*Nettavisen.*

Heimplanet: De ikoniske teltene som det tar ett minutt å sette opp

Reklame
Det kule designet gjør det lett å kjenne igjen telt fra Heimplanet.

Det kule designet gjør det lett å kjenne igjen teltene fra Heimplanet. Foto: Hallvard Kolltveit.

Glem teltstenger og lang monteringstid. Her er teltene du bare ruller ut.

27.05.20 12:44

Heimplanets unike og innovative telt har tatt det norske friluftsmarkedet med storm de siste årene. De tradisjonelle teltstengene er erstattet med en oppblåsbar luftramme. Alt du trenger å gjøre, er å rulle teltet ut, pumpe opp rammen - og på under ett minutt har du et fullt oppslått telt, inkludert yttertelt og innertelt.

Selve monteringen, som i seg selv tar kort tid, gjør du hjemme før du drar på tur.

Her finner du Norges største utvalg av telt og utstyr fra Heimplanet

Telt tilpasset norske forhold

Alt er ferdig koblet sammen, og du kan ta teltet i bruk umiddelbart. Genialt hvis værforholdene gjør at du må få opp teltet lynraskt, eller hvis du rett og slett er lei av å bruke masse tid med knoting når du skal sette opp og ta ned telt.

Konstruksjonen er laget på en måte som gjør at teltene tåler utfordrende værforhold ekstremt godt. Teltene er derfor perfekte for norske forhold der det ofte er behov for å komme raskt i le for vær og vind.

Klikk på bildet for å forstørre. Teltene fra Heimplanet kommer i mange ulike størrelser.

Teltene fra Heimplanet kommer i mange ulike størrelser. Foto: Kasper Høglund.

Se alle telt fra Heimplanet her

Heimplanets ekspedisjonstelt, Mavericks, er for eksempel konstruert for å tåle vind-hastigheter opp mot 180 km i timen, og ble spesielt utviklet for Red Bulls Storm Chase-arrangement for windsurfing. De andre teltene tåler ikke fult så mye vind, men med samme domestruktur og geodestiske design, er også The Cave testet i vindstyrker opptil 120 km i timen.

Her får du tak i teltene fra Heimplanet i Norge

I Norge er det Derute.no som har det største utvalget av Heimplanet-produkter. Sjekk alle telt her. Her finner du pumper, grou nd sheet og annet nyttig tilbehør til teltene.

Derute fører også Mons Royale, Samaya, Sea to Summit og en rekke andre kjente merker innen friluftssegmentet.

Klikk på bildet for å forstørre. Det er viktig med telt som tåler sterk vind når du overnatter i den norske fjellheimen.

Det er viktig med telt som tåler sterk vind når du overnatter i den norske fjellheimen. Teltet på bildet er nyheten Backdoor, et familietelt med plass til fire personer. Foto: Sondre Forsell.

Det perfekte familieteltet

Modellen Backdoor (bilder over) er den siste lanseringen fra Heimplanet. Den kommer i to versjoner: 3-sesongs- og et 4-sesongstelt. Teltene har god plass til fire personer med bagasje, og passer derfor ypperlig som familietelt.

Teltet er designet for å ha mange bruksområder, og for å kunne benyttes året rundt. Ytterteltet går helt ned til bakken, og det avanserte ventilasjonssystemet gjør at det kan benyttes både vinter og sommer. Backdoor kommer med innertelt til enten tre sesonger eller fire sesonger (vintertelt).

Hovedinngangen tar deg inn i en meget romslig vestibyle som igjen gir tilgang til innerteltet. Som navnet antyder har også Backdoor en bakre inngang, samt en mindre vestibyle som kan brukes til lagring av eksempelvis sko og annet utstyr som tar liten plass. Bakdøren gir også mulighet for gjennomtrekk, noe som er veldig behagelig i sommermånedene.

Sjekk ut Backdoor og de andre teltmodellene fra Heimplanet her

Her ser du hvor kort tid det tar å sette oppe et Heimplanet-telt:


Se alle telt fra Heimplanet her

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.