Slik dekker du bord til 17.mai

Reklame

Foto: Getty Images

Skal du stå for 17.mai-frokosten i år? Få inspirasjon til borddekningen her.

07.05.19 10:55

Nå nærmer det seg 17.mai og det er på tide å starte planleggingen av den store dagen. Å dekke og pynte bord er selvfølgelig på må gjøre-listen. Trendene tilsier at mange dekker med fargerike kombinasjoner til 17. mai, og det er norske produkter som står høyt på listen.

Du får alt du trenger til den store festdagen hos Firkløveren.

Derfor har Christiania Glasmagasin gitt oss en liste på populære produkter, som oppfyller ønsket om både det lekne og det klassiske bordet. Dette vil både store og små sette pris på!

Har du fått med deg festdagene hos Christiania Glasmagasin? Sjekk tilbudene her.

Servise

Å dekke med et klassisk hvitt servise slår aldri feil. Det enkle, men fine Sense-serviset, som også er Christiania Glasmagasinets mest komplette servise, er perfekt for å skape den kombinasjonen man liker best.

Ellers så lanserte Porsgrund Porselænsfabrik i februar det elegante Spire-serviset, som også vil gjøre seg veldig godt på 17. mai-bordet.

Ønsker man å ha en delikat brytning i det hvite, så er Bogstad stråmønster et fantastisk fint servise som er diskré, men som allikevel gjør mye ut av seg.

Se det store 17.mai-salget hos Christiania Glasmagasin her!

Kopp og skål til te fra Spire - Ovalt fat fra Bogstad Stråmønster - Kopp fra Bogstad Stråmønster - Tallerken fra Sense - Norgesglass med lokk fra Bogstad Stråmønster - Suppeskål fra Sense

Glass

Mange koser seg med champagne på 17. mai, og Odysse champagneglass har vært det mest populære produktet hos Christiania Glasmagasin. Glasset har en delikat tulipanform som virkelig får frem det beste i boblene.

Ellers er det alltid kjekt med fine vannglass, og hos Christiania Glasmagasin er Norgesglasset kjøkkenglass superpopulære.

I tillegg elsker barna Norgesglasset med seidel, og som kan være et morsomt tilskudd på bordet med fargerik saft, vann med frukt, eller en deilig drink.

Se flere bestikksett hos Christiania Glasmagasin her.

Champagneglass fra Odysse - Norgesglass med lokk - Norgesglass

Bestikk

Bestikk må man også ha, og i år er det veldig populært å bryte borddekkingen med et bestikk i gull, rosègull eller sort. Hos Christiania Glasmagasin finner du flotte EAT, som kommer i alle de tre fargene, og som garantert vil pynte opp 17. mai-bordet.

Kake-stæsj

Til dessert er det mange som lager deilige kaker, og da er det smart å gå for det populære kakefatet, Bake it Easy, med ring og lokk som gjør det enkelt å lage, bringe og servere kaken på en fin måte.

I tillegg er det kjempelekkert å servere dessert fra en Odysse champagneskål. Champagneskålen er perfekt til ferdiglagde desserter, iskrem, bær og frukt. De kan rett og slett brukes til det meste!

Du finner flere bakeprodukter hos Bakerenogkokken.no

Pynt

Som pynt på bordet er det veldig fint å bruke Norgesglass med skrulokk til blomstervase, men også til å servere dressinger og snacks i. Du finner både det tradisjonelle Norgesglasset i glass, og de litt nyere variantene i porselen hos Christiania Glasmagasin.

Sjekk også produkter til 17.mai hos Kitchentime.

Besøk Firkløveren for flere produkter til nasjonaldagen.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.