Vi gleder oss vilt til 1. desember, og for mange er høydepunktet gjennom hele måneden dagens lille godbit. Mens årets kalendere flyr ut av butikkhyllene, har vi satt oss ned og funnet frem til topp 10 blant de som er spiselige.

NB! Mange blir utsolgt fort nå!

Listen under har vi laget basert på den store kalendertesten vi nylig gjennomførte. Vi kommer selvsagt også med en gigantisk test av alle typer kalendere veldig snart, men først: årets beste spiselige kalendere.

Les også: Komplett guide over alle årets kalendere

1. Summerbird Christmas Chiffoniere adventskalender

Vi måtte så klart ta inn adventskalenderen fra Summerbird i nettbutikken vår i 2021 også. Dette var vår store sjokoladefavoritt i fjor, som virkelig er luksus i kalenderform. I hver skuff gjemmer det seg to herlige sjokoladebiter, så du kan enten dele eller spise begge selv. Det er vanskelig å ikke gjøre det siste...

Her kan du sikre deg årets Summerbird-kalender.

Summerbird har også laget en til barn, med enda mer barnevennlig sjokolade.

Les også: Her er årets beste julekalendere

2. Sverre Sætre konditori: eksklusiv sjokoladekalender (utsolgt)

Vi er store fans av Sverre Sætre, og har du smakt den fløyelsmyke sjokoladen hans så skjønner du hvorfor. Det at kalenderen er så vakker at den fort blir blant den fineste pynten i desember, skader selvsagt heller ikke.

Kalenderen inneholder 48 biter, med en rekke spennende smaker. Den kommer i et begrenset opplag, og ble fort utsolgt i fjor.

Skjem deg bort med Sverre Sætres kalender her.

3. Magasin du Nord eksklusiv sjokoladekalender i tre

Du har kanskje vært på kjøpesenteret Magasin du Nord i København? Senteret er kjent for sine eksklusive butikker, og kommer heldigvis nok en gang med sin like eksklusive sjokoladekalender. Denne mener vi bestemt at er en av årets vakreste kalendere.

Årets kalender har ikke kommet inn på lager enda, men hold utkikk og skriv deg gjerne opp på lista for å få beskjed når den er inne. Den lages nemlig i et svært begrenset opplag.

Se nærmere på kalenderen her.

4. Den lille sjokoladefabrikken julekalender

«Wow, så fin,» var det første som slo oss da vi testet kalenderen fra Den Lille Sjokoladefabrikken. Her er bitene rene kunstverk, og flere ser ut som små kaker. De smaker like godt som de ser ut, så dette er kalenderen for deg som vil nyte.

Vil du ha denne, lønner det seg å være rask.

Her finner du den.

5. Jentene på Tunet - Lakrislykke (utsolgt)

Vi elsker søtsakene fra Jentene på Tunet, og må selvsagt ha med deres kalendere i listen over topp 10 spiselige kalendere. Sjokoladekalenderen er allerede utsolgt, men nytt fra året er at Jentene også har lansert Lakrislykke - samme gode kvalitet, men med lakris.

NB! Vi får ikke inn flere av Lakrislykke, kun det som er tilgjengelig nå. Her lønner det seg derfor å ikke vente for lenge!

Lakrislykke finner du her.

6. Sverre Sætre Konditori - 24-biters adventskalender (utsolgt)

Sverre Sætres mindre kalender må også med på topp 10. Denne er litt rimeligere og har 24 biter i stedet for 48, men den samme herlige smaken. Designet er rent, og sender tankene til naturen. Anbefales på det sterkeste.

Her finner du den.

7. Chili Klaus: Jingle balls

Chili Klaus er tilbake med julekalender også i 2021, og denne er virkelig noe for deg som liker det chili og sterke saker. Her er det chili det handler om, og her får du alt fra mild vingummi til chilisaus og råsterke chilikuler som bare er for voksne. 🔥 Denne hadde vi mye moro med i 2020. Tør du å smake på alle?

Her finner du julekalenderen

8. Wally and Whiz Vingummi julekalender 2021

Mmm, vingummi. Akkurat vingummi er vi nøye på - det skal ha akkurat den riktige konsistensen. Og det har vingummien fra Wally and Whiz! Den er herlig myk, og akkurat passe seig. Hver luke gjemmer 5-6 biter av herlig gourmet-vingummi.

Her finner du Wally and Whiz vingummi julekalender 2021.

9. Lindt Teddy adventskalender 2021

Sjokolade fra Lindt er aldri feil, og i fjor falt vi pladask for den søte Teddy-kalenderen. Den var ikke så lett å få tak i, så vi tok den rett og slett inn i vår egen nettbutikk. Denne er rimeligere enn mange av de andre gourmet-kalenderne, men sjokoladen er fortsatt helt nyyyydelig.

Her finner du Lindy Teddy adventskalender.

10. Jelly Belly Jelly Beans-julekalender

Er ikke lakris og sjokolade helt din greie, og blir vingummien fra Wally & Whiz litt for voksen? Da er nok Jelly Bellys Jelly Beans-kalender noe for deg! Her får du små poser med søte, gode gelebønner hver dag, i ulike smaker.

Her finner du kalenderen.