Gå til sidens hovedinnhold

Skalltøy, vindfleece og andre favoritter - dette gjør barna klare til ny sesong

Det går mot høst, og da er det greit å ta en ekstra titt på barnas garderober.

De fleste av oss trenger en liten oppfriskning av garderoben når høsten melder sin ankomst, og dette gjelder kanskje spesielt barn som gjerne har vokst ut av klærne fra forrige sesong.

Basert på egen erfaring er det noen plagg vi kan anbefale ekstra sterkt, og det er nettopp disse vi har funnet frem til her.

Skalltøy for maksimal bevegelsesfrihet

Skalljakker og skallbukser blir stadig mer populært, og det er ikke uten grunn. Plaggene som også går under navnet softshell er myke, men allikevel vann- og vindtette. Perfekt for de små som synes stive klær blir vanskelige å bevege seg i. Her er det full bevegelsesfrihet! 🤸‍♀️

Reima har lansert flere nye softshell-modeller i år, blant annet jakka Espoo som både ser tøff ut og er superfunksjonell.

Som andre softshell-plagg er jakka laget for å holde regn og vind ute, samtidig som den er både myk og behagelig. Denne modellen har et lengre, formet snitt.

Her finner du jakka.

Espoo starter på størrelse 116, men skal du ha skalljakke til mindre barn kan du for eksempel ta en titt på modellen Vantti som ikke er like lang, og starter helt ned i størrelse 92 og går opp til 140.

Her finner du denne.

En softshell-bukse er også topp å ha når man trenger litt ekstra beskyttelse. Du finner en fra Reima i sort her, eller en i plomme fra Kuling her.

Babyshop har et stort utvalg softshell/skallklær, som jakker, bukser og dresser.

Vindfleece - varmt og mykt

Når det ikke regner, men allikevel er surt, er vindfleece genialt. En myk og god jakke, som fortsatt gir ypperlig beskyttelse mot vinden? Vi kunne tenke oss en slik til voksne også.

Polarn O. Pyret har lenge vært kjent for sine gode vindfleeceplagg, og i år er det ekstra mange spennende varianter å velge mellom.

Jakka på bildet over, i i fargen rødbrun, kan du bestille her.

Denne finnes også i blå, rosa, svart og turkis.

I tillegg til den vanlige varianten, kan du også velge mellom fire spennende farger i deres P.O.P Reclaimed-kolleksjon. Disse er fremstilt av materialer som har blitt til overs på fabrikkene, og er et miljøvennlig valg som finnes i et begrenset opplag.

Sjekk Reclaimed-jakkene her.

Vi vet fra erfaring at Polarn O. Pyrets «limited collection»-plagg gjerne blir fort utsolgt, så det kan nok lønne seg å være rask om man vil ha en av disse jakkene.

Gummistøvler for plasking i all slags vær

Det sier seg selv at man må ha gummistøvler i hus til en norsk høst, og for mange barn har vårens støvler blitt for små.

Et godt valg på støvlefronten, er støvlene fra Kavat. Disse er av god kvalitet, og er komfortable å gå med for små føtter. For de minste kan noen av de høyere modellene bli litt vanskelige å gå i, så velg noen korte som disse til de minste barna. For de aller minste kan vi også av egen erfaring anbefale disse fra Viking.

Her finner du Kavat-støvlene i en rekke farger.

PS! Kavat har også støvler med en varm innersokk i ull, til de dagene det er kaldt. Disse er det få av på lager foreløpig, men de kommer nok inn igjen i nærmeste fremtid.

Les også: Fem sterke lommelykter for både friluft og hverdag

Boblejakker til de kalde dagene

Hverken barna eller du trenger boblerjakker riktig enda (heldigvis!), men den tid kommer alltid fortere enn man tror. Til de kalde morgenene som ubønnhørlig kommer snikende, kan det derfor være lurt å ha årets boblejakker i bakhånd.

Vi anbefaler de lette og varme boblejakkene fra Bergans, som har falt svært godt i smak hos våre egne barn. «Down kids jacket» er lett å bevege seg i, og varmer skikkelig godt takket være dunforet.

Se nærmere på jakka og fargene den kommer i her.

Ulltøy for å holde seg tørr og varm

Ulltøy er et must til den norske høsten og vinteren, og her er det heldigvis mye bra å velge mellom.

Helt innerst, er ullundertøy gull. Det puster, unngår at barna blir fuktige og klamme, og holder ypperlig på varmen. Vi liker ullundertøyet fra Polarn O. Pyret, som holder høy kvalitet og er komfortabelt og mykt.

Hele utvalget finner du her.

Sokkene i ull med anti-skli kan vi også personlig anbefale. Bare husk at inni sko er det best å ikke ha anti-ski, så føttene får bevege seg mest mulig naturlig.

Denne varianten er uten.

Reagerer barna på ull, bør du heller ta en titt på disse supre plaggene som har bambus på innsiden og ull utenpå. Bambus-innsiden beskytter sart hud, mens ull-yttersiden sørger for at barna holder varmen. Det at de kommer med sjarmerende mummitrykk er heller ikke noe minus.

Her finner du bambus/ullplaggene fra Reima.

For et litt tykkere alternativ, er ullfrotté topp. Frotteen holder luften inntil kroppen som et varmende lag, ullen holder på varmen og er samtidig pustende. Dette er ypperlig som et lag 2 under yttertøy, og er litt mer som en vanlig bukse enn ullundertøyet.

Her finner du bukse i ullfrotté

Herlig genser med glidelås finner du her

Ullplagg må heller ikke se superfunksjonelle og praktiske ut (selv om de er det!), se for eksempel på denne nydelige kjolen fra Lillelam.

Lillelam er kjent for ullplagg i høy kvalitet, så har du barn i alderen 0-6 år bør du ta en titt på det fine utvalget av klassiske plagg.

Her finner du Lillelams egen nettbutikk.

Plaggene herfra er også perfekte som gaver, for eksempel til nyfødte eller som julegaver.

Noen av våre favorittbutikker til barneklær:

Polarn O. Pyret - Solide klær i høy kvalitet.

Babyshop - Stort utvalg av mange forskjellige merker.

Jollyroom - Både leker, klær og utstyr.

Lillelam - Klassiske ullplagg i høy kvalitet.

Lindex - Godt utvalg rimelige, behagelige barneklær.