*Nettavisen.*

Høstmote for menn: 6 trender du går for

Reklame

Foto: Getty Images

Denne høsten skal du ha det gøy, samtidig som du skal tenke komfort og uanstrengt.

20.08.19 14:21

Nå er det snart på tide å skifte ut sommergarderoben med varmere klær, men det trenger ikke nødvendigvis å være kjedelig. Dette blir en morsom og uanstrengt høst skal vi tro motetrendene. Du kan for eksempel glede deg til å bruke store «Harry Potter»-skjerf, strikkegensere med print og den sorte dressen à la «Men in Black». Kan det bli noe bedre? Under finner du seks trender du kan sette på shoppinglisten din.

«Men in Black»

Sort dress, hvit skjorte og tynt slips i sort er den dress-stilen du velger i høst og vinter 2019. Du kan gjerne gå for en oversized blazer og dressbukse, slik som motehuset Celine viste oss på catwalken, eller ta en Saint Laurant og velge en dress i slimfit.

Klikk på bildet for å forstørre.

Illustrert strikk

I år er det strikkegensere med store print som gjelder. Dette har prestisjefulle motehus som Dior Homme, Casablanca og Loewe i sine kolleksjoner for den nye sesongen. Style den opp med en enkel denimbukse og kule sneakers.

Klikk på bildet for å forstørre.

Preppy

Strikkegenser med v-hals er tilbake for fullt og skriker 50-talls preppy. Balmain, Gucci og Lacoste har alle sin versjon av genser i v-hals. Du bør ha en skjorte under genseren. Fullfør antrekket med chinos-bukser og mokkasiner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Årets høstjakke for herre: Oversized trenchcoat

Opprinnelig ble trenchcoaten designet av Thomas Burberry under første verdenskrig for krigssoldatene. Målet var å ha lange jakker som skulle gi ekstra beskyttelse mot dårlig vær. Denne sesongen skal trenchcoaten være litt oversized - altså ligge litt løst i antrekket.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Harry Potter»-skjerf

Tenk store skjef, sterke farger og blikkfang. Denne høsten og vinteren er det must med et skjerf som ser ut som noe bestemoren din har strikket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dress med parkas

Berluti, Givency og Dunhill viste alle kombinasjonen av dress med parkas på catwalken. Neste gang du skal på en spesiell begivenhet og det er regnvær, kan du huske å slenge på en fin parkas!

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.