Gå til sidens hovedinnhold

Her får du tak i bålpanner, og slik gjør du bålpannen om til en grillovn

Med en bålpanne får du både hygge og grillmuligheter i hagen og på hytta. Med riktig ekstrautstyr kan du også grille pizza og andre spennende retter.

Bålpanner og bålfat har vært svært ettertraktet de siste år et, og mange butikker er for tiden utsolgt for slike produkter. Når du skal investere i en bålpanne, er budsjett, behov, plassering og anvendelighet noe du bør tenke på.

- En bålpanne er en kombinasjon av varmekilde, samlingsplass og den perfekte måten å lage mat på. Har man en skikkelig bålplass, gir det uendelig mange muligheter. Det beste med å lage mat og hygge rundt en bålpanne er felleskapet som oppstår rundt, foteller Preben Lugg, bålpanneentusiast og markedssjef i Hyttefeber.

- Selv om bålplasser og forskjellige bålpanner lenge har vært populært i Norge, var det først da bålpannen fra Espegard kom at det ble en liten revolusjon for bålplassen, forteller Lugg.

Les mer om bålpannen og bestill før den blir utsolgt igjen

God kvalitet gir lang levetid

Ifølge Lugg har disse bålpannene det beste tilbehøret og kvaliteten i stålet, noe som gjør at de både holder lenge og har alle mulighetene som man får med en skikkelig bålpanne.

- Det finnes flere forskjellige varianter på markedet, og vi liker Bålpannen med tre ben og stativ best. Den kan plasseres overalt, enten det er på en platting eller i en helling, og har de muligheten for regulering av høyde, avslutter han.

Hyttefeber har akkurat fått inn et nytt parti med bålpanner fra norske Espehard, etter at det forrige ble revet vekk i løpet av en helg.

Se stort utvalg av tilbehør til bål og bålpanner

Bålpannen fra Espegard er produsert i emaljert stål. Den er klassisk og funksjonell, og har et elegant spir med en vakker dekorert bord rundt toppen.

Høyden på pannen kan justeres etter behov og beina kan reguleres lett etter underlaget slik at bålpannen alltid står støtt. Bålpannen leveres komplett med ­grillrist i rustfritt stål, opp­heng for kaffekjele samt oppsamlings­­­kar for fett, aske og glør.

Les mer om bålpannen og bestill før den blir utsolgt igjen

Gjør bålpannen om til en pizzaovn

Det finnes mye spennende tilbehør til bålpanner. Denne ovnen kan plasseres enkelt på en rist på bålpannen, og vips så kan du steke deilige pizzaer utendørs. Ovnen kan også brukes til steking, grilling og røyking av andre matretter.

Ovnen har et praktisk håndtak som gjør den flyttbar, og den er utstyrt med et steketermometer og pizzastein i keramikk. Les mer om pizzaovnen og bestill her.

Ekstrautstyr til bålpannen

Stekehelle

Stekehellen er produsert i syrefast stål og kan brukes i bålpanna eller direkte på bålet. Du kan bruke stekehellen til en rekke å tilbrede en rekke retter, alt fra grillribbe, pølser, flintstek, pannekaker og sveler til fiskeburger, laks og andre fiskeretter. Les mer om stekehellen og bestill her.

Gnistkule

Den smarte gnistfangeren til bålpanna beskytter omgivelsene maksimalt mot hissige gnister. Halvkulen settes direkte på bålpanna og festes med tre vingemuttere som følger med. Gnistfangeren kan åpnes halvveis slik at man kan legge på ved, eller snu maten under grilling. Les mer om gnistfangeren og bestill her.

Popkornkjele

Barna kommer til å elske denne kjelen. Den kan brukes over flere varmekilder - gassbluss, primus, multifuelbrenner bål (bålglør), grillkullglør m.m. Les mer og bestill popkornkjelen her.

Bålkjele

Solid og klassisk bålkjele for gass og for kvist over bål. Dette er bestselgeren! Les mer og bestill her.

Wokpanne til bål og utekjøkken

En stor wokpanne i svartemaljert stål. Den har langt skaft for god og sikker håndtering. Perfekt for matlaging på bål og gass. Les mer og bestill her.

Bålkopper

Disse bålkoppene i emalje med nordiske motiver tåler direkte varme. Se utvalget og bestill her.

Støpejern

Med grillpanner i støpejern kan du steke både kjøtt, fisk og grønnsaker, og få de delikate grillstripene på maten. Beskyttelsesfat i tre følger med for flere av modellene, så pannen kan derfor også brukes til servering direkte. Se utvalget og bestill her.

Bålpannebenk

Stabil og robust benk i gråbeiset treverk som tåler vær og vind. Perfekt rundt bålpanna og andre ildsteder, eller i hagen og på hytta. Les mer og bestill her.

Se også stort utvalg av hyttemøbler.

Stol i hvit furu

Denne stolen er en klassiker som du garantert kommer til å elske å sitte i - uansett om det er rundt bålpannen eller i solveggen på hytta. Les mer og bestill her.

Se også stort utvalg av hyttemøbler.

Tallerkener i resirkulert teak

Dette er en virkelig bestselger hos Hyttefeber. Perfekt å ta med seg når man skal på tur eller til bålet. Les mer og bestill her.

Reinskinn

Disse behagelige skinnene holder deg varm uansett om du bruker dem ved bålet, i godstolen på terrassen eller som sitteunderlag på tur. Les mer og bestill her.

Bålforkle

Nyttig å ha ved kokkelering på grill og bål. Husker du å ta på deg forkleet før du starter matlagingen, slipper du å skifte før gjestene dukker opp. Se forkle i skinn her, og i kanvas og skinn her.

Grill/bålpanne for vindutsatte steder

Hvis hagen eller hytta di er vindutsatt, kan denne geniale grillmodellen fra Höfats være en god løsning. Du kan enkelt snu grillen etter vindforholdene, og på den måten sikrer du stabil varme og minimal risiko for løpske gnister. Les mer om grillen og bestill her.

Andre typer bålpanner og bålfat

Se også utvalget av bålpanner hos Glass & Interiør, bordpeisene hos Lunehjem, bålfatbordene og bålfatene hos VidalX.

Se stort utvalg av tilbehør til bål og bålpanner

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer