Gå til sidens hovedinnhold

Din guide til en morsom kveld hjemme

En kveld hjemme trenger ikke å være kjedelig. Vi har samlet et knippe aktiviteter man kan gjøre alene, med familien eller sammen med venner.

Alenekveld

Du er klar for en frikveld. Sofaen er myk og god, og fjernkontrollen ligger parat i hånda. Det er kanskje ingenting å se på TV, og Netflix har du rundet for lengst.

Frykt ikke. Her finner du forslag til aktiviteter du kan gjøre alene i din egen stue.

Digitalt italiensk matkurs

Drømmer du om å kunne lage deilig italiensk mat? Finn frem forkleet og bli veiledet av en profesjonell kokk. Kurset varer i 90-120 minutter. Buon Appetito!

Her finner du kurset.

Ro med Olaf Tufte

Definisjonen av en morsom kveld er individuelt. Dersom du er av den sporty typen kan en treningsøkt med Olaf Tufte, utnevnt som «The number one male rower» av World Rowing Magazine, være noe for deg.

Naardic tilbyr også økter med flere kjente treningsprofiler som Yngvar Andersen og Annema Refsnes.

Her finner du timene.

Rhesus Minus og Tommy Tusj

Leste du Pyton på 80- og 90-tallet? Nå kan du oppleve de syke historiene med Rhesus Minus og Tommy Tusj på nytt.

Her finner du boken.

Fotball-kveld

Nettavisen har sikret seg eksklusive rettigheter - nemlig at vi viser Lionel Messi og fransk fotball de neste tre årene.

Nettavisens abonnenter kan se kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien.

Les også

Alt du trenger til fotballkveldene i høst

Sendingene ser du med et abonnement med Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Så med denne avtalen i boks, blir det trolig enda flere timer foran TV-en framover. (Allerede søndag er det klart for PSG-Lyon). Men det er ganske mye som kan gjøre fotballkvelden hakket mer behagelig. Og gøy.

Direktesport: Få full oversikt over sportsuniverset

Rottejegeren av Max Manus

I dette upubliserte manuskriptet forteller Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne. Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig.

Her finner du boken.

Puslespill

Selv om en reise til New York virker fjernt, så kan man i alle fall drømme seg bort med et puslespill av den berømte skylinen.

Her finner du puslespillet, og her finner du enda flere varianter.

Familiekveld

Har du sofaen full av barn, barnebarn eller en kjæreste? Her finner dere forslag til aktiviter man kan finne på sammen.

Digitalt mordmysterie

Alle er mistenkte – bare én er den skyldige. Finn frem deres indre Sherlock Holmes og opptre som ekte detektiver for å etterforske saken om et mystisk mord.

Spillet ledes av en profesjonell gamemaster, og varer i 120 minutter. Mysteriet løses ved hjelp av gåter og oppgaver.

Her kan du lese mer om mordmysterie på nett.

Kortskalle

Dette er en skikkelig morsom gjettelek for hele familien. Alle deltakerne utstyres med kort festet i en strikk rundt pannen. Kortene røper hvem de er og hvor de befinner seg i verden. Deltakeren som er raskest til å gjette riktig navn og sted på kortene vinner.

Spillet passer til aldersgruppen 8 år og oppover.

Her finner du Kortskalle.

Strim - Norges mest komplette strømmetjeneste

Denne strømmetjenesten gir tilgang på alt innhold fra HBO Nordic, Paramount+ og Viaplay Film og Serier. Det står ikke på utvalget, men det blir kanskje kamp om fjernkontrollen?

Her ser dere hele utvalget.

Vennekveld

Inviter venner og bekjente til en kveld utenom det vanlige. Her finner dere forslag til kurs og aktiviter man kan finne på sammen hjemme.

Digitalt Escape Game

Her gjelder det å løse utfordringer sammen for å finne nøkkelen som låser opp den siste døren. Hvert rom inneholder fire oppgaver, samt seks forskjellige gåter eller rebuser.

Spillet ledes live av en profesjonell gamemaster, og varer i 60-90 minutter.

Her kan du lese mer om Escape Room.

Fleip eller fakta

Klarer dere skille fleip fra fakta? I dette spillet får man satt venner på prøve med over 400 spørsmål med sprø sannheter og usanne påstander. Ifølge produsenten passer spillet for folk som elsker unødvendig kunnskap, blandet med humor og skitprat.

Her finner du spillet.

Scrabble

Det klassiske selskapsspillet Scrabble går ut på å legge sammen ord med brikkene og samle poeng. Den som har flest poeng når brikkene er brukt opp vinner.

Spillet krever lite forberedelser og er enkelt å sette opp.

Her finner du Scrabble.

Den store quizboken

Denne quizboken kan man dra frem i de fleste anledninger. Med hele 5000 spørsmål vil til og med de mest erfarne få noe å bryne seg på. Temaene er blant annet sport, historie, kunst, film og vitenskap.

Grenser Sverige til Russland? Hva var navnene på Odins to ravner? Boken finner du her.