Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du få alt av Prima Vera for første gang

Nå har alle albumene, sangene og morsomhetene til Prima Vera blitt samlet i en boks.

Boksen er forsinket fra leverandør. Foreløpig forventet på lager i starten av september.

Våren 1976 startet Herodes Falsk, Tom Mathisen og Jahn Teigen opp gruppen Prima Vera. Navnet tok de fra en italiensk bokser i en kriminalbok.

Prima Vera er Norgeshistoriens største humorband. Nå skal alt de har gitt ut samles på 8 cd-er. Kun 2 av de 8 har vært ute på cd før.

Her kan du bestille boksen som samler utrolig mye humor

Det første albumet med samme navn som gruppen kom i 1977. På albumet spilte blant annet Jonas Fjeld gitar, og albumet ble spilt inn på 2 dager i august 1977. Selv med det som senere har blitt klassikere som «Så fint å være idiot» og «Jeg har en vind» så nådde albumet den gangen aldri opp på noen hitlister.

Her kan du bestille boksen som samler utrolig mye humor

Sommeren året etter gikk de tre i studio igjen for å lage parodier på kjente og kjære hits og låter. En av låtene var en cover av The Turtles-hiten Happy together:

Albumet som kom til slutt fikk navnet Brakara, og ble et stort gjennombrudd. Det solgte over 100 000 eksemplarer, og toppet VG-lista.

I 1979 kom det nok et album, og hadde det ikke vært for en vegg fra Pink Floyd ville det blitt nok en førsteplass. Denen gangen var det igjen mange parodier på kjente hits, med blant annet denne under (som er en humoristisk versjon av Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree som hadde vært en hit med Dawn).

I 1980 laget man et slags samlealbum kalt Best of Ebba, og året etter var det klart for musikalen (med påfølgende utgivelse) Fisle Narrepanne i Tyrol. I samme hår ga Prima Vera også ut albumet Den 5te, hvor coveret ble trukket tilbake grunnet omslaget. Det du ser under:

Musikkvideoen til Naboen var en av de første av sitt slag i Norge, og kvaliteten? Ja, hva sier du selv?

Sangen, derimot, er vel like aktuell.

Ha ha he he ho! (De gærne har'e godt) ble gitt ut i 1982, og her var folk som Marius Müller og Anita Skorgan med. Det medførte en sterk tredjeplass på VG-lista. Ikke minst grunnet tittelsporet. På albumet synger for øvrig Øyvind Blunck sangen «Berre piss.»

Det siste vanlige albumet med Prima Vera ble filmmusikken til Soga om Olav den Hellige i 1983. Filmen fikk totalslakt, men mange husker flere morsomme låter og en herlig sluttsketsj fra albumet.

Gruppen skulle ta en pause, men fikk muligheten til å spille en uke med konserter i Stockholm. Det gikk dårlig, og endte med at Prima Vera ble byttet ut med at Anita Skorgan og Jahn Teigen gjennomførte konsertene alene. Gruppen ble så oppløst.

Prima Vera er Norgeshistoriens største humorband. Nå skal alt de har gitt ut samles på 8 cd-er. Kun 2 av de 8 har vært ute på cd før.

Her kan du bestille boksen som samler utrolig mye humor