Gå til sidens hovedinnhold

Her får du tak i Nike Vaporfly Next% - verdens raskeste løpesko

Den revolusjonerende løpeskoen har vært nesten umulig å få tak i, men nå har du endelig sjansen til å sikre deg et par i din størrelse.

Vaporfly-serien fra Nike ble en umiddelbar sensasjon da den første modellen ble lansert i 2017. Skoene er nemlig så raske at de rett og slett har slått knockout på konkurrentenes toppmodeller.

De aller fleste vinnerne i store maratonløp de siste årene har løpt med Vaporfly, blant andre Brigid Kosgei (verdensrekord for kvinner) og Eliud Kipchoge (førstemann i historien som har løpt maraton under to timer).

Les også: Årets løpesko 2021

Etterspørselen etter Vaporfly-modeller har vært så stor at skoene har blir revet vekk fra hyllene omtrent samme dag som nye partier har kommet inn. I skrivende stund er det imidlertid mulig å bestille siste modellen, ZoomX Vaporfly Next%, i Nikes offisielle nettbutikk.

De aller fleste størrelser er å oppdrive akkurat nå, og det lønner seg å slå til umiddelbart hvis du skal sikre deg et par eller to.

Sjekk om din størrelse er å få kjøpt

Selv gamle menn kan sette perser

Artikkelforfatteren har selv brukt forløperen Vaporfly 4% i flere konkurranser. Til tross for at undertegnede er langt opp i 40-årene, er det blitt personlig rekord både på halvmaraton og 5 kilometer med Vaporfly på føttene.

Vaporfly-modellene er i utgangspunktet en konkurransesko designet for maraton. Det unike responsive skummaterialet i hele skoens lengde gir en fantastisk energi tilbake, noe som er spesielt gunstig når beina begynner å bli slitne på slutten av en konkurranse. Vaporfly hjelper deg å holde et energisk og godt steg selv når det virkelig røyner på.

Selv om Vaporfly primært er en sko for lange distanser, er den så lett og spenstig at den også fint kan brukes som konkurransesko helt ned til 5 kilometer.

Bestill ZoomX Vaporfly Next% før skoen blir utsolgt igjen

Zoom Fly er et billigere alternativ

Vaporfly-modellene koster en god del, så dette er sko for folk som tar løpingen seriøst og som ønsker å sette personlige rekorder. Dersom du synes 3000 kroner er for mye å betale for en løpesko, kan Nike Zoom Fly 3 anbefales.

Selv om skoen er en god del billigere enn Vaporfly-modellene, har den mange av de samme egenskapene. Undertegnede har brukt Zoom Fly både i konkurranse og på raske kvalitetsøkter.

PS: Vaporfly-sålen har dårlig holdbarhet, så det anbefales at man kun bruker skoen i konkurranser eller på viktige testøkter (med mindre man har svært god råd). Zoom Fly er langt mer slitesterk.

Bestill ZoomX Vaporfly Next% før skoen blir utsolgt igjen