Slik får du Gudfaren-stilen til sommerens festligheter

Reklame

Bryllup. Konfirmasjon. Bursdager. Jobbfester. Det er viktig å kle seg med stil.

04.06.19 11:22

Det er selvfølgelig relativt feil å si at mafioso-stilen kom med filmen Gudfaren i 1972. Stilen fra den filmen var naturlig nok påvirket av den virkelige måten de kriminelle kledde seg på etter den andre verdenskrigen i USA.

Siden vi, som så mange andre, ble påvirket av stilsikkerheten som ble fremvist har vi valgt ut noen påkledninger som kan bevege deg inn mot den sikkerhet på motefronten som ble framvist i disse filmene.

Corneliani Suit Pin Stripe

Den italienske klesmakeren Corneliani begynte produksjonen av sine luksusklær rett før andre verdenskrig, men ble ikke internasjonalt kjent før de etablerte seg i New York i 1985.

Du finner denne stripete luksusdressen hos Ferner Jacobsen

Til denne dressen kan disse skoene fra Lottusse passe godt (selv om skoene i ekte lær er fra Mallorca tror vi det er mulig å komme seg unna med det)

Canali Capri Wool Shark Skin Suit Grey

Canali er også et italiensk luksusmerke. Det ble startet i Sovico i 1934, og er fortsatt i familiens eie. Denne dressen er en fritidsdress, som muligens kan ligne på noe en god boss hadde på seg på nettopp Capri.

Her finner du luksusdressen hos Care of Carl

Med disse britiske Oxfords fra John Lobb, håndprodusert i Northampton i kalveskinn blir det garantert oppmerksomhet.

Du trenger også en skjorte, og vi ville gått for linskjorten fra Giles Smart Linen Cuit White fra Orlebar Brown. Den er strålende i sommervarmen.

Et godt alternativ,for deg som ikke vil ha lin, er Finamore Napoli Milano - håndsydd skjorte med moderne snitt.

Slips? Selvfølgelig. Dette slipset fra Ferner Jacobsen.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.