*Nettavisen.*

Opplevelsesgaven som treffer blink

Reklame
gutt og jente som skyter

Gaven ingen glemmer: En adrenalinfylt opplevelse.

Det er noe helt spesielt med å gi en opplevelsesgave. En opplevelse blir ikke gjemt i en skuff og glemt, men skaper minner for livet.

25.11.19 15:57

Jeg ønsket å gi min bestevenn en opplevelse i hans travle hverdag. Gjennom Youwish fant jeg skytedate på Oslo Skytesenter. Her er vår opplevelse.

Når man kommer til Oslo Skytesenter får man først en gjennomgang med sikkerhetsinstrukser på en video. Gjennom videoen får man vite alt om sikkerhet på skytebanen, samt hvordan man skal sikte og håndtere våpenet. Lån av hørselvern og skytebriller følger med i pakken, og dette tas på før man entrer skytebanen.

Man kan velge mellom skytedate Magnum og skytedate grovpistol. Jeg hadde bestilt skytedate Magnum. I den pakken inngår finpistol i kaliber .22 lr, pistol i kaliber 9 mm, som er et hakk kraftigere og revolver i .357 Magnum. Vi fikk også teste en tilleggspakke med revolver i kaliber .460 Magnum, som man kan kjøpe utenom.

Klikk på bildet for å forstørre. pistoler

Fra venstre: Finpistol i kaliber .22lr, pistol i kaliber 9mm,  revolver i kaliber .460 Magnum (tillegg) og  revolver i kaliber .357 Magnum. 

Her kan du lese mer om skytedate Magnum.

Her kan du lese mer om skytedate grovpistol.

Første runde: Finpistol i kaliber .22lr

Vi startet med en finpistol i kaliber .22lr, som er det letteste kaliberet. Dette våpenet er både bra for oppvarming av erfarne skyttere og veldig ideelt våpen for førstegangsskyttere.

Klikk på bildet for å forstørre. pistol og blink

Finpistol .22 lbr, her ser man de små kulehullene. Med lite rekyl var det lett å treffe godt på blinken. 

Vi fikk to serier med dette våpenet, slik at man fikk bli litt varm før man går videre på høyere kaliber. Instruktøren er med hele tiden og introduserer hvert enkelt våpen, hvordan man bør holde og hva man bør fokusere på. Man får også kommentarer underveis om hvordan man kan skyte bedre.

Andre runde: Grovpistol i kaliber 9mm

Deretter fikk vi prøve 9mm, som er et hakk opp. Denne pistolen er det kaliberet som brukes av blant annet Forsvaret og politiet.

Klikk på bildet for å forstørre. gutt som skyter med pistol på skytebane

Her skytes det med 9mm.

Her skytes det med 9mm.

Skudd med 9mm: Her ser man at patronene er vesentlig større enn første runden.

Dette våpenet gikk det også relativt greit å skyte med, ettersom vi begge har skutt noe før. For nybegynnere kan dette våpenet være første gang man kjenner rekyl.

Tredje runde: Revolver i kaliber Magnum .357

Dette er det siste kaliberet som inngår i pakken er Magnum .357.

Klikk på bildet for å forstørre. Revolver, Magnum .357

Dette er .357 Magnum, den kraftigste revolveren som følger med denne skyteserien. 

Klikk på bildet for å forstørre. gutt som skyter med revolver på blink

Her skytes det med .357 Magnum, her ser man det er mer kraft enn i de foregående pistolene.

Klikk på bildet for å forstørre. jente som skyter med revolver på blink

Her skytes det med .357 Magnum, her ser man det er mer kraft enn i de foregående pistolene.

Det var mye futt i .357 Magnum, denne rekylen kjente man godt. Det var et greit kick å skyte med denne, og samboeren min syntes det var spesielt gøy siden han ikke hadde skutt med revolver før.

Tilleggspakken: Revolver i kaliber .460 Magnum

De som våger og vil, kan begi seg ut på den kraftigste revolveren de har, nemlig .460 Magnum, mot et tillegg i prisen. Faktisk så er dette den kraftigste revolveren man kan kjøpe i Norge. Dette er dog ikke anbefalt for førstegangsskyttere, men heller gaven du gir til noen som har skutt før som vil ha litt ekstra adrenalinfylt avslutning. Vi var så heldige å få prøve nettopp dette.

Klikk på bildet for å forstørre. liten og stor patron

For å illustrere forskjellen i kaliberne kan du se på størrelsesforskjellen fra første patron (.22 lr) til siste (.460 Magnum)

Hvordan dette gikk kan du se i filmen under her (NB: Høy lyd, kan lønne seg å senke volumet, selv de andre på skytebanen skvatt):

Alt i alt var dette en svært artig opplevelse. Særlig avslutningen med .460 Magnum er nok noe ingen av oss glemmer med det første. En opplevelsesgave kan gis i mange anledninger. Kanskje har man en venninne man vil muntre opp, kanskje vil man gi noe spesielt til far på farsdagen, eller at man rett og slett ønsker å gi julegaven som skiller seg ut i mengden.

Her kan du lese mer om skytedate Magnum.

Her kan du lese mer om skytedate grovpistol.

Her finner du oversikten over opplevelsesgaver.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag