Gå til sidens hovedinnhold

Guide: Dette utstyret trenger du for å trene hjemme

Klar for å virkelig sette i gang med treningen?

Jada, vi liker treningssentre, og elsker at vi kan gå dit igjen.

Men noen ganger er det veldig praktisk å ha treningsutstyr hjemme også. Dørstokkmila blir plutselig ikke et problem, og det er enkelt å legge inn en liten økt mye oftere når du ikke må trosse vær og vind for å få trent.

Fra vekter til treningsmatte og tredemølle - her er treningsutstyret du bør ha i hus.

Praktisk tredemølle

Tredemølla WalkingPad R1 Pro tar lite plass, og gjør jobben utmerket. Den sies å gjøre deg opptil 87% mer energisk på kun en uke, og den gjør det i alle fall mye enklere å trene kondisjon hjemmefra.

Her finner du tredemølla.

Er ikke plassen noe problem, bør du også ta en titt på denne råtassen av en tredemølle. Under mølla er det lurt å plassere en matte, for å beskytte gulvet. Det finner du her.

Kettlebells

Kettlebells er både forholdsvis små og ikke minst smarte, og lar deg trene for eksempel utfall og "enhåndssving" med praktiske og funksjonelle vekter.

Disse på 10 kg er en fin start, men du får dem også i for eksempel 40 kg.

Her finner du et stor utvalg kettlebells i forskjellige vektklasser.

Vektskiver og stang

Skal du trene styrke, er vektskiver et åpenbart valg til hjemmetreningen. Skaffer du deg for eksempel et sett, har du et godt utgangspunkt.

Her finner du et komplett sett med stang og skiver.

Abilica vektstangsett inkluderer stang og vektskiver som går fra 5 - 20 kg. Du kan også plukke skiver i passende kg selv hvis du heller ønsker det, så får du akkurat det du trenger. Husk i så fall å kjøpe en vektstang ved siden av.

Dette settet er også helt supert.

Treningsmatte

En treningsmatte hører med til hjemmegymmen, og brukes til alt fra yoga til underlag når du gjør styrkeøvelser. For ikke å glemme den viktige uttøyingen.

Denne er litt tykkere enn vanlig, noe som gjør at du ligger mykere.

Et annet godt valg er denne.

Og nei, du trenger ikke å være på dette nivået, eller drive med yoga i det hele tatt for den saks skyld, for å ha glede av en god gymmatte.👆

Booty Builder Powerband

Vil du ha sterkere eller mer spretten rumpe, men er litt usikker på hvordan du skal begynne? Da er kanskje en treningsstrikk slik som Powerband fra Booty Builder noe for deg. Denne strikken brukes ikke bare til å trene rumpa, men faktisk hele kroppen.

Her finner du den geniale strikken.

Tips: Ta med strikken ut for å få variasjon i omgivelsene. Ekstra motiverende!

Fitnessball

Det som er så smart med en fitnessball, gymball eller yogaball (kjært barn har mange navn), er at den i tillegg til trening kan brukes til å avlaste ryggen på hjemmekontoret. Og det kan mange av oss trenge for tiden.

Her finner du en knallgod gymball fra Reebok.

Hjul til core-treningen

Et lite hjul som kan gjøre en stor forskjell. Double Ab Wheel fra Levity brukes til å rulle på gulvet. Ikke rulle rundt altså, men til å skyve deg selv frem og tilbake mens du trener mage og core.

Her finner du hjulet.

Under ser du hvordan et "ab wheel" kan brukes.👇

Et par gode joggesko

Uansett om du trener inne eller ute, trenger du et par gode sko. Arahi 5 fra Hoka er en lettvektig og responsiv løpesko som fokuserer på stabilitet og myk demping for å gi den beste mengdeløp- og restitusjonsskoen på markedet.

Her finner du joggeskoene.

Nytt treningstøy

Har alt treningstøyet blitt slitt og uvasket, kan også nytt treningstøy være et godt valg. Mye mer motiverende enn å ta på seg det gamle! T-skjorta på bildet er fra Underarmour, og er både lett og behagelig å trene i.

Den finner du her.

Ta også en titt på denne komfortable treningsbuksa.

Full pakke med treningsutstyr

Lyst til å gå til innkjøp av det meste du trenger til en komplett hjemmegym? Da bør du ta en titt på denne pakka, som inneholder alt fra treningsbenk til rack og vektskiver.

Her finner du treningspakka.