Gå til sidens hovedinnhold

Roger fikk 24.000 kr for gammelt gull hos Gullbanken - konkurrentene tilbød 7500 kr

Rekordhøy gullpris gjør det lukrativt for privatpersoner å selge gull og verdigjenstander nå, men det lønner seg å sjekke tilbudene grundig før man velger hvem man skal selge til.

Høsten 2019 bestemte Roger Pettersen fra Bodø seg for at det var på tide å selge gammelt gull og arvegods som lå stuet vekk i en skuff. Han sjekket priser hos to større aktører i markedet, men syntes prisen på 7500 kroner virket lavt.

- Jeg holdt på å havne i en fallgruve. Det var mye informasjon i liten skrift som gjorde at prisen ble langt lavere enn det kalkulatorene deres viste, forteller Pettersen.

Han prøvde derfor en tredje aktør, Gullbanken. Her ble prisen 24.000 for akkurat det samme gullet som han ville ha fått 7500 kroner for hos konkurrentene.

- Hos Gullbanken var det ingen informasjon skrevet med liten skrift, og kalkulatoren viste nettobeløpet jeg skulle få for gullet, ringene og smykkene, fortsetter Pettersen.


Har du gull og verdigjenstander liggende? Sjekk prisen hos Gullbanken

- Trygt, raskt og god oppfølging

Han sendte gullet i en forsikret pose som han fikk tilsendt fra Gullbanken, og kort tid etter at han hadde godtatt tilbudet på 24.000 kroner, var pengene kommet inn på kontoen hans.

- Jeg er veldig fornøyd med den raske og gode kundeservicen og oppfølgingen fra Gullbanken. Jeg var også trygg på at det ikke skulle skje noe med gullet ettersom det var forsikret av Gullbanken og håndtert av et sikkerhetsfirma, understreker Pettersen.

Han er ikke tvil om hvilket selskap han kommer til å velge dersom han skulle selge verdigjenstander ved en senere anledning.

- Det blir garantert Gullbanken, og de anbefaler jeg også til venner og bekjente, avslutter Pettersen.

Pettersen er langt fra den eneste fornøyde kunden hos Gullbanken. På Trustpilot har nettjenesten en score på meget imponerende 4,9 av 5 mulige poeng.

Bestill gratis gullpakke fra Gullbanken - helt uten forpliktelser

Rekordøy gullpris

Etter noen år på et nokså lavt nivå, begynte gullprisen å stige siste halvdel av 2019. Prisveksten forsterket seg i 2020, og det siste halvåret har vi opplevd priser verden aldri har sett maken til tidligere (se graf lenger opp i artikkelen).

I urolige tider stiger ofte gullprisen, og med historisk høye gullpriser er det nå veldig gode tider for privatpersoner å selge gullet sitt.

- Politisk uro i verden og dystre øknomiske utsikter grunnet pandemien har gitt historisk høye gullpriser. Dette gjør det veldig lukrativt å selge gullet sitt akkurat nå, forteller Espen Johansen i Gullbanken.

God pris og kundeservice

Gullbanken holder til på Hamar, men tar imot gull fra hele landet. I motsetning til mange av konkurrentene har Gullbanken ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Derfor blir totalprisen de tilbyr kundene, bedre enn hos konkurrentene.

- Vi dekker også all frakt og en forsikring på inntil 100.000 kroner, og vi har ingen skjulte gebyrer. Åpenhet og ærlighet er viktig for oss. Prisene du ser, er prisen du får utbetalt. forteller styreleder Tommy Pedersen i Gullbanken.

Gullbanken har brukthandelbevilling fra politiet, og prosessen ved undersøkelse av gullet blir utført i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig. Alle vekter samt bruk av måleapparater er i henhold til Justervesenets krav og regelverk.

- Alle kunder er velkomne hos oss, uansett om man har en enkelt ring eller et halvt kilo gull. For oss er det ekstremt viktig at kundene føler seg trygge og godt tatt vare på. Derfor er kundeservicen vår åpen fra klokka 09 til 18 hele året – også på søndager, avslutter Pedersen.

Sjekk hva du får for ditt gamle gull hos Gullbanken