*Nettavisen.*

Guide for valper: Utstyr, fôr, leker, klær, pleie og tips

Reklame
Our Cute Pup Little children snuggle with a pet dog, mutt, candid and cute family

Nordmenn har fått mer tid hjemme grunnet koronasituasjonen. Det har ført til rekordstor interesse for hunder og andre kjæledyr. Foto: Getty Images

Her er alt du trenger å vite for at valpen skal få en best mulig start på livet.

08.09.20 15:10

Etterspørselen etter valper har eksplodert de siste månedene, og tusenvis av norske familier har fått - eller kommer til å få hund - i løpet av 2020.

Som nybakte valpeforeldre er det mye man må sette seg inn i, og vi har samlet tips og råd om utstyr, fôr og stell fra den kjente nettbutikken Dyrekassen.

Men først en oversikt over nettbutikker som selger utsyr, leker, klær og fôr for hunder, katter og andre kjæledyr:

Dyrekassen - Norges største dyrebutikk på nett, over 4000 produkter til hund og katt
Flink Bisk - få kvalitetsvarer til hunden hver måned 

I love Dogs - stort utvalg og lave priser

VetZoo - svensk butikk for dyreeiere som også er populær i Norge
Dogman - internasjonal gigant med stort utvalg
Hundeutstyr - ekspert på produkter til hunden

Petster - for hund, katt og hest

Zooplus - finnes i 28 land

Sunt og næringsrikt fôr er viktig

En valp har behov for mye nærhet, omsorg og kjærlighet i sine første måneder. Ta de rette valgene, og du sikrer en god start for både valp og eier. Valpefôret skal være smakfullt, sunt og med de beste råvarene. Næringsinnholdet i fôret er tilpasset valpens behov når den vokser.

Hoveddelen av et hundefôr skal alltid være rikelig med kjøtt, og det gjøres små men viktige endringer i innholdet gjennom hundens liv. Med kvalitetsfôr fra merker som Dibaq, Alleva og Optimeal får du en sunn og lykkelig valp.

Et hundeliv er ikke komplett uten leker, et sted å sove og et deilig bad av og til. For alt hunder trenger finnes det produkter tilpasset valper. Ekstra skånsomt. Spesielt komfortabelt. Alltid trygt.

Og for deg som eier finnes det ting som gjør livet med hund mye enklere og ofte helt perfekt. Bruk mulighetene som er der til å få det beste utgangspunktet for deg og valpen din.

Klikk på bildet for å forstørre. Three Jack Russell puppies play on the grass. Three Jack Russell puppies play on the grass at lawn.

Valper elsker å leke med andre valper. Her er tra Jack Russell-søtnoser i full sving. Foto: Getty Imgages

Alt du trenger til valpen:

Deilig valpefôr fra Dibaq

Med supre råvarer og høyt kjøttinnhold er Dibaq Sense med korn og Dibaq Sense et utmerket valg for en valp. Riktig fôr er starten på et hundeliv med god helse.

Helhetlig kosthold med Alleva

Alleva har en særegen måte å tenke helhet på, og bygger et kosthold for valpen din som dekker alle behov. Kvaliteten på råvarene er svært god. Velg mellom Natural, Equilibrium og Hollistic.

Den vitenskapelige måten å tenke fôr

Optimeal er utrolig gode til å utvikle fôr som gir sunt fordøyelsessystem og bygger opp immunforsvaret. En veldig korrekt måte å tenke kosthold, og med deilige råvarer som gir mye smak.

Alltid friskt vann

Klikk på bildet for å forstørre. Alltid friskt vann

En drikkefontene gjør at vannet alltid er friskt og føles rent for valpen. Det er viktig at den drikker nok for å være pigg og rask.

Fôrautomat gir kontroll

Hunder skal ikke overspise. På fôrsekken står det anbefalte mengder, og en fôrautomat gir deg full kontroll på dagens måltid.

Tørr og varm med dekken

Klikk på bildet for å forstørre. Tørr og varm med dekken

Hunder kan fryse. Noen raser mer enn andre. Et regndekken med reflekser holder valpen tørr og trygg. For tørre men kalde dager varmer Kurgos kvalitetsdekken, og det ser veldig bra ut.

Tilvenning til bånd

Et komfortabelt halsbånd og bånd kan du begynne med tidlig. Litt tilvenning innendørs er glimrende før den store førsteturen utendørs blir virkelighet. Husk hundeposer, for eksempel disse biologisk nedbrytbare fra Earth Rated.

Rullekobbel for større eventyr

Klikk på bildet for å forstørre. Rullekobbel for større eventyr

Når valpen blir livligere og vil utforske mer, kan et rullekobbel være perfekt. Litt mer frihet til valpen - like god kontroll for deg. Flexi lager praktiske og solide rullekobbel i mange farger. Hundesele kan være veldig komfortabelt for hunden hvis den drar mye.

Pass på pelsen

En god valpeshampo pleier skadet pels og er mild og skånsom. Børsting skal gjøres ofte, kanskje hver dag avhengig din valps pelstype. Bruk riktig børste.

Hjelp med tannpleie

Valper og voksne hunder trenger litt hjelp med tannpuss. Da unngår de smerter og sykdom, og har sunne tenner hele livet. Prøv et sett for tannpuss, og start gode vaner tidlig.

Seng som passer personligheten

Klikk på bildet for å forstørre. Seng som passer personligheten

Sjekk hvordan valpen din sover, og gi den gjerne to soveplasser. Én i stuen og en litt alene. Hunder som krøller seg sammen vil like en lukket seng, som denne myke og deilige fra Trixie. Prøv en sovematte hvis den elsker å strekke seg ut når den sover.

Hjernetrim er viktig

Klassiske leker er alltid bra, men god hjernetrim er utviklende og stimulerende. Forskjellige vanskelighetsgrader utfordrer valpen med nye nivåer når den finner godbitene litt for lett. Trixie hjernetrimleker er morsomme for hund og eier.

De klassiske bitelekene blir aldri kjedelige, og de gir sunnere tenner.

Ut på tur

En ryggsekk med rom for valpen er perfekt når du vil gå en litt lengre tur. Nyt den vakre naturen sammen med den lille bestevennen din, som slapper av og nyter utsikten. Kurgo K9 ryggsekk er kundenes favoritt.

Alltid bruk bur i bil

Klikk på bildet for å forstørre. Alltid bruk bur i bil

Hunder skal sikres i bil. Start tilvenningen tidlig, da blir bilturen en fin opplevelse for alle. Nå får du veldig fine bilbur som også kan festes i setet. Større hunder bruker bur i bagasjerommet, som dette fra Herkules 4Pets. Dette buret kombinerer skandinavisk design med kollisjonstestet trafikksikkerhet.

Nettbutikker som selger utstyr, klær, leker og fôr til kjæledyr:

Dyrekassen - Norges største dyrebutikk på nett, over 4000 produkter til hund og katt
Flink Bisk - få kvalitetsvarer til hunden hver måned 

I love Dogs - stort utvalg og lave priser

VetZoo - svensk butikk for dyreeiere som også er populær i Norge
Dogman - internasjonal gigant med stort utvalg
Hundeutstyr - ekspert på produkter til hunden

Petster - for hund, katt og hest

Zooplus - finnes i 28 land

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.