Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk det da vi testet matkasse

Vi har testet matkasser hos Godt Levert. Dette er resultatet.

Vi testet to forskjellige matkasser fra Godt Levert: Selvvalgt meny (familie med to voksne og to barn) og kokkekassen, denne kassen går under selvvalgt meny nå (to voksne).

Her kan du se hele utvalget av middager.

Kassene blir levert på døren, det gjelder også om du bor i leilighet. Du mottar en sms om når kassen blir levert, og når sjåføren nærmer seg.

Kokkekassen for to personer

Kassen ankom søndag kveld og inneholdt alle ingrediensene til rettene, med unntak av et par basisvarer som smør, salt og pepper.

Ingrediensene så ferske og gode ut, og ser ut som de jeg hadde valgt selv på butikken.

Dag 1

Valgets kval! Det står at man burde velge fiskerettene først, men Thaisalaten med indrefilet av svin og jasminris fristet mer.

Oppskriftene er enkle å følge med trinnvise oppgaver.

Retten var smakfull og imponerende. Dette lover godt!

Dag 2

Første gang jeg lager fiskesuppe fra bunnen av. Det gikk heldigvis smertefritt.

Suppen ble helt som forventet. God, men ikke restaurant-god.

Dag 3

I denne retten skulle fisken bakes i ovnen med grønnsaker. Det er gøy å teste ut nye teknikker innen matlaging.

Neste gang hadde jeg nok heller valgt en vegetar-rett, så får jeg både kjøtt, fisk og vegetar på menyen.

Tips: Legg fisken i kjøleskapet og ikke i fryseren slik jeg gjorde. Det ble en del vann.

Konklusjon:

Dette kommer jeg til å fortsette med! Det var spennende å prøve nye ting. Raskt å lage og mange gode smaker. Jeg ble positivt overrasket over kvaliteten.

Når man handler inn middag for en til to personer må man ofte kjøpe med for eksempel flere gulrøtter enn det man behøver. Det slipper man her, og det fører til mindre matsvinn som føles godt. Deilig å slippe turen til butikken "i disse tider".

Familie på 4 velger retter selv

Jeg valgte i utgangspunktet favorittkassen, men ettersom rettene ikke var helt det jeg hadde lyst på (eller tenkte at resten av familien ville ha), valgte jeg retter selv da jeg kom til neste steg. Rettene jeg valgte for familien min på fire, to voksne og to barn var:

Sommerlig pasta med krydderstekt kylling

I tillegg til kylling, inneholdt denne retten asparges, revet Grana Padano, spinat og sitron. Denne falt skikkelig i smak hos de to voksne som testet, barnet på 4 spiste tomatene og barnet på 2 spiste bare spagettien. Men slik er det jo ofte!

Dette var en annerledes og god vri på pastaen, for noen som pleier å gå for klassisk bolognese. Barna liker nok bolognese enda bedre, men for oss voksne var denne retten topp og noe litt annerledes enn det vi pleier å lage.

Kylling satay med ananassalat og jasminris

En veldig god rett, som alle i familien likte. Kyllingen fikk en god smak med krydderblandingen og sataysausen, og ananasen var et friskt og godt tilskudd. Dette kommer vi til å lage igjen!

Italiensk pizza med steinovnsbakte pizzabunner

Dette er den eneste retten hvor vi ikke fulgte oppskriften helt, ettersom vi hadde en annen type pepperoni liggende som vi heller ville bruke (og vet at alle i familien liker). Vi brukte pepperonien som fulgte med til noe annet senere, noe som viste seg å være lurt ettersom denne var ganske sterk.

I følge oppskriften skulle man lage tre forskjellige pizzaer; Pizza Blanca, Pizza Parma og Pizza Pepperoni.

De to steinovnsbunnene som fulgte med var gode, om enn noe tykkere enn det vi vanligvis lager. Det kunne med fordel fulgt med mer pizzasaus og ost, men det har nok mye å gjøre med at vi som oftest bruker veldig mye av disse to ingrediensene.

Multibrød fylt med karbonade, chilimajones, tomat og rødløk

Her tror jeg karbonadedeigen hadde smakt enda bedre hvis vi hadde laget retten tidligere i uka, men det kan også ha med kjøleskapet den ble oppbevart i å gjøre. Ellers var ikke denne retten noe høydepunkt, da det ble litt likt en hamburger, bare ikke like saftig og smakfull.

Potetskivene som ble laget som tilbehør falt aller mest i smak hos de fleste av testpersonene.

Pannestekt seifilet med blomkål og fiskesaus med sitron

Akkurat retten med seifilet angret jeg litt på at jeg hadde valgt, ettersom ikke alle familiemedlemmene er så glade i sei. Men den så fristende ut på bildet, og fiske er jo bra!

Retten falt definitivt best i smak hos 4-åringen, som spurte "Du skal vel ikke kaste resten av den gode fisken?" da vi var på vei til å kaste restene.

Konklusjon

Jeg synes det er genialt at man kan velge retter selv, og i tillegg får se hvor lang tid de ulike rettene tar. For de som har kresne familiemedlemmer eller liker valgfriheten, er dette perfekt.

Selv ville jeg nok ikke valgt alle de samme rettene om igjen, men selve konseptet likte jeg veldig godt. Bonus at man får med det man trenger av råvarer, så det blir minst mulig matsvinn.

Her kan du se utvalget hos Godt Levert.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?