Her får du tak i Nike Vaporfly – verdens raskeste sko

Reklame
Nike ZoomX Vaporfly NEXT% ble lansert sommeren 2019 og er oppfølgeren til Nike Vaporfly 4 % Flyknit.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% ble lansert sommeren 2019 og er oppfølgeren til Nike Vaporfly 4 % Flyknit.

Har du som mål å sette pers på 5 kilometer eller maraton i år? Da bør du investere i Nike Vaporfly 4 % Flyknit eller den nye modellen Nike ZoomX Vaporfly NEXT%.

15.08.19 21:30

Nike Vaporfly 4 % Flyknit ble en umiddelbar sensasjon da skoen ble lansert i 2017. Ifølge Nikes interne tester er Vaporfly 4 prosent raskere enn produsentens daværende beste maratonsko – Zoom Streak 6.

Vaporfly 4 % har også gått til topps i en rekke uavhengige hurtighetstester av konkurranseskoene til de ulike leverandørene av løpesko, og det har faktisk vært diskutert om Vaporfly 4 % og oppfølgeren Nike ZoomX Vaporfly NEXT% skal bli forbudt grunnet konkurransefortrinnet den gir.

4 % høres kanskje ikke så veldig mye ut, men en hastighetsøkning på noen få prosent utgjør flere minutter på en maratondistanse.

Kan også brukes på kortere distanser
Mange av verdens toppløpere bruker Vaporfly i konkurranse, og i Boston Marathon hadde fem av de seks beste løperne 4 %-modellen på beina et år.

Artikkelforfatteren har selv brukt Vaporfly 4 % i to konkurranser i 2019. Til tross for at undertegnede har passert 45 år, ble det personlig rekord både på halvmaraton og 5 kilometer.

Vaporfly er i utgangspunktet en konkurransesko designet for maraton. Det unike responsive skummaterialet i hele skoens lengde gir en fantastisk energi tilbake, noe som er spesielt gunstig når beina begynner å bli slitne på slutten av en konkurranse. Vaporfly hjelper deg å holde et energisk og godt steg selv når det virkelig røyner på.

Selv om Vaporfly primært er en sko for lange distanser, er den så lett og spenstig at den også fint kan brukes som konkurransesko helt ned til 5 kilometer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med Nike Vaporfly 4 % Flyknit snørt på beina senket artikkelforfatteren halvmaratonrekorden sin med snaut tre minutter våren 2019, til 1.29.45.

Har vært "umulig" å få tak i
Etterspørselen etter Vaporfly 4 % er så stor at det tidvis er svært vanskelig å få tak i skoen eller relevante størrelser, men på Nikes offisielle nettbutikk kan du få tak i både Vaporfly 4 % Flyknit og oppfølgeren Nike ZoomXVaporfly NEXT%, som ble lansert i juli 2019.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% har noen forbedringer og nyvinninger som du kan lese om her.

Begge Vaporfly-modellene koster en god del, så dette er sko for folk som tar løpingen seriøst og som ønsker å sette personlige rekorder. Dersom du synes 2700-2950 kroner er for mye å betale for en løpesko, kan Nike Zoom Fly 3 anbefales. Selv om skoen er en god del billigere enn Vaporfly-modellene, har den mange av de samme egenskapene. Undertegnede har brukt Zoom Fly både i konkurranse og på raske kvalitetsøkter.

PS: Vaporfly-sålen har dårlig holdbarhet, så det anbefales at man kun bruker skoen i konkurranser eller viktige testøkter (med mindre man har svært god råd). Zoom Fly er langt mer slitesterk.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.