*Nettavisen.*

Høstmoten 2019: Dette er noen av de største trendene

Reklame
 

Foto: Copenhagenfashionweek.com

70-tallsvibber, tweed og puffermer er noen trender du bør bemerke deg.

05.09.19 09:38

Mens mange andre allerede lengter etter sommeren, er vi i skikkelig høstmodus. Høsten er en fin årstid på mange måter - er vi ikke heldige som kan oppleve den i vakre Norge? Vi gleder oss til å gå tur gjennom fargerike høstløv i store strikkegenere, deilige kåper og lekre skjerf.

Høstens magi inspirerer oss til å bære klær som både varmer og glir inn i den lune stemningen.

Vi har sett på noen av de største trendene for denne sesongen. Det betyr ikke at du må følge trendene slavisk, men heller implementere noe nytt med det du allerede har i klesskapet. Hverdagsantrekkene fra fjoråret kan jo styles igjen på en hel ny måte.

Pistasje fra topp til tå

Vi spår at pistasje blir den nye høstfargen alle vil kle seg i denne sesongen. Jil Sander, Via Design og Marc Jacobs er noen av motehusene som har vist den delikate fargen i sine kolleksjoner. Fargen er fin til høsten og er ekstra flott til jordtoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Via Design/Copenhagen Fashion Week

Klikk på bildet for å forstørre.  

Oversized strikk

Hva er høsten uten en oversized strikkegenser som du kan pakke deg inn i? Christopher Kane, No21 og Munthe hadde alle oversized strikkegenser på catwalken. Denne høsten må du tenke jo større, jo bedre! Et tips er å bruke genseren som en kjole med et belte for å fremheve midjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Munthe/Copenhagen Fashion Week

Klikk på bildet for å forstørre.  

Boblete

Jakker som minner om en deilig madrass eller dyne er en av høstens største jakketrender, skal vi tro motehus som Ganni, Dior og Louis Vuitton. Poenget er at du skal holde deg varm fra topp til tå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ganni/Copenhagen Fashion Week

Klikk på bildet for å forstørre.  

Ichi - Ellos Collection - Inwear - H&M

Engelsk tweed

Når man tenker på tweed tenker man naturligvis på Chanel. Men under moteukene for høst og vinter 2019 var det flere store motehus som viste lekre kreasjoner med tweed. Det grove ullstoffet skal være på alt fra kjoler, frakker til bukser. Miks gjerne ulike plagg i tweed sammen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Metallisk

Gjør deg klar til sesongens store fester med antrekk i metallisk stoff. Dette er en av de festligste trendene denne sesongen! Ser du etter ny kjole til jul eller nyttår, kan du glemme paljetter og velour. Gå for en kjole som skinner som metall.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Leopard

Vis ditt leopardmønster i høst og vinter! Alle kvinner bør eie minst ett plagg i leopard. Det var særlig ytterjakker i leopardmønster som var populær på catwalken under moteukene. Er du i tvil på hva du skal bruke med leopard? Gå for nyanser av hvitt i kombinasjon med skinntilbehør.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Safran

Sennepsgul, eller safran om du vil, blir en annen farge du kommer til å se mye av denne sesongen. Gjerne i kombinasjon med jordtoner, sort eller hvit. Kombiner gjerne et sennepsgult skjørt i kordfløyel med blomstermønster for en 70-tallslook.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mykke Hofmann/Copenhagen Fashion Week

Klikk på bildet for å forstørre.  

Skjørt fra Second Female - Genser fra FWSS - Veske fra Nunoo - Sneakers fra Adidas - Jakke fra Second Female

Puffermer

Du finner garantert en pufferm som passer deg. Enten det er puff helt øverst på ermene, i mellom eller gjennomgående. Nå er det alle slags puffermer trendy. Du finner garantert noe som passer deg.

Baum Und Pferdgarten_A19005

70tallsvibber

Vest, pologensere, lange jakker, silkestoff, ulike mønstre og varme farger. Både Michael Kors og Naeem Khans kolleksjoner er inspirert av tiden de startet som designere på 70-tallet. Blomstermønster i brunt og oransje gir en skikkelig 70-tallsfølelse. Miks gjerne ulike mønstre sammen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Genser fra Rodebjer - Vintageskjerf fra Christian Dior - Kjole fra H&M - Kjole fra FWSS - Skjørt fra H&M - Vintageveske fra Céline

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.