Gå til sidens hovedinnhold

Guide: Fjellsko og fjellstøvler

Gode fjellstøvler er en viktig del av turutstyret på fjellet og i marka.

Å velge riktige støvler til terrenget man skal gå i, er svært viktig for at turopplevelsen skal bli så god som mulig. Hvis terrenget er lett eller middels variert, bør man velge lettere og mykere modeller.

Dersom man skal gå i variert og utfordrende terreng, er det viktig med god støtte til ankelen. Da trenger man tyngre og mer vridningsstive sko med høyere skaft.

Under finner du noen av de mest populære turskoene i det norske markedet.

Adidas GSG 9.7 - slitesterke og ultimalt pusteevne

Denne modellen er inspirert av Tyskland GSG9 Special Forces, og foretrekkes i dag av SWAT team. Skoene takler de tøffeste utfordringene - hele året.

Materialet er av lær, og den høye kragen øker pusteevnen. Yttersålen er taktisk og gir optimalt grep, mens AdiPrene hæl gir demping.

Her får du tak i den

Adidas Terrex - enkle og trendy

En lett og rask tursko med vanntett Gore-Tex fôr og beskyttende såle. Yttersålen er av Continental-gummi, mens Boost-mellomsålen har en beskyttelsesplate. Kommer i kult design som minner om sneakers.

Denne kan du enkelt gå med i raske fotturer mens du holder deg garantert tørr.

Her får du tak i den

Hoka Sky Kaha GTX - komfort og sikkerhet

En solid fjellsko for norske forhold. Sky Hoka vil gi deg overraskende høy fart i både oppstigning og nedstigning. Når du går over lange avstander, vil denne trekkingskoen ta deg til ditt reisemål med komfort og sikkerhet. Skoene er perfekte til turer i fjellet og til turer i vått terreng.

Du finner Hoka-skoene her

Adidas GSG 9.2 – lett og luftig bestselger

Adidas forbindes normalt med sneakers og løpesko, men med GSG 9.2 har den tyske skoprodusenten også gjort seg bemerket i tursegmentet.

Modellen er bygget opp som en joggesko. Med Traxion såle og adiPrene dempesystem er dette en støvel som er ekstremt behagelig å ha på føttene.

Les mer om Adidas GSG 9.2 her

Utsolgt for størrelsen din? Du finner den også hos Adidas

Aku Tengu - ultralett og Gore-Tex sokk

Trekkstøvel som passer til variert terreng. Disse er ultralette og laget med slitesterkt materiale kombinert med Gore-Tex elastisk sokk for å gi maksimal komfort.

Sjekk den ut her

Du finner den høye modellen her

Salomon XA Pro - til all slags terreng

Den ultimate turskoen som gjør føttene dine til terrengmaskiner. Med disse kan du enkelt glemme det våte underlaget og fortsette videre. Skoen har Gore-Tex, en forsterket tåkappe og en smart plassert beskyttelse.

Les mer om den her

Salomon Speedcross 4 GTX – perfekt markasko

Denne toppmodellen er uhyre populær. Speedcross 4 GTX er egentlig en løpesko beregnet på trail og terreng, men skoen er også genial som tursko i marka og i fjellterreng som ikke er for krevende.

Skoen sitter godt på glatt underlag, har meget enkel snøring, og kan fås med og uten Gore-Tex.

Se de ulike Speedcross-modellene her

Crispi Valdres - populær lettvekter

Crispi Valdres er en stabil og solid støvel med god passform som passer til variert terreng. Den er laget i glatt lær som vil forme seg etter foten jo mer du bruker den, samtidig som den har ekstra forsterkninger i gummi på utsatte steder.

Membranen i Gore-Tex gjør at skoen har gode pusteegenskaper til tross for at den tåler vær og våte forhold.

Les mer om Crispi Valdres her

Alfa M/77 – en slitesterk bestselger

Denne støvelen er velegnet for turer og jakt i variert terreng. M77 ble utviklet i samarbeid med Det norske forsvaret allerede i 1976.

Dette er en støvel som blir bedre og bedre jo mer du bruker den. Merk at skoene er noe store i størrelsen. Om du skal bruke skoene uten ekstra såle, kan det være fornuftig å gå ned en størrelse.

Les mer om Alfa M/77 her

Crispi S.W.A.T Evo – solid og lett sko med Gore Tex og godt grep

Crispi S.W.A.T Evo er beregnet for tøffe forhold: I tillegg til at denne skoen er godt egnet som uniformsko for politiet, forsvaret, vekterselskaper og lignende, passer skoen også ypperlig som tursko, med god støtte, grep og pusteevne.

Les mer om Crispi S.W.A.T her

Neos Navigator 5 - varmeisolerende overtrekksstøvel

Denne støvelen er utstyrt med et 10 mm varmeisolerende fôr, og er brukt av det norske landslaget i langrenn, hopp og kombinert.

Neos Navigator 5 er utviklet for å kunne takle de mest ekstreme forhold.

Les mer om Neos Navigator 5

Alfa Kvist - slitesterk med lav vekt

Klassiske fjellstøvler tilpasset nordiske forhold. Yttersålen er spesialutviklet og sikrer godt grep og vridningsstabilitet både på fjellet og i marka.

Gore-Tex membranen holder foten tørr og sålen har antibakteriell overflate for å motvirke lukt.

Her får du tak i den

Se flere fjellstøvler hos Milrab

Salomon Forces Quest - med løpeteknologi

Lette, men støttende støvler med løpeteknologi som gir stabilitet og komfort. Contagrip-såler gir godt grep på våte, løse, harde eller tørre underlag.

I tillegg har den beskyttende hæl-og tåkappe og mesh for god lufting.

Her får du tak i den

Stort utvalg av sokker til fjellturen

Til turene er det viktig med vanntette, slitesterke og behagelig sokker og strømper. Se det store utvalget av kvalitetssokker hos Milrab!

Les mer

Perfekte sneakers til høsten

Les mer

Dette er Norges beste hotell 2020

Les mer

Sjekk disse eksklusive hyttene på Mjøsli

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar