Joar fant ukjente onkler og tanter gjennom MyHeritage

Reklame
Ingen i familien visste det riktige navnet til Joar Larsson Bøs morfar før Joar begynte å søke opp informasjon på MyHeritage.

Ingen i familien visste det riktige navnet til Joar Larsson Bøs morfar før Joar begynte å søke opp informasjon på MyHeritage.

Da Joar Larsson Bø fra Jæren begynte å grave i morfarens fortid, oppdaget han en helt ny familiegren.

08.07.19 10:40

Ettersom Joars mor vokste opp uten sin biologiske far, var det ingen i slekten som hadde noe som helst kunnskap om morfaren.

Alle forsøk på å finne informasjon om morfaren strandet, men gjennom MyHeritage oppdaget Joar at morfaren hadde et annet navn enn det familien trodde. Da kom gjennombruddet.

Morfaren var krigshelt og hadde flere barn
Det viste seg at morfaren Alf Jacobsen var en krigshelt som kjempet side om side med russerne for å bekjempe nazistene i et berømt slag under andre verdenskrig.

Gjennom MyHeritage klarte Joar å spore opp og få kontakt med enken etter morfaren. Slik fant han også opp flere onkler og tanter som ingen i familien kjente til fra før. Joar har møtt onklene og tantene flere ganger i ettertid, og disse har nå blitt en del av familien hans.

- MyHeritage var det verktøyet som var gjennombruddet for alt arbeidet jeg har gjort. Det er veldig spennende å finne slektninger og etterkommere, men det er like tilfredsstillende å dele dette med familien, forteller Joar i en video du kan se nederst i saken.

Finn ukjente slektninger og lær om familiens opphav
Vil du lære mer om din etniske familie og kanskje finne nye slektninger? MyHeritages billige, sikre og enkle DNA-test gir deg svar på hvor dine forfedre stammer fra blant 42 etnisiteter.

Du vil få en liste over de regionene forfedrene dine – fra begge sider av familien – stammer fra. Du får også vite hvor stor prosent av ditt DNA som kommer fra hvert område.

MyHeritage har hele 3,5 milliarder slektstreprofiler og 105 millioner brukere over hele verden. MyHeritage har mange norske kunder og tilbyr kundestøtte med et norsktalende team.

Her kan du bestille DNA-testen!

Sommertilbud på DNA-tester
Akkurat nå har MyHeritage en sommerkampanje som gjør at du kan ta DNA-testen for kun 589 kroner. Du kan også ta en helsetest som inkluderer 27 genetiske risiko- og bærestatusrapporter. Her får du blant annet en risikorapport for hjertesykdommer, brystkreft og type 2 diabetes. Denne DNA-helsetesten er også på tilbud nå i sommer.

Det er anbefalt å teste flere familiemedlemmer. Hver av dine familiemedlemmer bærer unike deler av DNA som sammen kan åpne opp din families historie.

Testing av en eller begge dine foreldrene tillater deg å få mer informasjon om dine egne DNA-treff. Du vil for eksempel være i stand til å finne ut om hvert treff er fars eller mors.

Testing av foreldre, søsken, fettere og andre slektninger er også svært nyttig for å oppdage flere slektninger og for å lære mer om dine egne treff. Fordi genetisk arv er tilfeldig, kan søsken få andre etnisitetresultater enn deg. Ved å sammenligne resultatene kan du lære enda mer om dine forfedre.

Bestill DNA-testen her!

Testen tar bare 45 sekunder
MyHeritages DNA-testkiter enkel å bruke og involverer ikke å ta blod- eller spyttprøver. For å ta prøven trenger du bare å skrape innsiden av kinnene med en liten vattpinne i ca 45 sekunder, og gjenta dette med en annen vattpinne for backup. Prøvene skal deretter plasseres i plastrør og sendes til MyHeritages DNA-laboratorium for analyse. Resultatene blir gjort tilgjengelig for deg på MyHeritage sikre nettsted.

DNA og slektstrær utfyller hverandre. DNA kan brukes til å bevise eller motbevise dokumenterte relasjoner i slektstreet. Hvis det er en annen person med samme etternavn, eller en slektstre-eier du har en såkalt smartmatch med, kan du teste på MyHeritage DNA for å finne ut om du faktisk er relatert.

Vil du finne ut mer om slekten og opphavet ditt, og kanskje oppdage ukjente familiemedlemmer? Ta DNA-testen her!

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.