Gå til sidens hovedinnhold

De raske løpeskoene med karbonplate

Nike revolusjonerte løpesporten med Vaporfly. Nå har mange av de andre skoprodusentene fulgt opp med superraske konkurransesko med karbon i sålen.

Vaporfly-serien fra Nike ble en umiddelbar sensasjon da den første modellen ble lansert i 2017. Skoene er nemlig så raske at de rett og slett slo knockout på konkurrentenes toppmodeller.

De aller fleste vinnerne i store maratonløp de siste årene har løpt med Vaporfly-modeller, blant andre Brigid Kosgei (verdensrekord for kvinner) og Eliud Kipchoge (førstemann i historien som har løpt maraton under to timer).

Det banebrytende med Vaporfly-serien er karbonplaten i sålen. De siste par årene har mange av de andre løpeskomerkene fulgt opp med raske konkurransesko med samme materiale i sålen. Prisene er jevnt over en del lavere enn det du må ut med for Nikes karbonmodeller.

Her får du oversikt over løpesko med karbonplate:

Nike ZoomX Vaporfly Next%

Den nyeste Vaporfly-modellen er enda raskere enn forgjengerne, og den har tidvis vært svært vanskelig å oppdrive. Hvis du handler i Nikes offisielle nettbutikk, får du imidlertid tak i de aller fleste størrelser akkurat nå.

Les mer Vaporfly-modellene og bestill her

Hoka One One Rocket X

Rocket X er Hokas letteste konkurransesko og er laget for kortere distanser. Den kommer med en 1 millimeter tykk karbonfiberplate (den samme som i Carbon X) for å gi mest mulig effektivitet og respons i hvert steg.

Les mer om Rocket X og bestill her

Adidas Adizero Pro

Adidas samarbeidet med noen av verdens raskeste løpere da de utviklet denne lette konkurranseskoen. Karbonplaten går i hele skoens lengde, noe som gir en fantastisk respons. Mellomsålen består av Lightstrike og Boost.

Les mer om Adizero Pro og bestill her

Asics Metaracer

Denne lette (kun 190 gram) og lynraske konkurranserskoen passer best til gateløp på 5 og 10 kilometer, men kan for erfarne løpere også brukes på halvmaraton og helmaraton.

Les mer om Metaracer og bestill her

Brooks Hyperion Elite 2

En utrolig lett, responsiv og godt dempet løpesko for lengre konkurranser og tempotrening på hardt underlag. En sko som kan hjelpe deg med å slå rekorder.

Les mer om Hyperion Elite 2 her

On Cloudboom

En lett konkurransesko fra populære On som passer for halvmaraton og helmaraton.

Les mer om Cloudboom og bestill her

New Balance FuelCell 5280 og Racer

New Balance har to konkurransesko med karbonplate innkapslet i mellomsålen. Racer er laget for lengre distanser opptil maraton, mens 5280 gir deg en piggskoeffekt og er designet for korte gateløp.

Les mer om Fuelcell-modellene og bestill her

Les også

Løpesko 2021 – få oversikt over nyhetene

Les også

Sportsklokkene som er verdt å kjøpe i 2021

Les også

Her får du tak i Nike Vaporfly Next% - verdens raskeste løpesko