Gå til sidens hovedinnhold

Disse gressklipperne er best i test

Sjekk hvilke batteridrevne, bensindrevne, elektriske og robotiserte gressklippere som er kåret til de beste på markedet i 2020.

Det anerkjente svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har gjennomført to omfattende tester av ulike typer gressklippere.

I den ene kåringen ble 66 batteridrevne, bensindrevne og elektriske klippere grundig testet, mens 22 robotklippere inngikk i den andre testen.

Se også: Prisguidens oversikt over gressklippere som er best i test

Her kan du se hvilke gressklippere som gikk til topps i de ulike kategoriene:

Batteridrevne gressklippere

De tre gressklipperne som hadde høyest score i denne kategorien (77), gikk også helt til topps i testen totalt. Den første var EGO LM1701E-SP, som vi ikke har sett tilgjengelig i Norge enda.

Stihl RMA 339 C

Dette er en rimelig gressklipper beregnet for små og mellomstore hager. Motorens hastighet justeres automatisk etter arbeidsoppgaven, og den spesialdesignede strømningsoptimaliserte kniven bidrar til å spare ytterligere energi.

Klipperen har andre praktiske funksjoner som ergonomisk monohåndtak, patentert oppsamler med nivåindikator som er enkel å åpne, tømme og rengjøre samt sentral klippehøydejustering. Sjekk hvor du får tak i gressklipperen her.

Wolf-Garten 72V Li-Ion Power 37

Denne klipperen er i samme kategori som den andre testvinneren når det kommer til pris og bruksområde. Kapasiteten er 300 kvadratmeter per lading, og oppsamleren er på 40 liter.

Wolf-Garten har utviklet et system som gjør det enkelt å skifte mellom klippefunksjonene, og den lave vekten og det integrerte bærehåndtaket gjør det lett å flytte og transportere maskinen. Sjekk hvor du får tak i gressklipperen billigst her.

Elektriske gressklippere

I denne kategorien var det gressklipperne fra Bosch som kom lengst mot toppen.

Bosch AdvancedRotak 750

En stillegående og rimelig klipp er som fikk 74 poeng i testen. Den kutter opp gresset perfekt eller samler opp løv slik at det blir enkelt å fjerne det. Sjekk hvor du får tak i gressklipperen billigst her.

Bosch AdvancedRotak 650

Denne modellen fikk 73 poeng i testen og er litt billigere enn AdvancedRotak 750. Sjekk hvor du får tak i gressklipperen billigst her.

Bensindrevne gressklippere

I denne kategorien kom to klippere på delt tredjeplass i hovedtesten med 75 poeng hver.

Husqvarna LC247SP har vi ikke sett tilgjengelig i Norge, som er den bensinklipperen i testen grunnet pris. Storebroren finner du her.

Al-Ko highline 51.5 sp-a

I Norge er det kun Staypro som fører gressklippere fra Al-Ko. Modellen i testen er for tiden ikke tilgjengelig, men du kan sjekke ut de andre modellene fra produsenten her.

John Deere JX95

En kraftig gressklipper i høy prisklasse. Ikke til salgs på det norske markedet, men kan bestilles fra John Deeres nettbutikk.

Se stort utvalg av robotklippere hos Roboteksperten

Robotgressklippere

Stihl iMOW RMI 632

Soleklar testvinner med hele 86 poeng. Et smart klippeskjema og et intelligent ladesystem gjør at RMI 632 klarer plenarealer opptil 3000 kvadratmeter på kort tid. Dersom regnføleren er aktivert og det skulle komme en skur, blir arbeidet avbrutt og den tapte tiden tas igjen senere. Her får du tak i testvinneren.

AL-KO Robolinho 500 E

Robotgressklipperne på andre- og tredjeplass (Honda Miimo31 og PowerG Easymow6) er for tiden ikke til salgs i Norge, så vi tar modellene som kom på fjerdeplass i stedet.

Robolinho 500 E kan klippe gressarealer på opptil 500 kvadratmeter og helninger på opptil 45 prosent. Robotklipperen kan passere gjennom smale passasjer som ikke er bredere enn 60 centimeter.

De ekstra sterke knivene i herdet stål er vendbare og har dermed en levetid på opptil fire ganger lenger enn normalt. Klippehøyden kan enkelt justeres uten verktøy. Sjekk hvor du får tak i gressklipperen billigst her.

Se også: Prisguidens oversikt over gressklippere som er best i test

Se stort utvalg av gressklippere hos Gardenstore

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler