*Nettavisen.*

Nyttårsforsetter: triksene som hjelper deg med å klare dem

Reklame
 

Foto: Getty Images

Nytt år, nye muligheter. Start 2020 med nyttårsforsetter du klarer å gjennomføre.

De fleste av oss har på et tidspunkt i livet hatt et nyttårsforsett eller flere. Men hvor lett er det å faktisk klare å gjennomføre nyttårsforsettene? Ofte svært vanskelig.

Om nyttårsforsettet er å bli sunnere, lykkeligere, stresse ned eller noe helt annet, så er det - til en viss grad - hjelp å få. Under har vi funnet frem noen produkter som kan hjelpe deg på veien. Men husk: skal du lykkes, må du ønske det selv.

Få ting gjort

Klikk på bildet for å forstørre.  

Bøker kan være gode hjelpere når det gjelder å komme i gang med nyttårsforsettene.

Et nyttårsforsett som går igjen hos mange, er å faktisk få ting gjort. Prokrastinering er som oftest bare slitsomt, og gjør at oppgaver og gjøremål henger over deg som en tung bør. Er du en som er lei av dette, kan vi på det sterkeste anbefale "Få ting gjort", av David Allen. Bokas undertittel er "Velsmurt hverdag uten stress", og det høres jo ganske så greit ut.

Her finner du boka.

"Tenke, fort og langsomt" er en annen bok som kan gjøre hverdagen din enklere, og hjelpe deg med å endre måten du tenker på. Den skal rett og slett hjelpe deg med å ta bedre valg, og tar et dypdykk inn i hvorfor vi gjør de samme feilene gang på gang.

PS, er det å digitalisere gamle videofilmer en av tingene du skal ha gjort, kan dette være dingsen du trenger.

Sunnere kropp

Et klassisk nyttårsforsett, er å bli sunnere. Spise sunnere, trene mer. Kanskje også et av de aller vanskeligste nyttårsforsettene å gjennomføre.

Klikk på bildet for å forstørre. Funkygines bok

Kanskje "Funkygine"s bok om trening og livet kan hjelpe på motivasjonen?

For inspirasjon på treningsfronten, kan du sjekke ut Jørgine Massa Vasstrands "Sterk utenpå, sterk inni". Her deler "Funkygine" sine erfarginer om trening og livet, og boka lover å gjøre deg sterkere i både kroppen og toppen.

Her finner du den.

Vil du starte året nettopp med et mål om å bli sterkere, kan det også hjelpe med noe nytt, lekkert treningstøy for motivasjonen sin del.

Hva med å la nye joggesko sende deg på full fart ut i det nye året?

Klikk på bildet for å forstørre.  

Nike Air Zoom Pegasus har nå blitt vannavstøtende, noe som er et must hvis du liker å løpe utendørs. Du finner dem hos Antonsport. PS, akkurat nå er det 20-70% på Alt fra Nike hvis du er medlem, noe det er gratis å være.

Sjekk også treningstøyet fra Nike her.

Er du en av de som ofte røsker med deg en sjokolade når du trenger et mellommåltid eller har lyst på noe søtt på farta, bør du heller vurdere å gå til innkjøp av barer fra Nutrilett. Perfekte mellommåltider når du ikke rekker å lage et skikkelig måltid.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Et bedre valg enn godteri på farta.

For mange er det nettopp matvanene som må endres for at kroppen skal bli sunnere. Det er ikke alltid så enkelt å legge om til sunnere kost etter jul, men med en god bok som motivasjon kan det kanskje bli i alle fall litt lettere.

Trines hverdagsmat er ikke en slankebok eller en bok om en diett, men rett og slett Trine Sandbergs gode oppskrifter på den gode hverdagsmaten. Ofte er det akkurat det vi trenger, for å unngå ferdigmat og usunne valg.

Sliter du derimot med magevondt og skulle ønske at du klarte å spise mat som er bedre for kroppen din, kan det være verdt å sjekke ut Berit Nordstrands "Tarmens medisin".

Bedre økonomi

Klikk på bildet for å forstørre. Boka Snaponomi.

Lene Drange gir råd om hvordan du kan få styr på egen økonomi. Foto: Ark

Økonomi kan være vanskelig, men det trenger ikke være det. Snaponomi, skrevet av Lene Drange (kjent fra Lukusfellen), er rett og slett den ultimate guiden til å få råd til det du vil. Høres ut som en god start på året! I boka gir Drange deg råd om hvordan du kan ta smarte valg som som passer for nettopp deg.

Her finner du Snaponomi.

Mat er noe av det vi bruker mest penger på i hverdagen, og ønsker du å kutte ned på pengeforbruket på nettopp dette området, er boka "Middag for 25 kroner" sannsynligvis en god investering. Her får du tips til enkle og gode oppskrifter, som alle koster 25 kroner eller mindre.

Bedre system

Litt i samme gate som å få ting gjort, ettersom bedre system på ting kan føre til mer tid til å få gjort andre ting, men helt klart verdt en egen kategori.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Genial dings til rotekoppen.

Er du en som roter bort ting eller bruker mye tid på å finne ut hvor du har lagt nøklene, bør du også uten tvil vurdere å gå til anskaffelse av en Tile Mate 2020. Tile er dingsen du fester på for eksempel lommeboka, så du kan spore den med mobilen hvis du har rotet den bort.

Se nærmere på Tile Mate her.

Et produkt som kan hjelpe deg et stykke på vei mot å få bedre system hjemme, er en enkel magnettavle som lar deg samle viktige lapper, postkort eller annet du har liggende rundt i huset.

Mindre skjermtid

Klikk på bildet for å forstørre.  

Nyt litt skjermfri tid med familien.

Mindre skjermtid er noe mange av oss kan ha godt av, spesielt når vi er sammen med familien og faktisk bør fokusere på hverandre. Mobilposen med det passende navnet Quality Time rommer åtte mobiler, og blokkerer faktisk signalene til mobilene i tillegg til å oppbevare dem så dere kan være sammen i fred. Kanskje noe å vurdere til neste familieselskap? Så får du også inkludert flere i familien i nyttårsforsettet.

Se nærmere på den her.

PS, akkurat nå er det 50% på mobilposen.

Reise mer

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klar for å se verden i 2020? Foto: Getty Images

Oppleve verden, utvide horisonten...Kanskje et av nyttårsforsettene som gjør mest godt for kropp og sjel. Trenger du inspirasjon til hvor du kan reise, bør du ta en titt på denne nydelige boka som kombinerer reise- og matinspirasjon.

Eller er det vel bare en ting å gjøre når det gjelder dette nyttårsforsettet - bestille reisen din.

Hotellene finner du her.

Her finner du utstyret du trenger på reisen.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag