*Nettavisen.*

Playstation 5 vs Xbox Series X - hvilken er best?

Reklame
Playstation 5 og Xbox Series X

De nye spillkonsollene er her. Vi gir deg guiden.

23.09.20 08:52

Det er nå 7 år siden Playstation 4 kom på markedet. Året etter ble Xbox One tilgjengelig i Norge. Senere har begge fått oppgraderte versjoner i Playstation 4 Pro, og Xbox One X.

Xbox Series X tomt for forhåndsbestilling

Den nye Xbox Series X kunne bestilles fra 22. september, og ble utsolgt samme dag.

Sjekk lagerstatus her (Prisguiden)

Playstation 5 tomt for forhåndsbestilling

Sony sjokkerte verden med å gjøre Playstation 5 tilgjengelig for forhåndsbestilling med en gang etter sin pressekonferanse. Samtidig meldte Sony om problemer med produksjonen. Det har ført til at norske nettbutikker etter en dag med salg er helt tomme for Playstation. Ingen kan garantere at man får konsollen ved å bestille nå.

Sjekk lagerstatus her (Prisguiden)

Playstation 5

Klikk på bildet for å forstørre. Playstation 5

Playstation 5 lar deg spille spillene fra Playstation 4, men det er usikkert om du kan bruke kontroller og annet utstyr.

I år kommer det maskiner som er mye kraftigere. Microsofts Xbox One Series X er 8 ganger kraftigere enn den originale Xbox One, og 4 ganger raskere enn deres egen oppgraderte Xbox One X. Playstation 5 er nesten like kraftig, og har ultrahøyhastighets lagring.

Det største problemet for Playstation 5 kan likevel være at Sony har hatt produksjonsproblemer, og det er ikke sikkert selskapet klarer å produsere nok konsoller til jul. Slik sett er det lurt å være tidlig ute med en bestilling om du skal ha en slik konsoll.

Sjekk priser på Playstation 5 her

Xbox Series X

Klikk på bildet for å forstørre. Xbox Series X

Xbox Series X lar deg spille spillene fra Xbox One, samt 600 spill fra Xbox 360 og den originale Xbox. I tillegg kan du bruke utstyret fra Xbox One.

Begge konsollene vil ha det som kalles neste generasjons grafikk og lyd, i tillegg til at konsollene vil kunne spille gamle spill med oppgraderinger.

Her kan du reservere din Xbox Series X (utsolgt)

Her kan du bestille direkte fra Microsoft

Vs.
Playstation Xbox
Eksklusive spill: Spider-Man: Miles Morales, Horizon II: Forbidden West, Gran Turismo 7 Eksklusive spill: Halo Infinite, Senua’s Saga: Hellblade 2, Forza Motorsport 8, State of Decay 3
Prosessor: 8-core 3.5 GHz AMD Zen 2 Prosessor: 8-core, 3.8 GHz AMD Zen 2
Annen teknikk: 8k, 16gb ram, 120 fps Annen teknikk: 8k, 16 gb ram, 120 fps
Harddisk: 825 gb Harddisk: 1 TB
Grafikk: 10.3 teraflop AMD RDNA 2 Grafikk: 12.0 teraflop AMD RDNA 2
Disk: 4K UHD Blu-ray Disk: 4K UHD Blu-ray

Hvis du ikke er den beste til å lese tekniske tabeller er konklusjonen enkelt nok at Xbox har bedre grafikk-kort, litt bedre prosessor og større harddisk. Det betyr ikke nødvendigvis bedre grafikk eller raskere spill siden det vil avgjøres av utviklerne.

For mange handler det mye om hvilken konsoll man er mest vant til, og eventuelt hvilke eksklusive spill man har mest lyst på.

Her kan du reservere din Playstation 5 (utsolgt)

Her kan du reservere din Xbox Series X (utsolgt)

Her kan du bestille direkte fra Microsoft

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.