Er du smartere enn en 5.klassing?

Reklame

Foto: Getty Images

Hvis du fulgte litt med på skolen, svarer du riktig på alle. Men er du rask nok? Vinn 1000 kroner.

I kunnskapskonkurransen Kardinal er svaret på alle spørsmål tall. En del av spørsmålene er kanskje ikke så enkle, men nå lanserer appen en kategori hvor alle kan klare å svare på alle spørsmålene. Kategorien heter "Grunnskolen", og du finner den i menyen på Kardinal-appen.

Last ned appen HER hvis du har en iOS-telefon, og HER hvis telefonen din bruker Android.

Vinn tusen kroner

Reglene i Kardinal er enkle: Det koster ti kroner å være med, og du betaler med Vipps. Du konkurrerer mot fire andre, og den som har flest riktige svar på kortest mulig tid, går til runde to. Da får du fem nye spørsmål, og konkurrere mot fire andre runde én-vinnere. Du betaler ikke noe mer for runde to. Den som har flest riktige på kortest tid her, går til finalen. Der er dere ti stykker, og den som har flest riktige på kortest mulig tid på de fem finale-spørsmålene er Kardinal-vinner, og får tusen kroner.

Grunnskole-kategorien er lagt opp slik at vanskelighetsgraden øker. I runde én har Kardinal hentet spørsmålene fra pensumet fra 1. til 3. klasse. I runde to fra 4. til 7. og finalen bør du ha fullført 10.-klasse.

Her finner du quiz-appen Kardinal.

Et lite tips

Selv om du har 20 sekunder på deg til å besvare hvert spørsmål, så lønner det seg å være raskere, fordi hvis flere deltakere svarer riktig, så er det den raskeste som vinner.

Du får beskjed fra Kardinal om du leder eller om noen allerede har vært bedre enn deg, og så fort fire andre har fått de samme spørsmålene som deg, så kåres det en vinner.

Sport, geografi og grunnskolen - det er stor variasjon i temaene i Kardinal-appen. Foto: Skjermdump Kardinal

Først i verden med ny Vipps-løsning

Kardinal er den første appen i verden som bruker «Logg inn med Vipps», som gjør det ekstremt enkelt for brukere å registrere seg trygt, raskt og gratis.

– Å lage en profil i Kardinal er gjort med et klikk. Det finnes knapt en enklere måte å registrere seg på for nye brukere, samtidig som det er sikkert og stabilt for oss, sier Røhnebæk.

Test dine quiz-kunnskaper her.

Einar Røhnebæk, daglig leder og mannen bak Kardinal.

For ordens skyld: Kardinal bryter ikke lotteriloven, og vi betaler både moms og skatt i Norge. Vi bruker Vipps som innlogg og du kan betale enten med Vipps eller kort. Vi deler ikke personopplysningene dine med noen. Det er gratis å laste ned og logge seg inn på Kardinal, og du kan lese litt mer om den her.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.