Gå til sidens hovedinnhold

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Leste du Pyton på 80- og 90-tallet? Nå kan du oppleve de syke historiene med Rhesus Minus og Tommy Tusj på nytt.

For mange nordmenn er Pyton den morsomste tegneserien som noensinne har vært gitt ut. Det var i dette humormagasinet kjente tegnere som Arild Midthun, Bjørn Ousland, Frode Øverli, John Kåre Raake og Tommy Sydsæter fikk fart på karrieren og skapte elleville figurer som Dølle Døck, Redaktøren, Helliter’n og Halvliter’n, Bottolf Nerd og The Deep Shit Junkies.

Og selvagt Rhesus Minus og Tommy Tusj – mange Pyton-fans absolutte favoritter. Metaserien om forfatter Rolf Håndstads sære og ufyselige alter ego Rhesus Minus og tegner Tommy Sydsæters alias Tommy Tusj var et surrealistisk, absurd og idiotisk vanvidd som fikk leserne til å gråte av latter.

Bestill signert utgave av den nye boka om Rhesus Minus og Tommy Tusj

Ny bok stappfull av Rhesus-favoritter

Nå er det kommet en ny tegneseriebok der en redaksjon bestående av Dag E. Kolstad, Øyvind, Holen, Dick Kolby og Tommy Sydsæter har samlet spinnville historier med Rhesus Minus og Tommy Tusj.

Hvis du bestiller i dag, får du boka signert av tegner Tommy Sydsæter.

Flere av 56-åringens egne favoritthistorier med Rhesus Minus og Tommy Tusj er samlet i boka. Han forteller at det ble publisert om lag 30 historier med de to figurene. I tillegg tegnet han andre sekvenser, forsider, baksider, kurs, tre «En uke med Rhesus & Tommy-striper og annet før Pyton ble lagt ned i 1996.

- Det er vanskelig å velge en favoritt blant egne barn, men jeg har flere blant de 30 «vanlige» Rhesus & Tommy-historiene våre i den første boka, Blant annet «Rhesus Lever», «Høyt Spill i Paris», «Vidundermedisinen», «Det Grusomme Øksemordet» og «Rhesus Får Nobelprisen».

Det er planlagt flere samlebøker med Rhesus-historier, og fansen kan dermed glede seg til et gjensyn med flere av Sydsæters favoritthistorier fremover:

- Blant kommmende Rhesus & Tommy-bøker er det nok «Håpløs Kjærlighet», «I Den Sorte Gryte», «I De Dype Skoger», «Michael Jackson», «På Sirkus» og «Rhesusbarnet» som er blant mine favoritter, fortsetter Sydsæter.

Bestill signert utgave av den nye boka om Rhesus og Tommy

Kledde av seg på Tanum

Sydsæter møtte forfatter Håndstad i 1986, og snart var deres aliaser Tommy Tusj og Rhesus Minus skapt. I forbindelse med Håndstads bortgang i 2019 fortalte Sydsæter til VG at de to var ganske ulike på det personlige plan, men at de samarbeidet tett og var humormessig helt på nett.

Vi ba Sydsæter trekke frem en av de morsomste episodene han opplevde sammen med Rolf Håndstad.

- En dag vi hadde signert Årgangs-PytoN på Tanum Bokhandel i Oslo i 1989, var Rolf i det sedvanlige spøkefulle hjørnet. Han fant en flip-over som han brukte som rompetegnerstaffeli, og tegnet en kjempediger rompe med mye hår og litt kropp på flip-over-arket.

- Deretter tok han av seg alt på overkroppen og stilte seg opp foran den detaljerte rompetegningen sin med hendene foldet i bar overkropp og lot som om han studerte verket sitt, som en slags moderne «performance art».

- Gjett om journalister og kundene i bokhandelen sperret øynene opp ved synet av en halvnaken Rolf Håndstad i butikken ved siden av en diger, hårete rompetegning, ler Sydsæter.

Bestill signert utgave av den nye boka om Rhesus og Tommy

Masse interessant lesestoff om Pyton

Boka Rhesus Minus & Tommy Tusj 1 får du kjøpt i Nettavisen nettbutikk. Hvis du er raskt ute med bestillingen, får du en utgave som er signert av Tommy Sydsæter.

Bok inneholder langt mer enn de sprø og klassiske historiene med Rhesus Minus og Tommy Tusj ,

Forfatter, journalist og tegneserieentusiast Holen har skrevet et interessant forord om Pyton og de to hjernedøde karakterene. I tillegg er det mye spennende lesestoff og bildemateriale fra Pyton-perioden som fansen kommer til å elske.

Bestill Rhesus Minus & Tommy Tusj 1 her

Her får du tak i Pondus-kalenderen 2021 og flere populære album med Pondus

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen