Gå til sidens hovedinnhold

Jaktsesongen: Her er det råeste utstyret til jakt og fjelltur

Nå er den lette jaktstøvelen Crispi Titan på tilbud. Her finner du den og 7 andre smarte ting til fjellturen.

For mange betyr slutten av august og september tid for starten på jaktsesongen. Med lange turer til fjells gjelder det å ha utstyret i orden.

Vi har spurt «Jakt & Friluft» om hvilke nyttige produkter som gjelder nå, og et knippe dingser som kan gjøre jakt-og fjellturen ekstra spennende.

Her er turutstyret du kan gjøre et kupp på nå:

Uansett om du skal på kortere eller lengre turer, jakt, fiske eller bare gå i ujevnt terreng - gode sko er et must.

Crispi Titan jaktstøvel GTX NW har i flere år vært en av jegerenes favoritter.

Jaktstøvelen er lett og komfortabel på de fleste føtter og gir deg en god komfort i flere timer på fjellet eller i skogen. Denne egner seg for deg som ønsker en høy og komfortabel støvel for jakt og tur. Støvelen former seg godt rundt leggen, sålen har godt grep i all slags terreng, og er også designet for god synlighet under jakt.

En teknisk utendørsjakke av god kvalitet tør vi påstå du kan ha «livet ut». Fjällräven Bergtagen Jacket er en herrejakke, men kan brukes av begge kjønn. Jakken er både slitesterk og myk, den er vannavvisende, sømmene er plassert for å slippe gnagsår og du har nok av lommer.


Du finner også en svært bra turbukse fra Fjällräven til nedsatt pris nå. Fjällräven Keb Trousers M Deep Forest-Laurel Green er en teknisk bukse med mye stretch. En slitesterk bukse til lange turer på fjellet, og buksen har godt med ventilasjonsåpninger. Vår erfaring er at også kvinner kan kjøpe herrebukser, hvis man ønsker en litt løsere og romsligere passform.

Et viltkamera kan gjøre turen både mer spennende og moro. Tenk så gøy å oppdager at det rører seg dyr i nærheten av hytta, eller teltplassen?

For å få best mulig bilder er det lurt å installere kameraet mot nord eller mot sør for å unngå å få overeksponerte bilder ved soloppgang og solnedgang. I tillegg er det viktig å fjerne ting som kan blåse foran kameraet, som greiner eller gresstrå i nærheten, råder Jakt og Friluft. Butikken har en rekke ulike kameraer å velge mellom, og her finner du en større oversikt.

Ønsker du gjøre et lite kupp er Reolink GO 4G på tilbud akkurat nå. Det er et utendørs overvåkningskamera med batteri og solcellepanel. Appen som følger med er både gratis og brukervennlig.

En kikkert er dingsen du absolutt bør pakke på tur. Uansett formål. Og det kan lønne seg å investere i en type du har livet ut. Zeiss Conquest er en kikkert i høy kvalitet som brukes av jegere og friluftsinteresserte over hele verden. Svært bra optikk og naturlige farger som gjør det komfortabelt å se på alt fra fugler, insekter til større rovdyr.

Kniver er vel noe av det viktigste å ha med seg på tur, og et pluss er å få det mest nødvendige samlet. Eka Butcher Set Orange består av tre av de aller beste knivene og et slipestål - pakket inn i en oppbevaringsbag.

Gode støvler, som tåler regnvær, myr og også er gode å gå i må være på denne listen. Eik Hunter Light gummistøvel er selvsagt vanntett. Andre fordeler er at den er enkel å ta av og på, og fottøyet er hurtigtørkende.

Her finner du gummistøvlene for fjellturen.

Von Deer 42 liters jaktsekk er en norsk utviklet tursekk. Sekken er velegnet for det meste av jakt. Og Jakt og Friluft beskriver produktet slik: «Genial for deg som går langt på heia etter elgen, fuglejegeren eller for deg som går med to børser på blandingsjakt. At det er tilpasset Camelbak eller andre vannposer er for elskere av det helt optimalt.»

«Ut på tur aldri sur» ... og aldri trøtt! Nå kan du kjøpe med deg selvoppvarmende kaffe i flere forskjellige smaker. Du varmer drikken ved hjelp av varmeelement som aktiveres med trykk i bunnen av boksen.

Jetboil MiniMo kokeapparat er et kompakt gass-turkjøkken som egner seg til alle årstider.

Turkjøkkenet er stødig i bruk, og du kan spise rett fra koppen. Minimo benytter teknologi som fanger opp varmen fra brenneren og leder den direkte inn i kokeapparatet. Det enkle er selvsagt det beste på tur!

Fremdeles nysgjerrig på noen tur-kupp? Her kan du finne topp 30 produkter til jaktsesongen.