*Nettavisen.*

Roger fikk 24.000 kr for gammelt gull hos Gullbanken - konkurrentene tilbød 7500

Reklame
 

Høy gullpris gjør det lukrativt for privatpersoner å selge gull og verdigjenstander nå, men det lønner seg å sjekke tilbudene grundig før man velger hvem man skal selge til.

19.02.20 10:36

Høsten 2019 bestemte Roger Pettersen fra Bodø seg for at det var på tide å selge gammelt gull og arvegods som lå stuet vekk i en skuff. Han sjekket priser hos to større aktører i markedet, men syntes prisen på 7500 kroner virket lavt.

- Jeg holdt på å havne i en fallgruve. Det var mye informasjon i liten skrift som gjorde at prisen ble langt lavere enn det kalkulatorene deres viste, forteller Pettersen.

Han prøvde derfor en tredje aktør, Gullbanken. Her ble prisen 24.000 for akkurat det samme gullet som han ville ha fått 7500 kroner for hos konkurrentene.

- Hos Gullbanken var det ingen informasjon skrevet med liten skrift, og kalkulatoren viste nettobeløpet jeg skulle få for gullet, ringene og smykkene, fortsetter Pettersen.

Har du gull og verdigjenstander liggende? Sjekk prisen hos Gullbanken

Klikk på bildet for å forstørre.  

Grafen viser den formidable veksten for gullprisen de siste to årene. Les mer om de høye prisene lenger ned i artikkelen. Kilde: Bullion Rates.

- Trygt, raskt og god oppfølging

Han sendte gullet i en forsikret pose som han fikk tilsendt fra Gullbanken, og kort tid etter at han hadde godtatt tilbudet på 24.000 kroner, var pengene kommet inn på kontoen hans.

- Jeg er veldig fornøyd med den raske og gode kundeservicen og oppfølgingen fra Gullbanken. Jeg var også trygg på at det ikke skulle skje noe med gullet ettersom det var forsikret av Gullbanken og håndtert av et sikkerhetsfirma, understreker Pettersen.

Han er ikke tvil om hvilket selskap han kommer til å velge dersom han skulle selge verdigjenstander ved en senere anledning.

- Det blir garantert Gullbanken, og de anbefaler jeg også til venner og bekjente, avslutter Pettersen.

Bestill gratis gullpakke fra Gullbanken - helt uten forpliktelser

Høyeste gullpris siden 2013

I januar 2020 steg gullprisen til 1588 dollar per unse som følge av frykt for krig mellom USA og Iran. Det er det høyeste nivået siden vinteren 2013. De siste ukene har prisen steget ytterligere, og 18. februar var den på 1601 dollar.

Siden april i fjor har prisøkningen på gull vært på hele 25 prosent, og privatpersoner som ønsker å selge gammelt gull nå, får meget gode priser.

God pris og kundeservice

Gullbanken holder til på Hamar, men tar imot gull fra hele landet. I motsetning til mange av konkurrentene har Gullbanken ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Derfor blir totalprisen de tilbyr kundene, bedre enn hos konkurrentene.

- Vi dekker også all frakt og en forsikring på inntil 100.000 kroner, og vi har ingen skjulte gebyrer. Åpenhet og ærlighet er viktig for oss. Prisene du ser, er prisen du får utbetalt. forteller styreleder Tommy Pedersen i Gullbanken.

Gullbanken har brukthandelbevilling fra politiet, og prosessen ved undersøkelse av gullet blir utført i topp moderne fasiliteter med beste utstyr tilgjengelig. Alle vekter samt bruk av måleapparater er i henhold til Justervesenets krav og regelverk.

- Alle kunder er velkomne hos oss, uansett om man har en enkelt ring eller et halvt kilo gull. For oss er det ekstremt viktig at kundene føler seg trygge og godt tatt vare på. Derfor er kundeservicen vår åpen fra klokka 09 til 18 hele året – også på søndager, avslutter Pedersen.

Sjekk hva du får for ditt gamle gull hos Gullbanken

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag