Gå til sidens hovedinnhold

De 10 morsomste bøkene som er skrevet

Alle trenger å le. Det er medisinsk bevist. Disse bøkene er derfor medisin.

Det finnes mange definisjoner av en god bok. For noen er de fleste bøker gode på en eller annen måte, mens for andre kan mange bøker være en utfordring å begynne på. Vi har uansett bakgrunn, tanke og konseptuell forståelse for litteratur valgt ut 10 bøker som garantert får deg til å le. Kanskje ikke alle bøkene er akkurat din humor, men finner du ikke en bok i listen under som du ikke ler av bør du nok sjekke på nærmeste fastlege om du har mistet Sans For Humor.

1. Douglas Adams - Hitch-Hikers Guide to the Galaxy

Dette er egentlig fem bøker, i hvert fall i den såkalte ultimate utgaven. Siden prisen på den er som 1 bok lar vi den få denne plassen. Dette er britisk humor på sitt beste, og en bokserie du kan lese om og om igjen. Temaene i boken, forkledd som science fiction, er like aktuelle i dag som da boken kom. Bøkene må også leses på engelsk ettersom det er nærmest umulig å oversette det utrolige komiske språket til Adams.

Anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job.

Her finner du den komplette, ultimate utgaven

2. Odd Børretzen - Det norske folks bedrøvelige liv og historie

Dette er en lydbok som består av kåserier av avdøde Odd Børretzen (Noen ganger er det all right). Du kan laste den ned, og le av den mange ganger. Selv om kåseriene er skrevet for noen år siden er de fortsatt like utrolig tørrvittige.

Her finner du den

3. Frode Øverli - 25 år med Liverpool

Dette er en hyllestbok til Liverpool, fotball, øl og alt som er viktig. Med tekst av mange kjente, og mange morsomme tegneserier. For fans av Liverpool, men også for fans av Pondus og fotball.

Her finner du boken

4. Bill Bryson - A Short History of Nearly Everything

Bill Bryson har tatt alt som egentlig er litt kjedelig, og har gjort det morsomt. Så enkelt kan dette forklares. En bok som må nytes på engelsk.

Tune your television to any channel it doesn't receive and about 1 percent of the dancing static you see is accounted for by this ancient remnant of the Big Bang. The next time you complain that there is nothing on, remember that you can always watch the birth of the universe

Her finner du boken

5. Ken André Ottesen - Norske mann i hus og hytte

Humor gjør noen ganger litt vondt, og humoren fra koronakrisens norske aviser gjør det. En god latter forlenger livet, og denne helt nye boken håper vi gjør det for de fleste. Morsomt er det i hvert fall. Om du liker det? Sjekk den under. Ler du av den, så ler du av boken.

Her finner du boken

6. Bård Tufte Johansen, Bjarte Arneson, Atle Antonsen - Bård og Atles gode råd om absolutt alt

En helt ny bok (2020) som er veldig morsom om du liker Bård og Atle. Så enkelt er det. Ler du av deres vitser eller humor vil du le mye av denne. Gull.

Her finner du boken

7. Kjell Aukrust - Simen, Bonden og bror min

Denne klassikertrilogien er utrolig morsom, og så norsk som du nesten kan få en bok. Hysteriske observasjoner, strålende språk og nydelig fra barndommen til Aukrust i Alvdal. En strålende folkelig hjørnestein i norsk litteraturhistorie.

Her finner du boken

8. Jenna Jameson - How to Make Love Like a Porn Star

Dette er en bok som er veldig vittig, og som er elsket av både kvinner og menn. Superstjernen Jenna Jameson deler historier fra sitt liv som vil overraske, sjokkere og underholde.

Her finner du boken

9. Lars Lenth - Den norske pasienten

Det er ikke lett å være vanlig. En krimbok om Bærum, menn og Norge. Veldig morsom, og godt skrevet.

Her finner du boken

10. Alan Partridge (Steve Coogan) - I, Partridge: We Need to Talk about Alan

Steve Coogans alter ego er Alan Partridge, og hans alter ego har skrevet en biografi om dette alter egoet som er veldig stort. Boken er skrevet av Neil og Rob Gibbons, med Steve Coogan som bidragsyter. Om du lurer på om du liker denne boken kan du se klippet under. Ler du av det, så liker du boken:

Her finner du boken

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken