*Nettavisen.*

Cat S52 smarttelefon - telefonen som tåler «alt»

Reklame

Telefonen har et ytre som en panservogn og et indre som en moderne mobil.

20.12.19 14:45

Når vi gjorde research på telefonen fant vi: "a superior level of rugged protection" (overlegen beskyttelsesgrad). Vi ble umiddelbart veldig skeptiske. Etter å ha testet telefonen i en uke er vi riktignok frelst. Denne telefonen kjenner målgruppen sin og leverer 100% til nettopp den gruppen. Og kanskje enda flere.

Cat S52

Først og fremst skal en Cat-telefon overleve. Den tåler det ingen andre telefoner kan. Det er en arbeidstelefon du ikke trenger å bekymre deg over. Du kan miste den i bakken, kjøre over den med bilen og bade med den. Den tåler alt. Tror du oss ikke? Se videoen over. Vi har testet, men som sagt, en Cat-telefon skal først og fremst tåle å få juling. Når den attpåtil har et indre til en moderne android-telefon, begynner vi å lure på hvorfor vi også ikke har en Cat S52. Prisen er også halvparten av en "vanlig" Samsung-telefon eller en iPhone. Se prisen hos nettgiganten «DustinHome» her.

Klikk på bildet for å forstørre. Bilde tatt med Cat S52.

Bilde tatt med Cat S52.

Hva er forskjellen?

Det er annonsert at mobilen har markedets beste kamera. Dette er riktignok markedet for robuste telefoner. De konkurrerer altså ikke med f.eks. iPhone. Det betyr absolutt ikke at Cat S52 har et dårlig kamera. Mobilen er utstyrt med Sony sitt dobbelpiksler Sensor-kamera som gir 12,00 megapiksler (8,00 på frontkamera), lys f/1.8 blender og 1,4µm pikselstørrelse. Dette gir gode bilder selv i lite lys. IPhone 11 har forøvrig også 12,00 megapiksler på sitt kamera. Den har riktignok en del flere funksjoner som vidvinkel og portrettlyssetting blant annet.

Her får du tak i telefonen.

Når det gjelder lagring har Cat S52 64 GB tilgjengelig med mulighet for et mikro SD-kort i tillegg. Batteriet klarer å holde telefonen i stand-by-modus i opptil 28 dager.

Designet på telefonen er slankt og flott. Den har et "sporty" og røft design, men er likevel slank. Telefonen har en høyde på 15,8 cm, en bredde på 7,8, en dybde på 0,97 og veien 200 gram. En smule større og tykkere enn en iPhone 11, men dette har liten betydning. Et par millimeter til eller fra er vi villige til ofre for en mobil som kan bli påkjørt og være 1,5 meter under vann i 35 minutter. Husk at en iPhone som skal tåle noen støt trenger et deksel. Dette gjør mobilen litt større.

Klikk på bildet for å forstørre. Cat S52 har et røft og stilig design.

Cat S52 har et røft og stilig design.

Konklusjon

Inntrykket vi fikk av denne mobilen, er at den er en helt vanlig android-telefon. Dette er et stort kompliment da den hovedsaklig skal tåle alt. Den gjør nøyaktig det samme som en vanlig mobil (bortsett fra alle kamerafunksjonene), men vi kan altså da kjøre over den med en bil. Når den i tillegg koster kun ca. 5000 kr, er dette et realt alternativ til en vanlig telefon. Dagens telefoner tåler mindre og mindre, så dette kan være et lurt kjøp for mange andre enn bygningsarbeideren. Tenk så deilig det må være å slippe å få hjerteinfarkt hver gang man mister telefonen i bakken?

Er du også solgt? Her får du tak i telefonen.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag