*Nettavisen.*

Dette trenger katten

Reklame

Det er mye som bør være i hus når katten skal flytte inn.

18.05.20 15:23

Ingenting er så stas som å skulle få seg nytt kjæledyr i hus. Det er dog viktig at man er klar over at det å eie et dyr er et stort ansvar, og man bør derfor være godt forberedt når dyret skal tas inn i et nytt hjem. Vi har derfor laget en utstyrsguide på hva du bør ha i hus når pusen skal flytte inn.

Kattebur

Å flytte på en katt er ikke bare bare, og det er viktig å ha utstyr som gjør transport av katten trygt og komfortabelt for dyret.

Den tryggeste for både pus og eier, er at katten blir plassert i et bur over større transportetapper.

Klikk på bildet for å forstørre. Linus Open Transportbur

Linus Open Transportbur

Her finner du katteburet.

Halsbånd

På kortere turer, kan det være greit å ha katten i et bånd slik at katten selv kan gå, noe som kjennes mindre belastende på katten enn å bli satt i et bur.

Klikk på bildet for å forstørre. Dogman sele til katt

Dogman sele til katt

Her finner du halsbåndet.

Flere halsbånd finner du her.

Kattepledd

La katten få sitt eget pledd som kan legges på kattens plass i sofaen eller brukes til å gjøre det mer behagelig for katten under transport.

Det å ha et pledd liggende på sofaen er for øvrig veldig praktisk for å minimere andelen kattehår som blir boende i sofaen.

Klikk på bildet for å forstørre. Vitakraft hunde- og kattepledd i fleece

Vitakraft hunde- og kattepledd i fleece

Her finner du kattepleddet.

Matskål

Katter trenger matskål til maten sin, enkelt og greit. Denne er enkelt og praktisk, da man får servert vann og mat i ett, er også fordelaktig at disse har gummibunn for bedre feste i gulvet. Katter flytter ellers veldig på matskålen underveis.

Little&Bigger Fat Cat Double Diner skål

Her finner du matskål.

Kattemat

Naturligvis trenger katten mat. Man ønsker katten sin det beste, og dermed er det kjekt å finne maten som passer til akkurat din katt. Og tro du meg, er ikke katten fornøyd med maten du velger, så spiser den rett og slett ikke opp den heller.

Har du fått deg katteunge? Isåfall er det kattemat for kattunger som gjelder.

Denne kattematen er for katter mellom 6 og 12 måneder.

Klikk på bildet for å forstørre. Royal Canin Kitten Sterilised Jelly

Royal Canin Kitten Sterilised Jelly

Eldre katter spiser vanlig fôr.

Klikk på bildet for å forstørre. Royal Canin Sterilised Loaf

Royal Canin Sterilised Loaf

Mer kattemat finner du hos:

Ilovedogs

Animail

VetZoo

Underlagsmatte

Katter har en tendens til å søle mens de spiser. En underlagsmatte som absorberer væske er derfor lurt å ha under mat- og drikkeskålen, så unngår man store dammer av vann på gulvet.

Drymate underlagsmatte

Her finner du underlagsmatten.

Her finner du flere underlagsmatter og matskåler.


Aktiveringsleke

Katten har behov for aktivering. Det er derfor lurt med ulike aktiveringsleker i hjemmet så katten ikke kjeder seg.

Aktiveringsleke Fun Board

Her finner du aktiveringsleken.

Her finner du flere leker for katten din:

Vetzoo

Ilovedogs

Sikringsnett

Dersom du bor høyt oppe, bør vinduer og balkong sikres slik at ikke katten faller ned og skader seg.

Klikk på bildet for å forstørre. Cat Protect kattenett

Cat Protect kattenett

Her finner du sikringsnett.

Tractive katt GPS

Som katteeier, så finnes det knapt noe så ille som å ikke vite om det har skjedd katten noe når den ikke kommer når du roper. Har han tatt seg en tur? Gjemt seg? Rotet seg bort? Satt seg fast i et tre?

Katter liker å eksplorere rundt omkring, og noen ganger tar de seg plutselig lenger tur enn vanlig. Da er det inderlig kjekt at det finnes en GPS du kan feste på katten din.

Med Tractive katt GPS kan du når som helst gå inn i appen for å sjekke eksakt hvor katten din er. Skulle han ha gått seg bort, så er det enkelt å ta seg turen og hente katten hjem. En ordentlig investering som gjør at du slipper søvnløse netter i vente på at pus skal komme hjem.

Tractive katt GPS

Her får du tak i Tractive katt GPS.

Kattedo

Katten trenger selvsagt også et sted å gjøre fra seg på. Uansett om katten din skal være innekatt eller utekatt, så bør de ha muligheten til å kunne gå på do inne.

Denne kattedoen fra PeeWee har en genial innebygd løsning som gjør at den skitne sagmuggen faller ned i en annen skuff, slik at det blir lettere å fjerne den skitne sagmuggen. Tømmes denne jevnlig, unngår man dermed lukt.

Klikk på bildet for å forstørre. PeeWee EcoHûs Kattedo

PeeWee EcoHûs Kattedo

Her finner du kattedoen.

PeeWee trepellets

Til ovennevnte kattetoalett trengs det sagmugg. Disse fyller du på før katten skal bruke toalettet og skifter ut regelmessig.

Klikk på bildet for å forstørre. Peewee wood trepellets

Peewee wood trepellets

Her får du tak i sagmuggen.

Rengjøringsspray

Kattunger er ikke alltid nødvendigvis husrene, og nye boforhold kan også påvirke eldre katter. Det kan dermed fort bli slik at de gjør fra seg også på steder det er svært uønsket.

Wash Cleaner Neutraliser er laget for å rengjøre og nøytralisere lukt der dyret har tisset.

Klikk på bildet for å forstørre. Wash Off Cleaner Neutraliser til innendørs og utendørsbruk.

Wash Off Cleaner Neutraliser til innendørs og utendørsbruk.

Her finner du for innendørsbruk.

Her finner du for utendørsbruk.

Katteiglo

Katter har innimellom behov for å være litt for seg selv. Det er dermed viktig at man setter av et sted i huset eller leiligheten kan få nettopp dette.

Når de skal være i fred, setter de gjerne pris på å ha en krok å hjemme seg i. En katteiglo slik som denne, er ideelt sted for katten å få litt fred og ro.

Klikk på bildet for å forstørre. Igloo Marcy

Igloo Marcy

Her finner du katteigloen.

Tittut Bridgetempo Sömn

Slå to fluer i en smekk med denne stolen som er både dekorativ og har sin egen lille kattehule. Stuen ser moderne og ryddig ut, mens katten har sitt egne hjemmested i stolen.

Klikk på bildet for å forstørre. Tittut Bridgetempo Sömn

Tittut Bridgetempo Sömn

Her finner du stolen.

Kattekam

En kam er nyttig for å gre pelsen forsiktig, slik blir katten kvitt overflødig pels og man får enkelt tatt vekk de løse hårene. De fleste katter synes det er veldig godt å bli gredd med slike, da det oppleves som massasje for katten.

Klikk på bildet for å forstørre. Dogman karde for katt

Dogman karde for katt

Her finner du kammen.

Kattemynte

Kattemynte er en urt som gir katter en kunstig rus og dermed liker katter denne duften veldig godt. Å ha en sprayflaske med kattemynte er derfor lurt dersom man ønsker å få katten til å bruke en soveplass mer, bruke klorebrett eller andre steder man ønsker få katten til å bli mer interessert i.

Klikk på bildet for å forstørre. Catnip Mist

Catnip Mist

Her finner du kantemynten.


Kattesjampo

Dersom det er behov for å gi katten en vask, må man bruke spesialtilpasset sjampo som er laget for katter for å ta vare på pelsen.

Dogman kattesjampo

Her finner du kattesjampo.

Klosaks

Klørne til katten vokser jevnlig, og selv om katten er flink til å kvesse de, bør man også hjelpe til med en klosaks når kloa blir for lang. Innekatter har behov for klipp ca en gang i måneden eller sjeldnere.

Utekatter klarer primært å kvesse klørne selv når de er ute og er aktive, men innimellom kan det være behov for bittelitt hjelp med klipping i tuppene av klørne.

Klikk på bildet for å forstørre. Dogman Klosaks katt

Dogman Klosaks katt

Her finner du klosaks.

Klorestolpe Baza

Apropos klør, katter har behov for å slipe klørne. Utekatter bruker ofte trær ute, men har også behov innendørs. Innekatter klorer enten på kloreputen du har, ellers klorer de ned møblene dine. Det velger du helt selv.

Klorestople Baza

Her finner du klorestolpe.

Katteluke

Katten vil ofte inn eller ut på tider som passer dårlig. Løsningen er rett og slett en katteluke, da kan katten komme og gå som den vil. Denne katteluken åpnes og lukkes kun når katten er tilstede ved hjelp av en microchip man fester i halsbåndet.

Klikk på bildet for å forstørre. Ferplast katteluke Swing Microchip

Ferplast katteluke Swing Microchip

Her finner du katteluken.

Her finner du flere katteluker.

Katteseng til vinduet

Med denne kattesengen i vinduet, kan pus ligge og slappe av og samtidig ha kontroll på hele nabolaget. Den er enkel å montere, du trenger kun å feste sugekoppene mot vinduet. Og slapp av, selv den katten din vil ikke falle ned fra denne, den tåler tross alt 10 KG.

Katteseng til vinduet

Her finner du kattesengen.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag