av det beste marsinpanelskere kan få.
Minus: En del barn har ikke sansen for slike egg.

Det store gullegget fra Anthon Berg inneholder fugleegg og mandelegg i duse og delikate farger. Begge testpersonene elsker blandingen av sjokolade og marsipan i fugleeggene og gir toppkarakter. Christina: "Dette er det beste påskegodtet jeg kan få". Mandeleggene er også gode, men holder ikke like høy kvalitet.

Ingen av barna i familien er spesielt glade i produktene fra Anthon Berg. Det kan man selvsagt også se positivt på: Da blir det mer marsipan til de voksne!

Samlet karakter: 9,5

Oreo-egg fra Marabou (samme som Freia)

Pris: 70 kroner
Kjøpt på Dropsen på Sandvika storsenter

Pluss: Veldig populære blant barn.
Minus: Inneholder palmeolje.

Dette er samme eggene fra Freia som du får kjøpt i dagligvarebutikkene. Eggene er fylt med myk krem som inneholder Oreo-biter. Alle i familien på fire er enige om at eggene fortjener karakter åtte.

Tobias (9) påpeker at fyllet er mektig, men ikke kvalmende. Selv om de to voksne stappet i seg med god appetitt, tenker de at eggene først og fremst er en favoritt blant barn.

Karakter: 8

Cadbury Dairy - melkesjokolade og karamell

Pris: 42 kroner
Kjøpt på Normal

Pluss: Lav pris.
Minus: Litt uvant sjokoladesmak for nordmenn.

Det lille egget er fylt med (mye) flytende karamell. En vinner for alle som liker karamellen i den formen. Det store og hule egget er dekorert med et pent mønster. Hvis du liker den tradisjonelle Cadbury-smaken på sjokoladen, er dette så avgjort noe for deg.

Familien i testpanelet syntes imildertid sjokoladesmaken er litt uvant og kjedelig, og ett av barna likte i tillegg ikke den flyende karamellen i det lille egget.

Samlet karakter: 5,9

Maltesers mini bunny

Pris: 45 kroner
Kjøpt på Dropsen på Sandvika storsenter

Pluss: Lav pris.
Minus: Litt uvant sjokoladesmak for nordmenn.

Dette blir veldig likt Cadbury-eggene, bortsett fra at smaken er den du er vant med fra merket Maltesers. Hvis du liker Maltesers, er dette så avgjort noe du bør satse på. Testpanelet synes imildertid denne "engelske" sjokoladesmaken er litt kjedelig.

Samlet karakter: 6,5

Utenfor karakter - påskeegg i vår egen butikk

Nettavisen har en egen nettbutikk. Der har vi tatt inn påskeegg som vi mener er de beste påskeeggene. Vi gjengir våre vurderinger av eggene under, men det gis ingen karakter.

Summerbird Grande (Utsolgt)

Pris: 899 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: Stort og flott egg som også passer til pynt år etter år. Nydelig sjokolade
Minus: Koster en del

Dette er et stort påskeegg stappfullt av Summerbirds aller beste biter. Med 13 forskjellige biter og 40 biter til sammen er dette et egg som holder lenge. Hver bit er en luksus i seg selv og du kommer til å ønsker å ikke spise alt på en gang. Fordi du vil nyte egget og sjokoladen lengst mulig.

Selve egget er et samleobjekt og blir utsolgt hvert år i Danmark. Inne i egget er sjokoladen delt inn lagvis av papir, slik som vi kjenner til fra konfektesker. Det er eksklusivt, ser flott ut og smaker himmelsk. Etter at vi har testet egget sliter vi med å spare resten til påske. Krysser fingrene for at vi klarer å holde ut noen uker til.

Her finner du påskeegget

Summerbird Classic (utsolgt)

Pris: 439 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: God sjokolade og egg du kan ha som pynt år etter år
Minus: Kun fire forskjellige biter

Dette er en litt mindre versjon av påskegget over. Et lite dekor fylt med deilig sjokolade i fire ulike smaker. Når man åpner påskeegget ser sjokoladene veldig realistiske ut - små, fine egg som kunne blitt brukt som pynt. Og det beste av alt; opplevelsen er ikke over selv om det blir tomt for sjokolade. Selve påskeegget er knallfint å bruke som pynt hjemme.

Her finner du påskeegget

Jentene på Tunets påskeegg (utsolgt)

Pris: 295 kroner
Fra vår egen nettbutikk

Pluss: Norsk håndlagd sjokolade på sitt beste
Minus: Følger ikke med beskrivelse av bitene. En av testpersonene fikk seg en lakris-overraskelse

Det første vi tenkte når vi så innholdet var: "Wow, dette så lekkert ut!". Egget inneholder mange forskjellige biter, og er forskjellig fra egg til egg. Det er mye sjokolade i hver bit, så her kan du virkelig kose deg med kvalitet og luksus. Det kjennes på smaken at dette ikke er masseprodusert. En bit var veldig syrlig og smakte sorbet-is, og en annen med karamell smakte smørbukk, bare 10 ganger bedre. Et veldig fint egg å gi bort i gave.

Her finner du påskeegget

Ønsker du å fylle påskeegget selv?

Det finnes flere alternativer hvis du skulle ønske å fylle påskeegget med hva enn du måtte ønske.

Retro påskeegg - 23 cm

Du får disse klassiske retro påskeeggene hos Superkul til 69 kroner. Her finner du dem.

Stort påskeegg - 30 cm

Dette store klassiske påskeegget får du for 129 kroner. Kjøp det her.

Supersøte mummiegg

Disse påskeeggene med motiv med mummi finner du hos Hyttefeber. Her finner du dem.

Novalie påskeegg

Nydelig påskeegg i porselen som er perfekt for den voksne. Her finner du det.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs