Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du sikre deg ved til vinteren

Strømprisen er skyhøy - da velger nordmenn å fyre med ved. Allerede nå bør du sikre deg bjørkeveden for vinteren.

I sommer og september har strømprisen vært usedvanlig høy. Og denne uken er spotprisen på over 154 øre per kilowattime i store deler av landet.

De høye strømprisene kommer til å fortsette utover høsten og vinteren. Og da tyr nordmenn til vedfyring, både hjemme og på hytta. En av konsekvensene av de høye strømregningene er økt vedsalg. Og allerede nå advarer byggevarekjedene om at veden kan bli utsolgt.

Derfor kan det være lurt å sikre seg et lager allerede nå. Her finner du sekker med 40 L bjørkeved. Og her finner du opptenningsved.

Ønsker du et lager i boden? Byggmax sender nå bjørkeved innen 2-5 dager.

- Strømmen kan bli 2000 kroner dyrere

Det vil nemlig ikke bli rimeligere med strøm i vinter. Selv med normale værforhold utover høsten vil strømprisene holde seg høye.

- Jeg vil egentlig advare. Markedet tror på normalisering framover, men i mitt hode kan vi få like høye priser - eller langt høyere. Det blir vesentlig dyrere for norske forbrukere. Det kan fort dreie seg om 2.000 kroner i måneden for en vanlig husholdning som forbruker 20.000 kilowattimer i året, har Tor Reier Lilleholt, analysesjef i Volue Insight AS tidligere uttalt til Nettavisen.

Disse strømprisene kommer til å føre til økt vedsalg.

– Når strømmen blir så dyr som den er nå, og gradestokken kryper nedover, vet vi at nordmenn velger alternative måter å varme opp husene på, sier Espen Braathen i Obs bygg til Nettavisen torsdag.

Han påpeker at de i fjor gikk tomme for ved i perioder, og at de i år regner med å selge 2 millioner sekker.

Sikre deg ved før kulden kommer

Byggmax selger alt du trenger for å sikre deg varme i peisen før vinteren. Byggkjeden har alt fra trebriketter, bjørkeved, opptenningsved og pellets.