Gå til sidens hovedinnhold

Slik sjekker du om du har vært smittet av korona

Har du hatt influensa eller symptomer som kan være forenlige med en covid-19-infeksjon? Nå er det kommet en test som du enkelt kan ta hjemme.

Mange nordmenn har vært smittet av koronaviruset uten at de vet om det. For å få best mulig oversikt over smittesituasjonen i landet er det viktig å kjenne til flest mulig koronatilfeller.

Sjekk om du har vært smittet av korona - bestill test her

Hvis du har vært smittet av korona, er det også stor sannsynlighet for at du er blitt immun mot viruset – selv om dette ikke er en garanti for immunitet.

Det kan for mange være ønskelig å få vite om man har antistoffer eller ei. Dette kan være aktuelt for folk som har eldre slektninger, samt for andre med kronisk sykdom i nær familie eller omgangskrets.

Yrkesgrupper som jobber tett på mennesker, kan det også være ønskelig å vite om man har gjennomgått infeksjon og således har beskyttelse mot å bli smittet på ny.

Les også: Her får du tak i munnbind billigst

Test deg selv hjemme

Den nye norske helseportalen Tigeni har akkurat lansert en covid-19-antistofftest som du enkelt kan utføre hjemme i din egen stue. Les mer om hvordan du bestiller og gjennomfører testen her.

Den CE-validerte testen utføres på et sertifisert laboratorium i Nederland i samarbeid med Siemens, og etter noen få virkedager mottar du en tekstmelding med resultatet. Dersom testen er positiv, vil en av Tigenis leger vurdere analysen og ta kontakt.

OBS: Antistofftesten kan ikke brukes til påvise om man er smittet, kun om man har vært smittet.

Her kan du bestille antistofftesten for korona

Sjekk helsetilstanden din hjemme

I tillegg til antistofftesten tilbyr Tigeni et bredt spekter av personlige helsetjenester som du kan ta i ditt eget hjem, enkelt og trygt. Ved bruk av selvtestene hjelper Tigeni deg til å få innsikt i egen helse og hva som skal til for å ta skritt i riktig retning.

Med en enkel fingerprikktest kan du få innsikt i hvordan du scorer på diabetes, kolesterol, vitamin D, vitamin B12, jern og magnesium.

Resultater vises i et oversiktlig dashboard på din mobil og pc, slik at du enkelt kan sammenligne resultater over tid. Resultatene sammenlignes med nordiske referanseverdier også benyttet av norske fastleger.

Resultatene blir kontrollert av spesialist med doktorgrad i medisinsk biokjemi. Dersom verdiene dine er vesentlig utenfor referanseverdiene, vil du få en henvendelse fra lege.

Les mer om Tigenis tjenester og sjekk din helse


Les også:
10 fine tøymunnbind som kan vaskes og brukes på nytt

Samarbeid med Legevakt Vest

Tigeni og Legevakt Vest har inngått et samarbeid der Legevakt Vest skal bistå Tigeni med målrettet medisinsk oppfølging via videokonsultasjoner. Legevakt Vest i kvalitetssikrer og risikovurderer også helsetjenestene som tilbys.

- Tigeni tilbyr et nytt og spennende helsekonsept, som er tuftet på faglighet, de har etablert en digital helseplattform som vi applauderer og som vi har tro på at er en del av fremtidens helsetilbud ut mot privatpersoner og bedrifter, sier Kari Lise Eidjar, daglig leder Legevakt Vest AS.

Tigeni tilbyr forebyggende medisin som kan lede deg på rett vei til en bedre helse. Alle tjenester og tester i Tigenis helseportal utføres i henhold til de enhver tid gjeldende regler og standarder innen norsk helsevesen.

Les mer om Tigenis tjenester og sjekk din helse


Les også: Supereffektiv hånddesinfeksjon uten alkohol

Her kan du bestille antistofftesten for korona