*Nettavisen.*

Dette er årets julegave: Nintendo Game & Watch Super Mario

Reklame
Game & Watch Super Mario Bros.

Game & Watch Super Mario Bros.

Første gang spill ble allemannseie var på grunn av en kalkulator på toget.

18.09.20 14:39

Spilldesigneren Gunpei Yokoi hadde laget en del elektroniske leker da han på toget i Japan så en forretningsmann leke seg med kalkulatoren.

Som ansatt i det legendariske spillselskapet Nintendo tenkte han at her lå det en mulighet. Selskapet hadde laget kortspill og brettspill siden 1889, og hadde hatt en viss suksess i et samarbeid med Mitsubishi på spill for TV: Color TV-Game.

Klikk på bildet for å forstørre. Game & Watch Super Mario Bros er årets julegave 2020

Game & Watch Super Mario Bros er årets julegave 2020

Yokoi mente likevel det kunne være et stort marked for bærbare, mindre spill og i 1980 kom det første Game & Watch fra Nintendo. Samme selskap ville fem år senere lansere Super Mario Bros for en hel verden, et spill som også ble gitt ut på den legendariske bærbare spillmaskinen.

Nå, i anledning at Super Mario Bros har kommet inn i den virkelige voksne aldersgruppen fra 35 til 50, kommer Game & Watch Super Mario Bros. tilbake.

På den oppdaterte fargeskjermen kan du spille: Super Mario, Super Mario 2 og det originale Super Mario-spillet fra den gamle Game&Watch-serien. Dette er en julegave som vil glede store og små like mye. Vi mener derfor at denne retropakken er årets julegave 2020.

Konsollen vil kun komme i et begrenset opplag.

Du finner den her

PS! Sjekk denne: Super Mario-lampen med spørsmålstegn.

Klikk på bildet for å forstørre. Lego Mario

Lego Mario

Super Mario-Lego

Lego har laget mange sett som fans av Star Wars, Harry Potter eller Jurassic Park har elsket. Nå har tiden kommet til Nintendo og Super Mario, for å feire at Super Mario er 35 år gammel.

Her finner du hele utvalget

Ikke bare har Lego laget en interaktiv bane for Super Mario hvor du selv kan lage ditt eget spill i virkeligheten, men man har også laget en Nintendo-konsoll du kan bygge i Lego. Ikke bare er det en konsoll, men det skjer også noe på skjermen.

Sjekk den her!

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.